Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Dainis Āzens

Volejbolistes turnīru Zalcburgā beidz ar uzvaru

Volejbolistes turnīru Zalcburgā beidz ar uzvaru
Inguna Minusa. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Pirmsssezonas pārbaudes turnīru Austrijā ar uzvaru pār “ UVC Graz” svētdien pabeidza Ingunas Minusas trenētā Latvijas sieviešu izlase.

Pēdējā spēle pirmssezonas turnīrā Zalcburgā Latvijas izlasei svētdien bija ar turnīra pastarītēm no Grācas, kuras ir pašreizējās Austrijas čempiones. Viņām vairākas spēlētājas ir savainotas, bet vēl dažas spēlētājas vēl nav atgriezušās komandā no atpūtas pēc dalības Austrijas valstsvienībā. Tāpēc „UVC Graz” turnīrā piedzīvoja trīs zaudējumus, arī pret Latvijas izlasi ar 0:4 (-12, -19, -17, -19), un ieņēma pēdējo vietu.

„Šodien pretinieces bija vājākas nekā vakar,” par pēdējo spēli pastāstīja valstsvienības galvenā trenere Inguna Minusa. „Šīs vasaras pēdējā spēlē pielikām klāt uzbrukumus no 2. līnijas – no 1. zonas un paipu. Uzdevums šodien bija – brīdī, kad bumba ir pie cēlājas, būt gatavām uzbrukumam četrām spēlētājām. Šodien tas parādījās ne tikai brīžos pēc aizsardzības, bet arī pēc serves uzņemšanas. To vērtēju pozitīvi. Atkārtojām uzbrukumu daudzveidību no 1. līnijas, lai pretiniecēm apgrūtinātu spēli blokā. Izdevās, taču šodien to atļāva pretinieks.”

Turnīrs devis trenerei neatsveramas zināšanas par to, kuras meitenes ir gatavas ātri mācīties un apgūt informāciju, kuras izprot tempu. „Šajā braucienā vispār daudz ko ieraudzīju no citas puses,” nenovērtējamo pieredzi uzsver Minusa. „Iepriekš jau bija izveidojušies savi stereotipi par to vai citu spēlētāju, kas tagad tika lauzti. Zinu vairāk, kā meitenes uztver lietas. Visa turnīra laikā brīvi variēju sastāvu, mainīju pozīcijas, devu meitenēm uzdevumus. Un meitenes parādīja sevi no labākās puses. Šis nebija izlases pamatsastāvs, taču es guvu pārliecību, ka varu viņām laukumā uzticēties.”

Turnīra pēdējā spēlē mājinieces „PSVBG Salzburg” ar 2:3 zaudēja Vācijas „Allgäustrom Volleys Sonthofen”. Trīs komandas sakrāja pa divām uzvarām, bet zaudējums mājiniecēm neliedza kļūt par turnīra uzvarētājām. Otrā vieta – Latvijas izlasei, trešā – Zonthofenas komandai.

Latviju turnīrā pārstāv: Anna Embrekte, Kristīne Iskorastenko, Alise Elizabete Pastare, Elza Smilškalne, Monta Strazdiņa (visas – RSU/MVS), Kristīne Dzierkale, Linda Liniņa (VK “Jelgava”), Irbe Andike Lazda, Marta Kamēlija Levinska (abas – RVS), Elvita Dolotova (LU) un Sanda Ragozina (SK “Babīte”).

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija


Jānis Medenis. Foto: volejbols.lv
7

Beidzot uzvar mājinieki – "Lūši" gāž daugavpiliešus no Latvijas troņa

Latvijas vīriešu volejbola čempionu godā atgriezušies Jēkabpils "Lūši", kuri savās mājās četros setos pārspēja "Ezerzemi"/DU (25:21, 22:25, 25:18, 25:14) un finālsērijā ar 3-1 uzveica pagājušā gada čempionus daugavpiliešus, titulu izcīnot piekto reizi septiņu sezonu laikā.
Latvijas U20 volejbola izlase. Foto: LVF

Noskaidrotas Latvijas U20 volejbola izlases pretinieces Eiropas čempionātā

Mārča Obrumana vadītā Latvijas U-20 puišu izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā vasaras beigās spēlēs ar Austrijas, Somijas, Francijas, Polijas, Serbijas, Turcijas un Ukrainas vienaudžiem, informē Latvijas Volejbola federācija.
Megija Dambrehte kopā ar ''Puijo Wolley'' komandu. Foto: LVF

Dambrehte kļūst par bronzas medaļnieci Somijas volejbola čempionātā

Latvijas Volejbola federācija (LVF) informē par volejbolistu gaitām ārzemēs. Somijā sieviešu volejbola čempionātā bronzas godalgu ''Puijo Wolley'' sastāvā izcīnīja Megija Dambrehte.