Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Nolemtā izlase

Nolemtā izlase
Latvijas sieviešu volejbola izlase 2012
Foto: Artūrs Tinte, volejbols.lv

”Nolemtās!” - izdevumā Sporta Avīze pasludināja žurnālistikas smagsvars Ēriks Strauss uzreiz pēc Latvijas sieviešu volejbola izlases atjaunošanas. Kopš tā laika ir pagājuši astoņi mēneši. Un tagad šī izlase ļoti pārliecinoši nav iekļuvusi Eiropas finālturnīrā.

Vienubrīd gan likās, ka mūsu atjaunotā izlase varēs nopietni cīnīties par ceļazīmi uz finālturnīru. Tomēr nelabvēlīgie apstākļi sakrita tā, ka jau pirms rudens kvalifikācijas visu caurvija nolemtība.

Viegli ir sagraut, bet grūti – atjaunot

2006. gadā Latvijas sieviešu izlase tika likvidēta. Pēc tam vairāki mēģinājumi to atjaunot bija neveiksmīgi. Pēc ilgā tukšuma izlase atsāka funkcionēt 2012. gadā. Ilgajā bezizlases laikā spēlētājām izveidojās citas vērtības un prioritātes, kā arī bija krietni mazākas iespējas veidot veiksmīgu profesionālas volejbolistes karjeru. Nebija izlase, uz kuru tiekties un kurā sevi parādīt labu klubu skautiem. Ja nav spēcīga izlase, tad sporta veids valstī neattīstās, jo nav interese no līdzjutējiem un sponsoriem.

Bet tikmēr citu valstu izlases katru gadu slīpēja savas sadarbības dažādos turnīros. Lai mūsu atjaunotā izlase varētu konkurēt, bija jāsakrīt labvēlīgiem apstākļiem.

Vairākas plānotās līderes nevarēja palīdzēt

”Ja mēs runājam par mērķiem, kurus tuvākā nākotnē vēlamies sasniegt, tad Olga Ativi un Jekaterina Stepanova izlasei ir vitāli nepieciešamas”, - pirms rudens kvalifikācijas teica izlases ģenerālmenedžeris Ainārs Dakša. Augstas klases spēlētajas mums ir tikai dažas, un ja vēl iztrūkst vairākas līderes, tad izlases iespējas ļoti būtiski samazinās.

Olga Ativi (Točko) – 30, 190.

Latvijas labākā volejboliste bezizlases periodā vairākkārt izteica vēlmi atkal spēlet izlasē, tomēr patiešām dzirdīgas ausis neatradās. Volejbola karjeras labākie gadi aizritēja bez izlases, un krājās ne tikai tituli, bet arī traumas. Dzīve gāja uz priekšu, mūsu lielākā zvaigzne stājās laulībā, un tur pie 30 gadu sliekšņa vairs nedrīkst vilcināties ar ģimenes papildinājumu. Līdz ar to gluži dabiskā veidā Ativi prioritātes šobrīd ir mainījušās - pirmo un otro vietu tagad dala ģimene un veselība.

Jekaterina Stepanova – 23, 190.

Latvijas sieviešu volejbola jaunā zvaigzne aizvadīja satriecošu savu pēdējo sezonu amerikāņu studenšu čempionātā. Viņas pārstāvētā “Florida State” iekļuva NCAA Final Four (pirmais gadījums Latvijas sporta vēsturē), turklāt pēc kvalifikācijas spēlēm viņa oficiāli tika pasludināta par MVP. Sporta vēsture vēlreiz tika pārrakstīta, kad Stepanova kļuva par Latvijas pirmo personu, kura ir iekļauta NCAA All-American otrajā izlasē. Neticami, bet pēc amerikāņu universitates absolvēšanas viņa nevēlas uzsākt profesionālas volejbolistes karjeru, jo turpinās studijas aizokeāna maģistratūrā. Ja būtu bijusi izlase, tad iespējams, ka viņas mērķi būtu nostiprinājušies citādi. Bet tagad par savām prioritātēm Stepanova ir ļoti konkrēta: “manā dzīvē pirmo vietu ieņem izglītība, bet volejbols ir pirmajā vietā manā sirdī”.

Svetlana Dukule – 26, 193.

Latvijas sieviešu volejbolā viņa ir vienīgais augstvērtīgais amerikāņu produkts (NCAA All-American Honorable Mention atzinība), kas diezgan veiksmīgi transfērējās uz Eiropas klubu volejbolu. Tomēr tajā laikā izlase neeksistēja. Bet pirms izlases atjaunošanas viņa iekļuva autoavārijā... Sportistes pirmais treneris Ilmārs Pūliņš uzskata, ka Dukule nevarēs atgriezties savā iepriekšējā līmenī.

