Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas volejbola izlase ar spēli pret Austriju atgriezīsies Eiropas līgā

Jānis Celmiņš

Latvijas volejbola izlase ar spēli pret Austriju atgriezīsies Eiropas līgā
Deniss Petrovs
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Latvijas vīriešu volejbola izlase, tās jaunā galvenā trenera Avo Kēla vadībā, šodien uzsāks dalību Eiropas Sudraba līgā. Pirmajā spēlē Latvijas izlasei pretī stāsies Austrijas valstsvienība. Spēles sākums plkst. 18.30, tiešraide LTV7.

Eiropas līgā Latvijas izlase atgriezīsies pēc 11 gadu pārtraukuma. Pēdējos gados volejbola sabiedrībā daudz ticis diskutēts par nepieciešamību spēlēt Eiropas līgā. Pārbaudes spēļu par maz, lai nopietni sagatavotos Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīriem vienmēr bijis par maz… Raimonda Vildes vēlme savulaik netika apmierināta, taču nu igauņu speciālista Avo Kēla vadībā izlase spēlēs Eiropas Sudraba līgā. Astoņas turnīra komandas (Albānija, Austrija, Baltkrievija, Horvātija, Ungārija, Maķedonija, Kosova un Latvija) sadalītas divās grupās pa četrām katrā. Kopā ar Latviju grupā iekļauta Austrija, Kosova un Maķedonija, kas kā finālturnīra rīkotāja jau nodrošinājusi dalību spēlēt finālčetriniekā. Sākotnēji tiks aizvadīts divu apļu turnīrs, pēc kura noskaidrosies “Final 4” turnīra dalībnieces.

Pirmo spēli Latvijas izlase aizvadīs šovakar Klāgenfurtē, bet 23. un 26 maijā Daugavpilī tieksies ar attiecīgi Maķedonijas un Kosovas valstsvienībām. Latvijas izlase arī Raimonda Vildes vadībā savulaik spēlējusi ar austriešiem. Eiropas volejbola konfederācijas rangā, kas gan netiek uzskatīts par līdz galam objektīvu, Latvija ieņem 24. vietu, bet Austrija dala 29. ar Moldovu.

Jau iepriekš Latvijas izlases galvenais treneris Avo Kēls ir izteicies, ka galvenais mērķis Eiropas līgas spēlēs būs pēc iespējas labāk sagatavoties Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram, kura divas pirmās spēles – viesos ar Izraēlu un savā laukumā ar Igauniju – notiks augusta vidū. “Zaudēt nevienam tāpat vien netaisāmies. Cīnīsimies par uzvaru katrā spēlē, taču paturēsim prātā, ka galvenie starti ir Eiropas čempionāta kvalifikācija,” sarunā ar portālu Sportacentrs.com teic Kēls.

Uz Klāgenfurti, kur risināsies Latvijas un Austrijas cīņa, izlase devusies 14 spēlētāju sastāvā. Mājās palicis vien Reinis Pekmanis, kurš izlasei pievienojās vien pāris dienas pirms izbraukuma mača. Eiropas līgas spēlēs Latvijai nepalīdzēs viens no komandas potenciālajiem līderiem Hermans Egleskalns, kurš ārstē muguras savainojumu, un būs komandai gatavs palīdzēt Eiropas čempionāta kvalifikācijā.

Latvijas komandas kapteinis šajā sasaukumā būs Kazahstānā sezonu aizvadījušais Ruslans Sorokins. “Sagatavošanas posms praktiski ir noslēdzies,” uz paveikto atskatās kapteinis. “Ir jauns treneris – ļoti pieredzējis un moderni domājošs. Manuprāt, treniņi ir interesantāki un lietderīgāki nekā iepriekš. Komandā ir labs mikroklimats, un visi strādā ar pilnu atdevi. Vīriem motivācijas un gribasspēka netrūkst. ”

Debija lielākās sacensībās izlases rindās šī būs Armandam Āboliņam, Atvaram Ozoliņam, un Edgaram Šimanskim, kā arī Avo Kēla palīgam izlasē Guntim Ataram, kurš lielākoties pieskatīja izlases spēlētājus treniņnometnes pirmajā nedēļā, kamēr Igaunijas čempionāta bronzu Pērnavas kluba rindās kaklā uzkāra Kēls un izlases spēlētājs Toms Švans.

Austrijas izlase vairs nav tā Austrijas izlase, kuru var apspēlēt uz viena kājas. Salīdzinot klubus, kur spēlē abu komandu vadoši spēlētāji, var sacināt, ka cīņai šovakar vajadzētu būt līdzīgai. Iespējams, pat pirms cīņas par minimāliem favorītiem var uzskatīt mājiniekus.

Eiropas Sudraba līgas “Final 4” sacensības Maķedonijā risināsies 15. un 16. jūnijā. Jāpiebilst, ka Eiropas Sudraba līga ir pēc spēka otrā spēcīgākā izlašu līga EIropā. Zelta līgā spēlē Beļģija, Čehija, Somija, Portugāle, Slovākija, Slovēnija, Spānija, Zviedrija, Nīderlande, Turcija, Ukraina un arī mūsu ziemeļu kaimiņi igauņi.

Latvijas volejbola izlase Austrijā:

Vārds UzvārdsDz.d.PozīcijaKlubsLīga
Deniss Petrovs31.08.1986.CēlājsDinamo-ĻOKrievijas superlīga
Edvīns Skrūders13.11.1997.CēlājsJēkabpils lūšiBaltijas līga
Ruslans Sorokins11.03.19822. tempsAltay Volleyball ClubKazahstānas nacionālā līga
Romāns Saušs27.06.1989.2. tempsSWD Powervolleys DUERENVācijas bundeslīga
Toms Vanags11.02.1988.2. tempsSK Volejbal Usti nad LabemČehijas ekstralīga
Aleksandrs Kudrjašovs20.09.1988.2. tempsAssoc. Jovens Fonte BastardoPortugāles augstākā līga
Armands Āboliņš04.04.1992.2. tempsJēkabpils lūšiBaltijas līga
Atvars Ozoliņš17.12.1998.2. tempsOC Limbaži/MSĢBaltijas līga
Edvarts Buivids04.12.1993.DiagonāleSWD Powervolleys DUERENVācijas bundeslīga
Toms Švans31.07.1993.1. tempsParnu VCBaltijas līga
Andrejs Zavorotnijs23.07.1985.1. tempsRTU/RobežsardzeBaltijas līga
Andis Cimoška10.07.1991.1. tempsRTU/RobežsardzeBaltijas līga
Ingars Ivanovs02.04.1987.LiberoKarelian HurmosSomijas 1. līga
Edgars Šimanskis1997UniversālsLimbaži/MSĢBaltijas līga

Izmantotie resursi:
volejbols.lv
cev.lu

     [+] [-]

, 2018-05-19 12:49, pirms 6 gadiem
Otrā spēcīgākā izlašu līga Eiropā? Murgojums! Tā nevar rakstīt! Eiropas spēcīgākās izlases spēlē pasaules līgā, kur sacensības nenorisinās tikai kaut kur prom, bet arī tajā pašā Eiropā! Eiropas zelta līgas uzvarētāja nav Eiropas spēcīgākā izlase!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja