Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Sieviešu izlasei iespēja tikt pie pirmās uzvaras, tiešraide Sportacentrs.com TV

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Sieviešu izlasei iespēja tikt pie pirmās uzvaras, tiešraide Sportacentrs.com TV
Latvijas izlase
Foto: cev.lu

Eiropas čempionāta kvalifikācijā otro spēli aizvadīs Latvijas sieviešu izlase, kas pulksten 20:00 izbraukumā cīnīsies pret Bosniju un Hercegovinu. Komandas kvalifikāciju sāka mainīgām sekmēm – mūsējās zaudēja mājās, bet pretinieces uzvarēja viesos. Tiešraide Sportacentrs.com TV.

Latvijas valstsvienība pirmo spēli aizvadīja trešdienas vakarā, savā laukumā Jelgavā 78 minūšu laikā trīs setos zaudējot spānietēm – 24:26, 21:25 un 13:25. Lai gan pirmajos divos setos laukumā ritēja saspringta un līdzīga cīņa, mūsējām tikai vienu reizi izdevās iegūt divu punktu pārsvaru. Turēšanās līdzās bija labs rezultāts, tomēr meistarības pretiniecēm bija vairāk, un tas bija redzams arī galotnēs.

Komandas rezultatīvākā spēlētāja ar desmit punktiem bija Marta Kamēlija Levinska, un viņa bija arī viena no četrām volejbolistēm Latvijas izlasē, kurai izdevās izcelties ar eisu. Astoņus punktus pievienoja Alise Elizabeta Pastare, bet sešus punktus guva Terēze Krapāne. Latvietēm vislielākās problēmas sagādāja Spānijas valstsvienības kapteine Hēlija Gonzalesa – 18 punkti. Tāpat jāizceļ, ka pretinieces ieservēja septiņus eisus.

Spānija Eiropas rangā ieņem 19. vietu, kas no mūsu grupas komandām ir otrais rezultāts – vienu vietu augstāk ir Rumānija. Latvietes atrodas 30. pozīcijā, kamēr šodienas pretiniece Bosnija un Hercegovina ir vienu vietu zemāk. Taču pirmajā mačā bosnietēm izdevās piecu setu duelī salauzt Rumānijas pretestību, turklāt tas tika paveikts izbraukuma cīņā.

Rumānija atradās vadībā ar 2-0 un soļoja pretī stabilam panākumam, bet viešņas nebija gatavas padoties – 25:23 un 25:19. Uzvarētājas bija jānoskaidro piektajā setā, un veiksme biežāk bija Bosnijas un Hercegovinas sabiedrotā, ņemot virsroku ar 15:11. Tiesa, jāatzīmē, ka pirmajā setā bosnietes izsēja piecu punktu pārsvaru, tāpēc atspēlēšanās nebija milzu pārsteigums.

Galvenā uzvaras kaldinātāja ar 24 punktiem, 19 no tiem gūstot uzbrukumā, bija Dajana Boskoviča. 24 gadus vecā un 1,86 metrus garā volejboliste pagājušo sezonu pavadīja Polijā, bet nākamajā sezonā viņa spēlēs Turcijas čempionātā. Pirms Polijas Boskoviča četrus gadus pavadīja Teksas Universitātē ASV.

Ar 15 punktiem viņu atbalstīja Verica Simiča. Vēl divas volejbolistes uzvaru kaldināja ar 13 punktiem. Bosnija un Hercegovina 32 punktus guva ar bloka palīdzību, kamēr Rumānijai – tikai septiņi.

Spēles sākums šovakar pulksten 20:00, tās tiešraide būs vērojama Sportacentrs.com TV.

Latvijas izlase

Cēlājas: Elvita Dolotova, Sanda Ragozina
2. tempi: Alise Elizabete Pastare, Rūta Treija, Jeļizaveta Morozova, Irbe Andike Lazda
Diagonāles: Annija Āboliņa, Anna Embrekte, Marta Kamēlija Levinska
1. tempi: Terēze Hrapāne, Kristīne Dzierkale, Monta Strazdiņa
Libero: Linda Liniņa, Liene Šimkuse

Eiropas čempionāta atlases turnīra spēļu kalendārs

DatumsSpēleVietaRez.
15.08.18.Latvija - SpānijaJelgava0-3
18.08.18.Bosnija un Hercegovina - LatvijaKakanja
22.08.18.Rumānija - LatvijaKrajova
26.08.18.Latvija - RumānijaJelgava
05.-06.01.19.Latvija - Bosnija un HercegovinaVieta tiks precizēta
09.01.19.Spānija - LatvijaVieta tiks precizēta

     [+] [-]

, 2018-08-18 14:23, pirms 6 gadiem
Vai raksta virsraksts atbilst realitātei?

     [+] [-]

, 2018-08-18 18:00, pirms 6 gadiem
Diemzeel buus 0:3
Jo ir ielikts kaarteejais treneris, kas nav speejigs savaakt jeb motiveet speeleet izlasee pilniigi visas potenciaali speejiigaakaas Latvijas volejbolistes. Labi, ka Levinska ir paaugusies, savaadaak buutu pilniigas auzas. Bet nu Levinska arii jau atpaliek par 1-2 gadiem saliidzinot ar citu valstu sava vecuma meiteneem.

     [+] [-]

, 2018-08-18 18:20, pirms 6 gadiem
Raksta autors arii kko sashnjaucies! Vai tieshaam Bosnija uzlika 32 blokus Rumaanijai pa machu?! Videeji setaa uzlikt 4-5 jau ir kkas aarkaarteejs, bet ne jau 6-7