Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Egleskalns turpina uzvarēt, Petrovs pārsteidz Kolčinu

Egleskalns turpina uzvarēt, Petrovs pārsteidz Kolčinu
Viens no pārsteiguma autoriem Deniss Petrovs
Foto: Facebook/ĻA "Dinamo"

Francijā kārtējo pārliecinošo uzvaru svinējusi līdervienība Hermana Egleskalna pārstāvētā Tūras komanda, Krievijā Borisa Kolčina klubs savā laukumā negaidīti zaudējis Denisa Petrova dinamiešiem, bet Austrijā 5. vietu pamatturnīrā ieņēmusi triju Latvijas izlases volejbolistu pārstāvētā Zalcburgas sieviešu komanda.

Krievijas čempionātā savstarpējā spēlē Ufā tikās Borisa Kolčina trenētais “Urāls” un Denisa Petrova pārstāvētais Ļeņingradas apgabala “Dinamo”. Negaidīti ar 3:2 (24, 19, -14, -20, 13) uzvaru svinēja viesi. Petrovs spēlēja lielāko mača daļu, gūdams 1 punktu. “Dinamo” saglabāja 12. vietu, “Urāls” - 8. vietu.

Nākamās cīņas abām komandām viesos. Dinamieši dosies uz Krasnojarsku, kur tiksies ar turnīra tabulas kaimiņu, 11. vietu ieņemošo “Jeņiseju”, kam ir trīs punkti vairāk, bet “Urāls” viesosies Kazaņā pie līdera “Zenīta”.

Francijā Hermana Egleskalna pārstāvētā “Tours Volley-Ball” viesos pēc zaudēta pirmā seta viesos pārliecinoši pieveica Narbonnas klubu – 3:1 (-19, 18, 18, 19). Egleskalnam šoreiz 15 punkti, no tiem 3 – ar servi un viens – blokā. Jau rīt līderiem nākamais mačs savā laukumā ar turnīra tabulas vidusdaļas klubu “Nantes Reze”.

Nekas turnīra tabulas augšdaļā nav mainījies arī Francijas otrajā divizionā jeb Pro-B līgā, kur joprojām trešie ir Reiņa Pekmaņa pārstāvētie Martigas volejbolisti. Šoreiz savā laukumā ar 3:0 (15, 22, 19) tika pārspēts “Vandoeuvre Nancy Volley-Ball”. Pekmans ar 18 punktiem (2 “eisi”, 3 bloki) bija rezultatīvākais vīrs laukumā. Nākamā cīņa Martigas klubam 23. februārī, kad jādodas uz eksāmenu Parīzē pie līdervienības “Paris Volley”.

Vācijas čempionātā Romāna Sauša pārstāvētā „SWD Powervolleys Dueren” viesos tika galā ar vienu no pastarīšiem “TV Rottenburg” ar 3:0 (15, 17, 24) un pakāpās par vienu vietu uz piekto. Saušs ar 13 punktiem (viens – ar servi) kļuva par rezultatīvāko spēlētāju laukumā. Turnīra tabulā par punktu izdevās apsteigt Frankfurtes pie Mainas komandu, taču konkurentiem ir divas spēles mazāk. Tieši ar Frankfurtes klubu “United Volleys” nākamais mačs savā laukumā 2. martā.

Čehijā savā laukumā Prāgas “lauvas” neizdevās uzvarēt Toma Vanaga pārstāvētajai “AERO Odolena Voda”, kas piekāpās ar 1:3 (22, -24, -19, -15). Toms Vanags pēc slimības ierasti bija viens no rezultatīvākajiem komandā, gūstot 11 punktus (1 “eiss”). Nākamā spēle 23. februārī Brno ar turienes “Volejbal Brno”, kas ar 29 punktiem ieņem 7. vietu. Odolena Vodas volejbolistiem 9. vieta un 20 punkti.

Somijas čempionātā trīs spēles nedēļas laikā aizvadīja “Kokkolan Tiikerit”. “Tīģeri” viesos ar 0:3 (-19, -29, -22) piekāpās “Team Lakkapaa” un ar 1:3 (-19, 21, -21, -19) - “Savo Volley”, bet savās sienās ar 3:1 (-16, 25, 22, 32) pārspēja “Etta Oulu”. Edvarts Buivids guva attiecīgi 13, 12 un 1 punktu, bet Aleksandrs Kudrjašovs pirmajā spēlē devās laukumā uz maiņu 3. setā, gūstot vienu punktu, otrajā nespēlēja, bet trešajā divos pirmajos setos punktus neguva. Ar šo uzvaru pietika, lai paceltos uz 6. vietu turnīra tabulā, apdzenot “Akaa-Volley”, kam arī 32 punkti. Tagad nedaudz varēs ievilkt elpu, jo nākamā spēle tikai 25. februārī savā laukumā ar līdervienību “VaLePa Sastamala Tampere”.

Ar 1:3 (-15, -20, 25, -19) zaudējumu savā laukumā pret Grācas “UVC Holding” Austrijas čempionāta pamatturnīru pabeigusi triju Latvijas spēlētāju pārstāvētā “PSV Volleyballgemeinschaft Salzburg”. Zalcburgas vienībā rezultatīvākā ar 13 punktiem bija Annija Āboliņa, 6 punkti (2 – ar servi un 3 – blokā) cēlājai Inesei Raciņai, 5 – Ingrīdai Zauerei.

Pamatturnīrā ar 30 punktiem 18 spēlēs tika ieņemta 5. vieta. Tas nozīmē, ka zalcburgietēm play-off būs jāsāk ar ceturtdaļfinālu, kurā piedalīsies 3.-6. vietu ieguvušās komandas, divām labākajām automātiski garantējot vietu pusfinālā. “PSV Volleyballgemeinschaft Salzburg” būs jātiekas tieši ar 4. vietu ieņēmušo Grācas klubu, kas čempionātā sakrāja par 6 punktiem vairāk. Pirmā spēle sērijā līdz 2 uzvarām savā laukumā 2. martā. Otrā un, ja nepieciešams, trešā spēle norisināsies viesos.

Izmanotie resursi:
Latvijas volejbola federācija