Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Dāmu volejbola čempionāta fināla atbildes cīņa Rīgā: RVS jāpaveic brīnums

Jānis Celmiņš

Dāmu volejbola čempionāta fināla atbildes cīņa Rīgā: RVS jāpaveic brīnums
Marta Kamēlja Levinska - RVS komandas līdere

Šovakar Rīgas Volejbola skolas sporta zālē (Cieceres ielā 9) tiks aizvadīta Latvijas čempionāta volejbolā dāmām fināla otrā spēle. Atbildes spēlē RVS komanda centīsies revanšēties “MSĢ/Zeltaleja” komandai par zaudējumu pirmajā cīņā. Spēles sākums plkst. 20.00.

Pirmo spēli Latvijas čempionāta finālā Murjāņos pirmdien pārliecinoši aizvadīja MSĢ/"Zeltaleja", uzvarot trīs setu spēlē - 3:0 (25:20, 25:14, 25:22). Šodien RVS komandai jāpaveic neliels, bet brīnums. Vispirms jāuzvar atbildes spēlē (derēs arī 3:1 vai 3:2), bet pēcāk jāspēj uzvarēt arī tā sauktajā “zelta setā”.

“Meitenes spēlēja pašaizliedzīgi un drosmīgi savu skatītāju priekšā, un esam gandarīti par savu spēli. Izdevās serve, servju uzņemšana un daudzpusīgs uzbrukums,” pēc abu komandu pirmās spēles teicas Murjāņu komandas galvenais treneris Ilmārs Pūliņš.

Murjānietēm galvenais uzdevums šajā finālā ir apturēt Martu Kamēliju Levinsku, kas izdevās tikai daļēji. Latvijas izlases viena no līderēm pirmajā spēlē guva 20 punktus, taču skaidrs, ka savā zālē šovakar viņa noteikti būs vēl bīstamāka.

Kamēr RVS komandas treneri pirmajā spēlē meklēja optimālo sastāvu, “MSĢ/Zeltaleja” komanda droši aizsoļoja pretī panākumam. Dāmu volejbolā spēle spēlei nelīdzinās, tāpēc kārt kaklā zelta medaļas kādai no komandām šobrīd ir pāragri. RVS komanda šogad tika pie bronzas godalgām Baltijas līgā, kas ir vērā ņemama kvalitātes zīme.

Pēdējo reizi Rīgā fināls tika spēlēts 2017. gadā, kad tajā cīnījās “RSU/MVS” un “Babīte”. Šovakar fināls atgriezīsies Rīgā! Spēles sākums plkst. 20.00.