Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Dainis Āzens

LČ volejbolā jauniešiem U-17 meitenēm uzvar RVS, U-16 zēniem – Kuldīgas NSS/Skrunda

LČ volejbolā jauniešiem U-17 meitenēm uzvar RVS, U-16 zēniem – Kuldīgas NSS/Skrunda
Uzvarētājas U-17 grupā
Foto: LVF

Aizvadītajā nedēļas nogalē aizvadīts Latvijas jaunatnes čempionāts divās grupās. U-17 grupas meitenēm uzvarēja Rīgas Volejbola skola, bet U-16 zēniem – par čempioniem kļuvuši Kuldīgas novada sporta skolas/Skrundas jaunie volejbolisti.

U-17 grupas meitenēm Latvijas jaunatnes čempionāta finālturnīrs notika Rīgā un beidzās ar pilnīgu Rīgas Volejbola skolas triumfu. Ja LVF kausa izcīņā starp pirmajām četrām komandām bija trīs RVS pārstāves, tad šoreiz visas četras pirmās vietas tika mājiniecēm.

Tāpat kā LVF kausa izcīņā uzvaras laurus plūca Natālijas Deveikusas un Viktorijas Korbutas audzēknes, kuras sezonā nezaudēja ne spēlē, pretiniecēm atvēlot vien trīs setus, vienu no tiem pusfinālā ar Andra Kļaviņa un Janas Ļeļevas audzēknēm – 3:1 (-19, 12, 23, 15). Finālā panākums devās rokās vieglāk – 3:0 (12, 24, 8) pret Andreja Odinokova vadīto RVS1. Pusfinālā RVS1 ar 3:2 (-13, -24, 24, 22, 12) pieveica Normunda Lūša trenēto RVS4. Cīņā par bronzas medaļām RVS2 ar 3:0 (23, 22, 22) apspēlēja RVS4.

Par komandu vērtīgākajām spēlētājām sešu finālturnīra dalībnieču rindās tika atzītas šādas volejbolistes: Elza Reknere (RVS3), Anastasija Denisova (RVS1), Katrīna Krustkalne (RVS2), Laura Keita Danenberga (RVS4), Undīne Simbirceva (Talsu NSS) un Diāna Fiļipova (Daugavpils BJSS).

Cīņā par 10.-13. vietu Madonā labākās bija mājinieces – Madonas BJSS spēlētājas, Dagdā spēlēs par 14.-16. vietu 1. vietu ieņēma Dagdas NSS, bet vietas no 7. līdz 9. tika sadalītas jau 1. un 2. līgas pārspēlēs.

“Šogad finālā uzvarējām trijos setos, bet, protams, pilnvērtīgi gatavoties šim turnīram nevarējām, jo labākās meitenes trenējās un spēlēja RVS izlasē Baltijas līgā. Pirms šīs nedēļas nogales bijām kopā tikai pirms pašām sacensībām,” par veiksmīgo turnīru stāsta RVS3 trenere Natālija Deveikusa. “Pirmajā dienā pusfinālā pat gāja grūtāk, jo spēlētājas vēl nesaprata viena otru tik labi. Arī servju uzņemšanā nebijām tik labas, jo abas mūsu libero spēlētājas labāk spēlē aizsardzībā. Turklāt meitenes domāja, ka Andra Kļaviņa trenētā komanda nekad finālā nav spēlējusi un gan jau to uzvarēs... Tomēr 1. vieta ir 1. vieta, un tagad mums 3.-5. maijā būs jādodas uz Palangu, kur notiks Baltijas valstu jaunatnes sporta skolu un klubu čempionāts. Pirms tā mums būs nepilna nedēļa, kuras laikā varēsim trenēties pilnā sastāvā. Kāpēc Elzu Rekneri nosaucu par labāko spēlētāju mūsu komandā? Manuprāt, viņa abas finālspēles aizvadīja visstabilāk no visām meitenēm.”

Visas četras RVS komandas tagad posīsies uz 12. Baltijas sporta skolu/klubu čempionātu Palangā, kas norisināsies 3-5. maijā.

U-16 grupā puišiem Daugavpilī triumfēja Kuldīgas novada sporta skolas/Skrundas komanda (treneri – Jānis Jerumanis un Ainārs Zankovskis), otrie finišēja Nikolaja Čemodanova un Edgara Savicka Daugavpils BJSS puiši, bet trešie Gata Vanaga un Aivara Liniņa trenētie Rīgas Volejbola skolas spēlētāji.

