Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Volejbolistiem uzvaras Krievijā, drāma Čehijā, finišs Somijā

Volejbolistiem uzvaras Krievijā, drāma Čehijā, finišs Somijā
Kokolas "tīģeri" ceturtdaļfinālā krietni pabaidīja Tamperes "VaLePa"
Foto: facebook/kokkolantiikerit

Francijā laukumā kārtējā uzvarā nedevās Hermans Egleskalns, Krievijā uzvaras izcīnīja abu Latvijas volejbola pārstāvju komandas, Čehijā Odolen Vodas volejbolisti ar Tomu Vanagu ierindā pārvarēja izslēgšanas spēļu pirmo kārtu, Somijā Edvarta Buivida un Aleksandra Kudrjašova pārstāvētie "tīģeri" pabaidīja favorītus, bet Ukrainā lielu soli pretī pusfinālam spēris Uģa Krastiņa trenētais Ļvivas klubs.

Veiksmīga nedēļas nogale izbraukumā padevās Latvijas pārstāvjiem Krievijas čempionātā. Denisa Petrova pārstāvētā Ļeņingradas apgabala “Dinamo” Jaroslavļā ar 3:1 (21, -25, 18, 19) apspēlēja pastarīti “Jaroslaviču” un joprojām ieņam 12. vietu 14 komandu konkurencē. Petrovs uzvarā ieguldīja 3 punktus ar bloku. Borisa Kolčina trenētais “Urāls” Maskavā principiālā cīņā pieveica savu bijušo klubu “Dinamo” ar 3:2 (22, -21, -17, 21, 13), pakāpjoties uz 8. vietu uzreiz aiz Maskavas “Dinamo”. Pēdējā kārtā 23. martā “Urāls” savā laukumā tiksies ar Kemerovas “Kuzbasu”, bet “Dinamo” (ĻA) dosies uz Kazaņu pie līdervienības “Zenīta”.

Francijā kārtējo panākumu čempionātā izcīnījusi Hermana Egleskalna pārstāvētā “Tours Volley-Ball”, kas Turkuānā ar 3:0 pārspēja “Tourcoing Lille Metropole Volley-Ball”. Egleskalns šo spēli izlaida. 23. martā Tūras klubam savā laukumā jātiekas ar turnīra tabulas vidusdaļas komandu no Šomo.

Joprojām 3. vietu līgu zemāk – Francijas otrajā divizionā jeb Pro-B līgā – saglabā Reiņa Pekmaņa pārstāvētie Martigas volejbolisti, kuri savā laukumā 1:3 (26, -20, -21, -19) zaudēja turnīra tabulas vidusdaļas komandu “Saint-Jean-d'Illac”. Pekmans ar 14 punktiem bija rezultatīvākais spēlētājs savā komandā. Pamatturnīru martigieši noslēgs Avinjonā, kur 23. martā viesosies pie “Avignon Volley Ball”.

Ceturo uzvaru Francijas pēc spēka otrās līgas – Elites līgas – play-off turnīrā izcīnījusi Terēzes Hrapānes pārstāvētā „C S M Clamart”, kas savā laukumā tikai piecos setos ar 3:2 (23, 23, -17, -16, 11) pieveica “Istres Provence Volley”. Klamartietes ar 10 punktiem četrās spēlēs ieņem 2. vietu 6 komandu turnīrā un nākamajā spēlē 23. martā dosies ciemos pie līdervienības “Terville Florange Olympique Club”, kas vēl nav zaudējusi ne punkta.

Vācijas čempionātā uz 6. vietu atkāpusies Romāna Sauša pārstāvētā „SWD Powervolleys Dueren”. Dīrenieši Insbrukā sīvi spēkojās ar bundeslīgas vicelīderi “Hypo Tirol AlpenVolleys Haching” un izcīnīja punktu turnīra tabulā, piekāpjoties ar 2:3 (19, -17, 18, -22, 10). Saušs guva 8 punktus. 23. martā dīreniešiem spēle savā laukumā ar 10. vietā esošo “Helios Grizzlys”.

Čehijā ar uzvarām viesos sākusies pirmā izslēgšanas spēļu kārta, kurā tiekas Toma Vanaga pārstāvētā “AERO Odolena Voda” un Prāgas “VK Lvi”. Vispirms savā laukumā “AERO Odolena Voda” pretiniekiem piekāpās ar 0:3 (-22, -20, -24), bet pēc tam viesos uzvarēja ar 3:1 (-18, 21, 19, 19). Vanags pirmajā spēlē ar 15 punktiem bija rezultatīvākais savā komandā, bet izbraukumā viņam 19 punkti. Otrreiz savās sienās Odolena Vodas volejbolisti nezaudēja, pārspējot prāgiešus ar 3:1 (19, 26, -21, 21) un svinot uzvaru arī sērijā ar 2-1. Arī šoreiz Toms bija viens no rezultatīvākajiem, sakrājot 13 punktus. Tāpat ceturtdaļfinālā iekļuva arī Vanaga iepriekšējās sezonas klubs Ūsti pie Labas SKV, kura sērijā ar Pribramas “Volejbalovy klub” viesi uzvarēja visās trijās spēlēs.

Ceturtdaļfinālā “AERO Odolena Voda” tiksies ar otrās vietas ieguvējiem pamatturnīrā Liberecas “VK “Dukla”. Pirmais mačs 19. martā viesos.

Somijas čempionātā izslēgšanas spēles jau pabeigusi “Kokkolan Tiikerit”. Ceturtdaļfinālā “tīģeri” vispirms sarūpēja sensāciju, viesos atstājot autā pamatturnīra vicelīderus “VaLePa Sastamala Tampere” - 3:1 (-27, 24, 15, 22), bet pēc tam vēl divreiz zaudēja tikai piecos setos. Savā laukumā favorītu pārākums tika atzīts ar 2:3 (22, -23, 23, -23, -11), viesos – ar 1:3 (20, -23, -22, -11) un atkal savā “migā” - ar 2:3 (20, -18, -21, 25, -12). Sērijā ar 3-1 labāki bija Tamperes volejbolisti.

Edvarts Buivids pirmajos trijos mačos ar 19 (1 “eiss” un 3 bloki), 24 (2+1) un 17 (2+1) punktiem kļuva par komandas rezultatīvāko volejbolistu. Aleksandrs Kudrjašovs, kuram sezonas beigās bija jākonkurē ar Somijas izlases spēlētāju Niklasu Seppenenu, pirmajā un otrajā spēlē laukumā nedevās, bet trešajā ceturtā seta laikā sakrāja 2 punktus. Precīza statistika par ceturto spēli nav pieejama. Zināms vien tas, ka Buivids ar 12 gūtajiem punktiem bija trešais rezultatīvākais “tīģeris”.

Pirmo play-off maču Ukrainas čempionātā aizvadījusi Uģa Krastiņa trenētā pamatturnīra uzvarētāja Ļvivas “Barkom-Kažaņi”. Ļvivieši viesos ar 3:1 (18, -19, 10, 20) apspēlēja pamatturnīra vājāko komandu Čerņigivas “Burevestņik-ASMS”. Uzvarētājs divu spēļu summā noskaidrosies 20. martā Ļvivā.

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija