Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Artis Caics: "Finālā ar meistarību vien nepietiek"

Artis Caics: "Finālā ar meistarību vien nepietiek"
Un svinības var sākties.Artis Caics sēž pirmais no kreisās
Foto: www.volley.ee

Pagājušajā gadā ceturtdaļfinālā apspēlējuši Tallinas "Selver", šogad Baltijas līgas finālčetriniekā volejbolā Arta Caica pārstāvētā "Rakvere VK" ieguva pat divu līgas favorītu skalpus.

Pirmām kārtām par negaidīto spēli laikam ir jāsaka paldies Visaugstākajam,” vaicāts par uzvaras cēloņiem, teica Artis Caics. „Vakardien komanda jau bija izcēlusies, un tas jau bija gandrīz tituls. 1. un 2. setā mēs bijām tā ka saguruši. Turpretī pretinieki spēlēja un servēja labi. Trešajā setā spēle izlīdzinājās. Viņi varbūt pagura, mēs negrasījāmies padoties. Finālā ar meistarību vien nepietiek, te daudz ko nosaka arī emocionālais stāvoklis un raksturs. Mums ir pieredzējusi komanda, daudz trīsdesmitgadnieku, cīņa līdz pašām beigām sanāca līdzīga un cīņasspara pilna, bet vienalga atspēlēties no 0:2 finālā gadās reti. Šobrīd jūtu gandarījumu un lepnumu par mūsu komandu, par spēlētājiem, treneriem, visiem, kas mums komandā palīdzēja, par mūsu ģimenēm, kas mūs atbalstīja.”

Uz jautājumu, ko treneris Urmass Talli teicis pēc otrā seta, Caics uzteica treneri: „Treneris mūs dzina visu laiku un neļāva padoties. Un mēs nepadevāmies un ticējām, ka varam ieķerties rezultātā. Cīnījāmies līdz galam un atspēlējām bumbu arī grūtākās epizodēs. Iespējams, ka izšķirošā bija maiņa, ko treneris veica. Tanels Ūskila spēlēja pirmajos divos setos, tad tika nomainīts un ceturtajā setā atkal ļoti veiksmīgi iesaistījās spēlē. Viņam ir jaudīgs plecs, un viņš var iesist bumbu uzbrukumā. Viņš guva svarīgus punktus pēc atgriešanās laukumā. Tāpat labi nospēlēja arī mūsu diagonāle, kam uzticējos setu galotnēs un kurš sita ar visu spēku. Viņu atzina par finālturnīra vērtīgāko spēlētāju.

Pašam man cēliens sākumā diezgan peldēja pēc vakardienas, jo fiziski vēl nebiju pilnībā atjaunojies, bet tam es biju gatavs. Viss izšķīrās beigās.”

Par finālturnīra vērtīgāko spēlētāju tika nosaukts Sīms Pelluērs no Rakvere VK. Divas balvas tika latviešiem. Artis Caics kļuva par labāko cēlāju finālturnīrā, bet Toms Švāns (Parnu VK) – par labāko centrālo bloķētāju. Otrs labākais pirmais temps ir Caica komandas biedrs Kaupo Kivisilds, labākais otrā tempa uzbrucējs – Tāvets Lepiks no Parnu VK, otrs labākais otrais temps – Tanels Ūskila, labākais diagonālais uzbrucējs – Sīms Pelluērs, bet libero – Raits Rikbergs (Bigbank Tartu).

Izmantotie resursi:
volejbols.lv