Par labākajiem spēlētājiem finālsešinieka komandās tika atzīti šādi volejbolisti: Eduards Stieģelis (Kuldīgas NSS/Skrunda), Artjoms Petrovs (Daugavpils BJSS), Aleksandrs Birks (RVS1), Sandis Bērziņš (Tukuma SS), Dāvis Alkšbirze (Talsu NSS) un Mārcis Mārtiņš Bartaševičs (Liepājas RSS/Aizpute).

“Pamatturnīru beidzām kā otrie aiz Daugavpils, kas ar mūsu traumām un veselības problēmām ir labi. Jau divus gadus neesam spēlējuši labākajā sastāvā,” uz sezonu atskatās kuldīdznieku treneris Jānis Jerumanis. “Finālspēlēs pusfinālā ar Tukumu (Tukuma sporta skola. -aut.) pašsajūta nebija laba, jo vienmēr spēlēs ar viņiem esam mocījušies. Arī tagad uzvarējām tikai ar 3:1. Turklāt pēdējā setā bijām iedzinējos ar 12:19. Eduards Stieģelis beigās labi uzservēja, un izdevās uzvarēt. Paldies puišiem, ka mums izdevās!

Šāds fināls ar mūsu un Daugavpils piedalīšanos ir bijis visus gadus, kopš šīs grupas zēni sākuši piedalīties Latvijas čempionātā. LVF kausā gan šosezon netikām finālā, jo 1. posmā grupā pretī patrāpījās Gata Vanaga RVS jaunieši. Čempionātā trīs gadus bijām uzvarējuši mēs, pagājušajā gadā uzvarēja Daugavpils, un šogad mērķis atkal bija uzvara. Liels prieks, ka izdevās. Pirmais sets pašiem nesanāca, bet pēc tam visi laukumā sastājās pa vietām, komandas līderi nospēlēja labi, un arī cēlājs ar visām savām muguras problēmām nocīnījās līdz galam. Puišiem teicu, ka, ja būtu desmit balvas, dotu visiem, bet tagad izvēlējos komandas kapteini un līderi, izlases kandidātu Eduardu Stieģeli. Lai puiši izgaršo uzvaru! Man gribētos ar viņiem strādāt arī tālāk, bet viņi šogad beidz 9. klasi, un viņu priekšā būs izvēle.”

Pēc Lieldienām, 27.-28. aprīlī, U-19 puišiem finālturnīrs norisināsies Daugavpilī, bet U-19 meitenēm – Rīgā. Vienlaicīgi notiks arī Pavasara kauss U-13 zēniem Cēsīs.

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija


Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Ap 5000 jauniešu cīnījušies par "top! kausu" volejbolā

Pagājušo svētdien, 21.aprīlī, Rīgā norisinājās 20. vispārizglītojošo skolu volejbola turnīra “top! kauss” 2024 finālsacensības. Kopumā tajās piedalījās 4772 skolēni no 602 komandām un 247 skolām, pārstāvot 34 novadus un 6 valstspilsētas. Septiņu stundu laikā tika izspēlētas 672 spēles uz 16 laukumiem, četrās grupās, ar 7 minūšu laika ierobežojumu un neierastu segumu - iekštelpu zālienā, kā arī uz diviem dažādiem grīdu segumiem.
Jānis Medenis. Foto: volejbols.lv
7

Beidzot uzvar mājinieki – "Lūši" gāž daugavpiliešus no Latvijas troņa

Latvijas vīriešu volejbola čempionu godā atgriezušies Jēkabpils "Lūši", kuri savās mājās četros setos pārspēja "Ezerzemi"/DU (25:21, 22:25, 25:18, 25:14) un finālsērijā ar 3-1 uzveica pagājušā gada čempionus daugavpiliešus, titulu izcīnot piekto reizi septiņu sezonu laikā.
Latvijas U20 volejbola izlase. Foto: LVF

Noskaidrotas Latvijas U20 volejbola izlases pretinieces Eiropas čempionātā

Mārča Obrumana vadītā Latvijas U-20 puišu izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā vasaras beigās spēlēs ar Austrijas, Somijas, Francijas, Polijas, Serbijas, Turcijas un Ukrainas vienaudžiem, informē Latvijas Volejbola federācija.