Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Latvijas sieviešu Eirokausu debijas sezonā RVS finišē ar 1-6

Latvijas sieviešu Eirokausu debijas sezonā RVS finišē ar 1-6
Kristīne Kramēna (#10), Alise Kjasile (#11), Marta Levinska (#12). Foto: CEV

CEV Izaicinājuma kausa 16daļfināla atbildes mačā "Rīgas Volejbola skola" (RVS) šovakar viesos piekāpās Bēkēščabas "Roplabda" (0-3) un noslēdza Latvijas sieviešu volejbola debiju Eirokausos. Setu bilance: 1-6.

Starta seta sākumā sitiens autā (2:6), turpinājumā neveiksme uzņemšanā (2:7) un neliels pārtraukums. Marta Levinska un Kristīne Kramēna ir līderes Baltijas līgas mačos, taču tagad pretī stājās profesionāla komanda ar laba līmeņa augumā krietni garākām volejbolistēm. Tādējādi pat mūsu labākajām spēlētājām bija lielas grūtības apspēlēt pretinieču bloku un sekmīgi noslēgt savus uzbrukumus - 5:12. Kramēna tomēr cauršāva ungāriešu bloku (11:15), bet tad trīs punkti mājiniecēm (11:18) un pārtraukums. Hrapānes bloks - 13:18 un pārtraukums. Pirmajā setā nācās piekāpties ar 16:25.

Nākamā seta sākumā trīs punkti laukuma saimniecēm (0:3). Mūsējās panāca izlīdzinājumu (5:5), un mājiniecēm bija vajadzīgs pārtraukums. Turpinājumā 7:7. Ungārietēm vēlreiz trīs punkti pēc kārtas (7:10), atkal pārtraukums. Pēc nelielās atelpas dienvidnieces turpināja palielināt pārsvaru (8:15 un 11:22). Otrais sets noslēdzās ar varenu bloku - 13:25.

Trešais sets sākās pavisam nesmuki (3:11), turpinājums nebija daudz labāks (6:18), tādējādi zaudējums ar 8:25.

Šis bija vēsturisks notikums, jo iepriekš volejbola Eirokausos mūsu valsti bija pārstāvējušas tikai vīriešu vienības, līdz ar to RVS ir pirmā Latvijas sieviešu komanda, kas startēja tik augsta līmeņa turnīrā. CEV Izaicinājuma kauss ir trešais spēcīgākais sieviešu volejbola klubu turnīrs Eiropā.

Ņemot vērā spēku samērus, bez leģionārēm iztiekošās RVS komandas debija vērtējama kā normāla, jo pirms divām nedēļām Latvijas galvaspilsētā līdzjutējiem tika sagādātas patīkamas emocijas divos setos. Kā jau ziņots, pirmajā mačā RVS savā laukumā zaudēja ar 1-3 (25:21, 9:25, 15:25, 22:25), kaut gan ceturtajā setā bija 21:17. Saprotams, ka izbraukuma cīņā bija grūti gaidīt ko labāku.

Atbildes mačs
Rīgas Volejbola skola – Roplabda 0-3 (16:25, 13:25, 8:25)
Latvijas komadas punkti: Levinska 14, Kjasile 3, Ērgle 3, Hrapāne 2, Pridatko 2, Kramēna 1, Ozola 1, Reknere 1

Izmantotie resursi:
cev.eu


, 2019-12-18 20:55, pirms 4 gadiem
Marta Levinska labākais uzbrukums, Amanda Ērgle labākā aizsardzība
, 2019-12-18 21:44, pirms 4 gadiem
Ar nepacietību gaidu, kad Marta Levinska pabeigs vidusskolu un dosies uz daudz augstākas klases komandu, kur palīdzēs laba sitēja otrā malā un būs Eiropas līmeņa cēlāja. Top līgās 185 cm diagonālei ir par maz, taču bišķi virs vidusmēra līgā varētu būt ļoti OK.
RVS/LU volejbolistes. Foto: Artūrs Stiebriņš

RVS/LU volejbolistes panāka izšķirošo spēli pusfināla sērijā pret "Jelgavu"

LETA. "Rīgas Volejbola skolas"/"Latvijas Universitātes" (RVS/LU) komanda ceturtdien panāca izšķirošo spēli "Optibet" Latvijas sieviešu volejbola čempionāta pusfināla sērijā pret "Jelgavu".
Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Obrumans: "Padevās planējošās serves, bija laba kopējā spēle un jāuzteic arī skatītāji"

Vakar pēc uzvaras izšķirošajā pusfināla spēlē un iekļūšanas finālā “Optibet” Latvijas čempionātā volejbolā vīriešiem SK “Jēkabpils Lūši” galvenais treneris Mārcis Obrumans norādīja, ka jēkabpiliešiem labi padevušās planējošās serves, bijusi laba kopējā spēle, kā arī uzslavēja skatītājus.
Foto: Jēkabpils "Lūši".
2

Jēkabpils ''Lūši'' izšķirošajā spēlē sasniedz Latvijas čempionāta finālu

LETA. Jēkabpils "Lūši" trešdien ar uzvaru savā laukumā iekļuva "Optibet" Latvijas volejbola čempionāta finālā.