Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Volejbola izlasei EČ kvalifikācijas spēlēs janvārī jāiztiek bez vairākiem līderiem

Jānis Celmiņš

Volejbola izlasei EČ kvalifikācijas spēlēs janvārī jāiztiek bez vairākiem līderiem
Hermans Egleskalns. Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas vīriešu volejbola izlasei janvārī gaidāmajās Eiropas čempionāta kvalifikācijas cīņā nevarēs paredzēt vairāki līderi, sarunā ar portālu Sportacentrs.com atklāj valstsvienības menedžeris Artūrs Vitkovskis.

Latvijas izlasei 2019. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā vēl atlikušas divas cīņas, kurās uzreiz pēc gadu mijas jātiekas ar Igaunijas (6.janvāris) un Izraēlas (9.janvāris) izlasēm – komandām, kurām pirmā apļa spēlēs tika zaudēts attiecīgi ar 1:3 un 0:3.

Gatavošanās janvāra cīņām sāksies uzreiz pēc Ziemassvētkiem, un plānots, ka uz pirmo treniņu mūsu izlase sanāks kopā 27. decembrī. Diemžēl abās janvāra spēlēs Latvijas izlase nebūs optimālajā sastāvā. Nevienā no abām spēlēm izlases kreklā laukumā neredzēsim Hermanu Egleskalnu, bet Deniss Petrovs un Romāns Saušs, visticamāk, piedalīsies tikai vienā no spēlēm. “Egleskalnam novembrī tika veiktas veselības pārbaudes un konstatēts meniska plīsums. Līdz ar to viņš informēja mani, ka par spīti vēlmei pārstāvēt izlasi, nāksies šo Francijas čempionāta pauzi izmantot rehabilitācijai, lai klubā varētu nospēlēt līdz sezonas beigām,” sarunā ar portālu Sportacentrs.com atklāj izlases menedžeris Artūrs Vitkovskis.

“Šobrīd ir skaidrs arī, ka spēlē pret Igauniju izlasei nevarēs palīdzēt Saušs. Viņa pārstāvētajai komandai 6. janvārī Vācijas Bundeslīgā ir spēle pret spēcīgo “Fridrihshafen”. Romāns gan ir paudis vēlmi pievienoties izlasei cīņā ar Izraēlu. Ja tāda vajadzība radīsies, izmantosim,” klāsta menedžeris.

Lielas galvassāpes šobrīd sagādā cēlāja pozīcija. Denisa Petrova dublierim Edvīnam Skrūderim ir neliels savainojums, kas visticamāk liegs dalību izlasē, tāpēc ticis uzrunāts Artis Caics, kurš diemžēl atteicis. Ir arī labas ziņas - Latvijas Volejbola federācijai (LVF) izdevies vienoties ar Ļeņingradas apgabala “Dinamo”, ka pret Igauniju spēlēt varēs Deniss. Par cīņu ar Izraēlu šobrīd vienošanās nav, jo Denisam 9. janvārī ir spēle pret Maskavas “Dinamo”. Jāatzīmē gan, ka izlasei pirms cīņas Igaunijā viņš varēs pievienoties tikai 5. janvārī (dienu pirms spēles).

“Pirmā tempa pozīcijā atteikumu esam saņēmuši no “Jēkabpils Lūšu” komandas spēlētājiem Blumberga un Adamoviča. Pirmajam personiski iemesli, bet Zigurds vēl īsti nav atkopies no pleca savainojuma un grib labāk sagatavoties sezonas otrajam nogrieznim. Līdz ar to šobrīd arī šajā pozīcijā vēl nav simtprocentīgas skaidrības, kuri varēs palīdzēt, kuri nē,” atklāj Vitkovskis.

Jau šonedēļ tiks publiskots izlases kandidātu saraksts, bet gatavošanos Avo Kēla vadītā komanda uzsāks 27. decembrī. Latvijas izlasei cerības kvalificēties finālturnīram ir teorētiskas - nepieciešamas divas pārliecinošas uzvaras, kā arī jācer, ka vajadzīgos rezultātus sagaidīsim arī citās spēlēs. Ar igauņiem mačs būs jāaizvada Tartu, bet Izraēlas valstsvienību mūsu vīri uzņems Zemgales OC.

B apakšgrupas turnīra tabula:

VietaIzlaseU-ZSeti
1.Igaunija3-09:2
2.Izraēla1-24:6
3.Latvija0-21:6

  +5 [+] [-]

, 2018-12-17 11:09, pirms 5 gadiem
Gadsimta spēli nesagaidījām, tagad būs gadsimta sastāvs...

  +3 [+] [-]

, 2018-12-17 11:20, pirms 5 gadiem
Par Cēlāju nav jāsatraucas. Vilde gatavo vienu kartupelmašīnu kas izmētās. Visockim zvaigžnu stunda. Lai tik rokas noslauka, lai tik bieži nav jātēlo, ka kartupelis izslīdējis.

  +1 [+] [-]

, 2018-12-17 12:19, pirms 5 gadiem
Kādi personiski iemesli var būt jaunam čalim, kad tevi sauc uz izlasi?

  +3 [+] [-]

, 2018-12-17 13:14, pirms 5 gadiem
loleks rakstīja: Kādi personiski iemesli var būt jaunam čalim, kad tevi sauc uz izlasi?
Mamma neļauj...

     [+] [-]

, 2018-12-17 14:29, pirms 5 gadiem
Tam visam nav nekādas nozīmes!

  +1 [+] [-]

, 2018-12-17 14:48, pirms 5 gadiem
Neuzskatu,ka Skrūders ir TOP cēlājs aiz Denisa, bet atsauksme uz nelielo savainojumu arī ir interesanta. Vakar vēl Jēkabpilī pret RTU to nevarēja just-spēlēja ierasti. Mazie savainojumi 2 ned.tiek pievarēti,lai janvārī varētu celt! Attieksme!

  +3 [+] [-]

, 2018-12-17 18:26, pirms 5 gadiem
Tajā pašā laikā Somijas 1.līgas rezultatīvākais punktu guvējs vispār netiek uzaicināts... Tad jau spēlētāju gana, nav par ko gausties!!

     [+] [-]

, 2018-12-18 11:00, pirms 5 gadiem
Geoo, Tu kuru domāji?