Citi iztrūkumi: Ance Auziņa (veselība), Līva Brīvule (studijas), Dagnija Mediņa (studijas).

Visspēcīgākās pretinieces

Šovasar tika saņemts vēl viens nokdauns, kad mūsu kvalifikācijas grupas galvenās favorītes Čehija un Bulgārija Eiropas līgā izcīnīja attiecīgi 1. un 2. vietu. Tādējādi kļuva saprotams, ka visa kvalifikācijas turnīra divas spēcīgākās izlases būs tieši mūsu grupā... Tikmēr Latvijas atjaunotajā un novājinātajā izlasē spēlēja tikai divas profesionālas volejbolistes...

Turpinājumā jāstrādā un jācer, ka nākamajā ciklā apstākļi būs labvēlīgāki.


, 2012-09-17 10:27, pirms 12 gadiem
Jā nu žēl ka neizdevās piesaistīt visas labākās...

P.S. Episks sacerējums.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-09-17 11:03, pirms 12 gadiem
nu ko, uz to vienu ir jāpaņem
, 2012-09-17 13:15, pirms 12 gadiem
”Nolemtās!” - izdevumā Sporta Avīze pasludināja žurnālistikas smagsvars Ēriks Strauss uzreiz pēc Latvijas sieviešu volejbola izlases atjaunošanas.
->> Strauss saoda!!
, 2012-09-17 13:16, pirms 12 gadiem
es par Olgu anyway!!
, 2012-09-17 14:36, pirms 12 gadiem
Gan izlasēs(sieviešu un vīriešu) gan latvijas klubu iešienē, ir kaut kas jāmaina, un spēlētāji jācenšas motivēt kaut ko darīt, savādāk federācijas un atsevišķu indīvīdu seklajās ambīcijās strādā volejbolisti. Kur gan lai rod prieku un gribu, ja no tevis prasa neiespejamo, pretī saņemot - apaļu neko.
, 2012-09-17 15:09, pirms 12 gadiem
meistarības pietrūkst
, 2012-09-17 17:11, pirms 12 gadiem
ko tad Straus var nolemt,ja tā ņem.
Ne ko pats kādreiz redzējis ne uz kādu treniņu bijis ne kādu trenējis utt.
Tik pat daudz nolemt un zināt jau var katrs Pēteris kam internets istabā un desmaize rokās.
Novēlu lai viņam nekad dzīvē nepienāktu nolemtībai.
Bet sieviešu izlasei,arī sieviešu treneriem,kurus vēl pārīti vajadzētu-trenēties,skatīties uz priekšu un darīt visu ar smaidu.
Viss būs
, 2012-09-18 00:14, pirms 12 gadiem
"..Vienubrīd gan likās, ka mūsu atjaunotā izlase varēs nopietni cīnīties par ceļazīmi uz finālturnīru..."

ok pasmaidam
Latvijas U20 volejbola izlase. Foto: LVF

Noskaidrotas Latvijas U20 volejbola izlases pretinieces Eiropas čempionātā

Mārča Obrumana vadītā Latvijas U-20 puišu izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā vasaras beigās spēlēs ar Austrijas, Somijas, Francijas, Polijas, Serbijas, Turcijas un Ukrainas vienaudžiem, informē Latvijas Volejbola federācija.
Megija Dambrehte kopā ar ''Puijo Wolley'' komandu. Foto: LVF

Dambrehte kļūst par bronzas medaļnieci Somijas volejbola čempionātā

Latvijas Volejbola federācija (LVF) informē par volejbolistu gaitām ārzemēs. Somijā sieviešu volejbola čempionātā bronzas godalgu ''Puijo Wolley'' sastāvā izcīnīja Megija Dambrehte.
RTU/“Robežsardze/Jūrmala”. Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Formanickis: "Vienmēr prieks par medaļām, bet ir neliels rūgtums, ka medaļa nav zelta"

Pēc vakardienas uzvaras un izcīnītās bronzas medaļas “Optibet” Latvijas volejbola čempionātā vīriešiem RTU/"Robežsardze/Jūrmala" spēlētājs Aleksejs Formanickis atzina, ka ir prieks par medaļu, bet neslēpa rūgtumu, ka nav iegūtas zelta medaļas. Tikmēr Kaspars Kronbergs norādīja, ka šis nav bijis komandas labākais gads jo starpsezonā esot aizgājuši abi pirmā tempa spēlētāji un viens ceturtās zonas spēlētājs, kuru vietā nākuši jauni puiši.