Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Jēkabpils "Lūši" uzvar arī "Biolars"/"Jelgava"

Ints Megnis
Ints Megnis

Jēkabpils "Lūši" uzvar arī "Biolars"/"Jelgava"
Kristaps Šmits (no labās) un Edvīns Skrūders. Foto: Sporta klubs Jēkabpils Lūši

“Credit24” volejbola Meistarlīgā svētdien otro uzvaru divu dienu laikā izcīnīja Jēkabpils "Lūši", kas savā jaunajā sporta hallē ar rezultātu 3-0 (25:20, 25:17, 25:18) pārliecinoši apspēlēja "Biolars"/"Jelgava" spēlētājus.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 13 punktiem bija Kristaps Šmits, kamēr 12 punktus iekrāja Kristers Dardzāns, bet desmit bija Armandam Āboliņam. Savukārt jelgavniekiem pie deviņiem punktiem tika Jevgeņijs Vjatkins.

Dienu iepriekš savā pirmajā spēlē jaunajā Jēkabpils sporta hallē "Lūši" nenoturēja divu setu vadību, bet tāpat ar 3-2 uzvarēja "RTU/Robežsardzi"/"Jūrmalu”. Pašlaik Latvijas komandas spēlē tikai savā starpā un Jēkabpils ar desmit punktiem četros mačos ir labākā no Latvijas vienībām. Abus punktus tā zaudējusi piecu setu uzvarās pār "RTU/Robežsardzi"/"Jūrmalu”.

“Pēc pirmajiem diviem uzvarētajiem setiem pret Jūrmalas volejbolistiem pretiniekiem vairs nebija ko zaudēt,” Latvijas Volejbola federācija citē Jēkabpils kluba uzvarētāju trenera Mārča Obrumana atmiņas par sestdienas duelis. “Man no malas likās, ka puiši individuāli gribēja uzvarēt trešajā setā, kad bijām vadībā ar 24:21. Kļūda servē, divas kļūdas uzbrukumā... Ar 12 kļūdām setā ir praktiski neiespējami uzvarēt.” Viņš saka, ka arī šajā spēlē tāpat kā abu komandu pirmajā tikšanās reizē Jūrmalā iestājās lūzums, taču piektajā setā izdevās pretinieku skrējienu apturēt, nodrošinot divus punktus turnīra tabulā. “Labi, ka tā,” par iznākumu saka treneris, piebilstot, ka pēc pirmajiem diviem setiem licies, ka zaudēt nevajadzētu. “Varbūt tā likās arī spēlētājiem. Trešais sets mums mēdz būt smags. Iespējams, ka tā ir psiholoģija.” Viņš saka, ka gan jau vēl kāds punkts no nepaņemtajiem diviem mačos ar jūrmalniekiem būtu noderējis sezonas beigās, bet sezonas sākumam tas nav slikti. Turklāt arī vizuāli spēle patikusi labāk par abu vienību pirmo tikšanos: “Bijām labāki aizsardzībā, un spēle bija skatāmāka.”

Tikmēr otrajā mini čempionātā ar maksimālajiem 15 punktiem piecos mačos vadībā ir "Saaremaa" vienība, kuras treneru kolektīvā strādā Artūrs Tinte. Šeit svētdien notika mačs, kurā Latvijas izlases galvenā trenera Avo Kēla vadībā "Parnu" ar 3-0 (25:23, 25:19, 26:24) apspēlēja Klaipēdas "Amber Volley" no Lietuvas. No latviešu volejbolistiem uzvarētājiem 11 punktus savāca Kristaps Platačs, astoņi bija Atvaram Ozoliņam, bet septiņi Tomam Švanam.