Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Saušs turpina būt rezultatīvs Somijas čempionātā

Jānis Celmiņš

Saušs turpina būt rezultatīvs Somijas čempionātā
Romāns Saušs un “VaLePa” komanda. Foto: LVF

Latvijas volejbolists Romāns Saušs Sastamalas “VaLePa” uzvarā kļuva par mača rezultatīvāko spēlētāju Somijā, laba spēle arī Tomam Vanagam komandas zaudējumā Čehijā, bet vairākās valstīs sacensības nenotika Covid-19 ierobežojumu dēļ.

Vīrieši

Deniss Petrovs sestdien aizvadīja Krievijas čempionāta spēli, kurā Ņižņijnovgorodas ASK mājās ar 0-3 (18:25, 18:25, 16:25) piekāpās Ufas “Ural”. Deniss uzsāka abus pirmos setus un trešajā setā devās laukumā uz maiņu, punktus negūstot.

ASK turnīra tabulā ar diviem punktiem četrās spēlēs 14 komandu vidū ierindojas 13. vietā.

Čehijā pēc Covid-19 pauzes atsākušās spēles. Toma Vanaga pārstāvētā “Odolena Voda” vienība savā laukumā piekāpās “RTU Robežsardze”/“Jūrmala” pretiniekiem Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Izaicinājuma kausa pirmajā kārtā Prāgas “Lvi” ar 2-3 (25:22, 25:27, 28:30, 28:26, 13:15).

Vanags laukumā aizvadīja visu spēli un guva 12 punktus, vienu no tiem – blokā.

Ar diviem punktiem četros mačos Odolena Vodas komanda ierindojas 11. vietā 12 komandu vidū.

Somijas čempionātā uzvaru viesos svinēja Romāna Sauša pārstāvētā Sastamalas “VaLePa”, kas ar 3-0 (25:21, 25:11, 25:19) pārspēja līdzšinējo otrās vietas īpašnieci “Akaa-Volley”. Saušs laukumā aizvadīja visu maču, ar 14 gūtajiem punktiem, uzbrūkot ar 61% precizitāti, kļuva par mača rezultatīvāko spēlētāju. Divus punktus viņš guva ar teicamām servēm, vienu – blokā.

Markusa Cielava pārstāvētā “Savo Volley” ar tikai vienu zaudētu setu astoņās cīņās ierindojas turnīra galvgalī, bet “VaLePa” ar 17 punktiem septiņās spēlēs ir pakāpusies uz trešo vietu desmit komandu konkurencē.

Francijas otrajā spēcīgākajā līgā ProB sezonā piekto zaudējumu pēc kārtas cieta Reiņa Pekmana pārstāvētā “Martigues Volley-Ball”, kas izbraukumā ar 0-3 (17:25, 23:25, 30:32) piekāpās bijušajam Toma Švana klubam čempionāta līdervienībai “Saint-Nazaire Volley-Ball Atlantique”.

Pekmans ar 12 gūtajiem punktiem bija komandas rezultatīvākais spēlētājs.

Ar 5 punktiem 6 spēlēs Martigas komanda ieņem 7. vietu 9 komandu konkurencē.

Šonedēļ komandai deviņu vienību spēļu grafikā iekritusi pauze.

Uģa Krastiņa vadītā Ļvivas “Barkom-Kažaņi” vienība CEV Izaicinājuma kausa 1/16 finālā pēc 2-3 (25:22, 25:19, 21:25, 22:25, 9:15) zaudējuma mājās pret Bukarestes “Dinamo” Covid-19 uzliesmojuma dēļ bija spiesta izstāties no CEV Izaicinājuma kausa, nebraucot uz atbildes spēli trešdien Bukarestē. Pieci komandas volejbolisti saslimuši, un vēl nav zināms, vai notiks abas šīs nedēļas nogalē paredzētās Ļvivas vienības spēles.

Sievietes

Čehijā šonedēļ pēc Covid-19 pauzes plānots atsākt sieviešu virslīgas sacensības. Viens mačs ieplānots arī Latvijas izlases cēlājas Elvitas Dolotovas pārstāvētajai Brno “VK Kralovo Pole”.

Tikmēr Austrijas čempionātā ar Covid-19 saslimušas divas latviešu Ingrīdas Šveigeres un Ineses Raciņas pārstāvētās “PSV VBG Salzburg” spēlētājas un treneris. Tāpēc nedēļas nogalē ieplānotā vienības cīņa viesos ar “UVC Holding Graz” nenotika.