Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Superkauss – jaunums Latvijas volejbolā ar vēl nebijušu intrigu laukumā

Jānis Celmiņš

Superkauss – jaunums Latvijas volejbolā ar vēl nebijušu intrigu laukumā
Viens no jēkabpiliešu līderiem Kristaps Šmits. Foto: Sporta klubs "Jēkabpils Lūši"

Šovakar Olimpiskajā sporta centrā un LTV7 tiešraidē, notiks cīņas par Superkausu vīriešiem un sievietēm pagājušās sezonas labāko volejbola komandu izpildījumā. Labākās dāmu komandas laukumā dosies plkst. 17.00, bet vīri maču uzsāks plkst. 19.30.

Ierobežotais sacensību kalendārs epidemioloģisko nosacījumu dēļ šosezon nav ļāvis noskaidrot Latvijas kausa ieguvējus. Kausa finālu laiks tika atcelts par mēnesi, taču situācija valstī veselības jomā nebija mainījusies, un Latvijas kausu pie sevis vēl gadu glabās “RTU Robežsardze/Jūrmala” vīriešiem un “Rīgas Volejbola skola” (RVS) sievietēm.

Ideja par sacensību organizēšanu decembrī radās Jūrmalas un Jēkabpils vīriešu klubiem, bet idejas autors un galvenais iniciators bija jūrmalnieku menedžeris Arnis Tunte. Ārkārtējās situācijas dēļ valstī ne visi klubi, kas bija pieteikti Latvijas kausa izcīņai un pat Baltijas līgām, drīkstēja spēlēt, tāpēc Superkausā tika saskatīta alternatīva iespēja atgādināt par sporta veidu un aizvadīt cīņas komandām, kuras drīkst trenēties un spēlēt.

Lielākā intriga sagaidāma vīru cīņā, kur laukumā dosies “Jēkabpils Lūši” – “RTU Robežsardze/Jūrmala”. Abas komandas divreiz šosezon jau tikušās “Credit 24” Meistarlīgas ietvaros, kad abos mačos pārāki izrādījās jēkabpilieši, triumfējot piecu setu mačos. Šis fakts jūtams, jo tuvojoties Superkausam krietni vien lielāku vēlmi cīnīties par panākumu dzird no Jūrmalas puses, kamēr jēkabpilieši cīņai gatavojas ar ne tik lielu degsmi, taču ne mazāk nopietni. “Visi ir veseli un būsim gatavi svētdienas cīņai,” sarunā ar portālu Sportacentrs.com vēl piektdienas vakarā teica Jūrmalas komandas menedžeris Arnis Tunte. “Gatavojamies nopietni, taču nekādu īpašu sajūtu pagaidām nav. Esmu komandai iedevis pāris brīvas dienas, jo pēdējā laikā spēlējam labi un vēlos šo formu noturēt ilgākā laika posmā,” pāris dienas pirms cīņas pauda Jēkabpils komandas galvenais treneris Mārcis Obrumans.

Ja par sniegumu pēdējās spēlēs, tad var teikt, ka labu sportisko formu sasniegušas abas komandas, pēdējās nedēļas nogalēs spējot konkurēt ar vadošajām igauņu komandām, un tās pat uzvarēt. Abas komandas būs savos labākajos sastāvos, kuros nu jau visai skaidri izkristalizējušies sākumsastāvi. Ja jūrmalniekiem ir jautājumi par vienu otrā tempa uzbrucēju, tad Obrumans neslēpj, ka vienīgā neskaidrība viņam ir diagonāles pozīcijā.

Kaut ko prognozēt abu komandu duelī ir neiespējami, abas vienības ir spēkos ļoti līdzīgas, tāpēc nebūs brīnums, ka vīru mačā nāksies spēlēt piecus setus. Šajā ziņā spēles organizatori ar brīdi, kad organizēt pirmo Latvijas Superkausa izcīņu trāpījuši desmitniekā – vēl nebijusi intriga, spēkos līdzvērtīgas komandas, kuras pēdējo nedēļu laikā sasniegušas tiešām labu sportisko formu.

Pirms vīriem sporta zāles grīdu karsēs dāmas. Cīņā par Superkausu dosies VK “Jelgava” – RVS/LU. Lai gan par favorītēm jāuzskata rīdzinieces, arī jelgavnieces pāragri norakstīt nevajadzētu. Abas komandas šosezon divreiz tikās Baltijas līgas ievadā, uzvaras dalot uz pusēm. Pirmajā cīņa panākumu svinēja jelgavnieces (3:2), bet otrajā rīdzinieces revanšējās ar rezultātu 3:1.

Superkauss, 21. februāris:

17.00 VK “Jelgava” – RVS/LU
19.30 VK “Jēkabpils Lūši” – “RTU Robežsardze/Jūrmala”

  +2 [+] [-]

, 2021-02-21 14:17, pirms 3 gadiem
Celmiņ, varēji jau ielikt šo ziņu pirmajā lapā, Latvijas volejs tomēr pārstāvēs valsti Eiropā, atšķirībā no dažiem citiem sportiem, un to pārstāvji klubos ir pelnījuši atzinību

     [+] [-]

, 2021-02-21 16:58, pirms 3 gadiem
Neskaitot formas un dienas naudu dāmām maksā algas? Šis skaitās profesionāls sports?