Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Caics un "Rakvere" pārsteidz "Tartu" un iekļūst Baltijas līgas finālā

Caics un "Rakvere" pārsteidz "Tartu" un iekļūst Baltijas līgas finālā
Jau otro gadu pēc kārtas "Rakvere VK" no cīņas par titulu izslēdz kādu no favorītiem (Artis Caics - 17. numurs)
Foto: "Rakvere VK", Facebook

Šodien Baltijas par pārsteigumu parūpējās Arta Caica pārstāvētā "Rakvere VK", kas pusfinālā pieveica "Bigbank Tartu" un finālā tiksies ar "Parnu VK".

Vispirms pusfinālā Viru tikās Toma Vanaga pārstāvētā Bigbank Tartu ar ar Arta Caica diriģēto Rakvere VK. Rakvere VK, kas pagājušogad ceturtdaļfinālā izsita no cīņas par medaļām Tallinas Selver, arī šogad sarūpēja pārsteigumu, iekļūstot finālā pēc 3:1 (-18, 24, 17, 10) uzvaras. Panākumu ar 9 gūtajiem punktiem kaldināja arī Rakveres kluba cēlājs Artis Caics, sešus no punktiem gūdams ar netveramām servēm un trīs – ar bloku. Tartu komandai nelīdzēja arī Toma Vanaga 13 gūtie punkti, kas viņu kopā ar amerikāņu leģionāru Maiklu Mičelau izvirzīja komandas rezultatīvāko spēlētāju statusā.

„Zinājām, ka viņiem ir savainots komandas līderis (Bredlijs Roberts Ginters. – LVF Preses dienests), kurš pēdējā mačā ar Poliurs/Ozolniekiem sastiepa potiti. Un apmēram tāds pat kā Ozolniekiem arī bija spēles plāns – mēģināt ar servēm atspiest Tartu no tīkla un neļaut uzbrukumā iesaistīt pirmos tempus,” saka viens no spēles varoņiem Caics. „Pirmais sets bija līdzīgs, taču galotnē daudz sakļūdījāmies. Arī otrais sets bija līdzīgs, bet tā beigās izredzes bija 50 pret 50. Mums izdevās vinnēt, un tas sniedza labas emocijas. Mēs esam emocionāla komanda, un sākām stiprāk servēt un sist uzbrukumā, meklēt viņu vājās vietas. Ar servi atspiedām viņus no tīkla un uzvarējām trešajā setā, bet ceturtais atkal varēja būt līdzīgs. Tomēr mēs bijām uz emociju viļņa, un viņi noklusa.”

Lielā mērā ceturtā seta likteni izšķīra tieši Arta serves, kā arī lieliska komandas darbība aizsardzībā. Kad Artis sāka servēt, rezultāts bija 8:4 Rakveres kluba labā, bet nākamo punktu Tartu volejbolistiem izdevās gūt tikai tad, kad Rakverei jau bija 18... „Bieži tādas sērijas negadās,” par savu gremdservju sēriju saka Caics, kuram šajā laikā padevās arī divas netveramas serves. „Tomēr zināma stabilitāte šajā spēles elementā ir panākta, un viņiem nenoveicās, ka tik ilgi neizdevās gūt punktu pie manām servēm. Pirmajos divos setos servēs vairāk kļūdījāmies, trūka stabilitātes, bet beigās uzservējām labi visa komanda.” Vēlamākos pretiniekus pirms otra pusfināla gan Artis nosaukt atteicās.

Rīt finālā Rakveres puišus gaida tikšanās ar pirms sezonas par galveno līgas favorīti pasludināto Parnu VK, kas divreiz atspēlēja seta deficītu un guva uzvaru pār Selver Tallinn ar 3:2 (-16, 21, -23, 20, 11). Ierasti liels arī latviešu trio ieguldījums fināla sasniegšanā – Aleksandrs Kudrjašovs ar 13 gūtajiem punktiem kopā ar Tāvetu Lepiku kļuva par komandas rezultatīvākajiem spēlētājiem, bet Toms Švāns un Edvarts Buivids pievienoja attiecīgi 10 un 5 punktus. Selveriešiem nelīdzēja arī Linkolna Viljamsa gūtie 32 punkti.

Rīt spēlē par 3. vietu pulksten 14:00 Viru cīnīsies Selver Tallinn ar Bigbank Tartu, bet uzvarētāja kausu pulksten 17:00 sāks dalīt Rakvere VK ar Parnu VK.

Baltijas līgas pusfināli

KomandasRez.
Bigbank Tartu- Rakvere1:3 (25:18; 24:26; 17:25; 10:25)
Selver-Parnu VK2:3 (25:16; 21:25; 25:23; 20:25; 11:15)

Izmantotie resursi:
volejbols.lv