Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

"Lāses kausa" trīspadsmitajā finālā gatavojas startēt 118 komandas

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

"Lāses kausa" trīspadsmitajā finālā gatavojas startēt 118 komandas
"Lāses kauss 2014”
Foto: volejbols.lv

Noskaidrotas visas 118 komandas, kas 29.martā Rīgā, Skonto hallē, pārstāvēs savas skolas „Lāses kauss 2014” izcīņas finālsacensībās zēniem un meitenēm pamatskolu un vidusskolu grupās, informē pasākuma organizatori.

„Lāses kausa” sacensības šogad tiek organizētas trīspadsmito reizi, un šo gadu laikā tās ir kļuvušas par gaidītākajām volejbola sacensībām jauniešu vidū.

Sacensībām ir divi posmi – atlases kārta un finālsacensības. Pirmajā posmā jeb atlases kārtā šogad piedalījās 76 pilsētas un novadi, no kuriem tika pārstāvētas 264 skolas – 714 komandas, kopskaitā 5984 dalībnieki. Finālsacensībās piedalīsies 118 komandas, no tām divas uzaicinātās komandas no Igaunijas, kas visas dienas garumā, uz 16 laukumiem sacentīsies par „Lāses kausa” galvenajām godalgām.

„Lāses kausa” organizatore, Latvijas Volejbola federācijas projektu koordinatore Sandra Budkēviča ir gandarīta, ka šīs sacensības aizvien pulcē tik plašu dalībnieku skaitu: „Protams, ir prieks, ka „Lāses kauss” var notikt jau trīspadsmito reizi, un, ka tajā ik gadu piedalās tik liels dalībieku skaits. Patīkami, ka šogad „Lāses kausā” piedalījās rekordliels pilsētu un novadu skaits, kas apliecina to, ka jaunieši vēlas spēlēt volejbolu aizvien vairāk. Ņemot vērā šo sacensību popularitāti, mēs ik gadu cenšamies to padarīt jauniešiem interesantu. Arī šogad, paralēli volejbola spēlēm, notiks dažādas interesantas aktivitātes un darbosies radošās darbnīcas, kur jaunieši varēs pierādīt savu veiklību, precizitāti un radošās idejas.”

Finālsacensību laikā ikviens „Lāses kausa” dalībnieks varēs iesaistīties pasākuma lieldrauga VAS „Latvijas dzelzceļš” organizētajās aktivitātēs, tostarp izmēģināt savus spēkus minigolfā un laimēt dažādas balvas.

„Trīspadsmitajā „Lāses kausā” iespējami dažādi brīnumi, varbūt pat Ziemassvētku vecīša apciemojums”, saka Budkēviča. „Vēlamies pierādīt to, ka skaitlis „trīspadsmit” nav neveiksmīgs, bet gan interesants un atraktīvs.”

Izmantotie resursi:
www.volejbols.lv