Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Dainis Āzens

Nosaukti marta mēneša labākie volejbolisti

Nosaukti marta mēneša labākie volejbolisti
Viens no septiņiem
Foto: www.volejbols.lv

Noteikti Latvijas klubu labākie spēlētāji piecās līgās, kā arī Latvijas čempionāta spēlēs martā. Atkārtoti pie atzinības šosezon tikusi Alise Pastare un Kristaps Šepte.

Martā Latvijas volejbolistiem ne tikai beidzās sezona Baltijas mērogā, bet sākās arī Latvijas čempionāta izšķirīgās cīņas. Tāpēc divu spēcīgāko līgu pārstāvjiem bija iespēja atzīmēties divās nominācijās. Uzvarētāji gan bija citi.

“Credit24” meistarlīgā par labāko kļuva kopā ar citiem “Jēkabpils lūšiem” pie līgas bronzas tikušais komandas kapteinis Rihards Puķītis, kurš četrās spēlēs (divās ceturtdaļfinālā pret “Selver Tallinn” un abās finālčetrinieka spēlēs) “lūšiem” palīdzēja uzvarēt divreiz un šajās spēlēs sakrāja 76 punktus, no tiem pa četriem – blokā un ar netveramām servēm. Tikai līgas vērtīgākais spēlētājs Hindreks Pulks (“Saaremaa VK”, 88 punkti) un “Rakvere VK” uzbrukuma līderis Andris Iunpū (77 punkti) guva vairāk punktus.

“Padevās serve,” sekmīgo sniegumu martā “Credit24” meistarlīgā skaidro Puķītis. “Biju zaudējis serves “garšu”, un tieši vajadzīgajā brīdī servi “atradu”. Vairs nebaidījos spēcīgi servēt. Vienkārši aizvēru acis un servēju. Līdz ar to arī labi sanāca.

Šī pozīcija (diagonālais spēlētājs) man ir jauna, jo tajā sāku spēlēt tikai šosezon, kaut gan volejbolā esmu jau sen. Grūti pierast bija, bet tagad ar katru spēli veicas labāk un labāk. Un ļoti daudz man palīdzēja komanda. Uzticējās cēlājs un pārējie komandas biedri. Tāpēc arī gan komandai, gan man labi veicās. Marta četrās spēlē, izdarījām, ko varējām. Nav ko vainot. Sezona Baltijas līgā bija veiksmīga, taču sezona vēl nav beigusies – jānobeidz Latvijas čempionāts.”

Baltijas līgā sievietēm martā laukumā devās vien divas komandas, tās, kas bija nodrošinājušas vietu izslēgšanas spēlēs, - RSU/MVS un VK “miLATss”. Šeit par labāko kļuva Rīgas vienības spēlētāja Alise Pastare, kura divos mačos pret vēlākajām līgas sudraba medaļu ieguvējām no Alītas guva 34 punktus, nedaudz apsteidzot komandasbiedrenes Annu Embrekti (30 p.) un Jeļizavetu Morozovu (29 p.). Abās spēlēs gan nācās piekāpties piecos setos.

“Biju ļoti pārsteigta,” bija pirmā Alises Pastares reakcija uz apsveikumiem un uzaicinājumu atcerēties spēles martā. “Kā komanda nospēlējām ļoti labi, bijām kā viens vesels. Sāpīgi, bet nedaudz pietrūka veiksmes. Piektie seti... Mums ir liela problēma – nemākam spēlēt no paša sākuma. Vajag ieripoties. Ne pirmajā, bet otrajā – trešajā setā sākam saturīgi spēlēt, kā ritenis – lēnām uzņemot apgriezienus. Tas daudz ko izšķīra 5. setā. Tā mēs nevēlējāmies pabeigt sezonu. Pati jutos ļoti labi, visas bijām motivētas, un sapnis – spēlēt finālā – nemaz nebija tik tālu.”

“Par šo pārsteigumu, godu, titulu vēlos pateikties savai komandai,” Pastare neaizmirst arī cīņubiedrenes. “Katrā punktā ir ieguldīts milzu darbs. Tāpat tas nebūtu bijis iespējams bez visa treneru kolektīva un atbalstošā personāla, kā arī bez pārējo meiteņu vēlēšanās pēc panākumiem. Šis gads mums ir devis neatsveramu pieredzi. Tāpēc esmu pārliecināta, ka nākamajā sezonā laukumā atgriezīsimies daudz saliedētākas. Tikai komandā ir spēks!”

Pēc nelielas atpūtas Alise iesaistīsies Latvijas izlases darbā: “Mūsu komandas trenere Inguna Minusa ir apstiprināta par sieviešu izlases galveno treneri. Ir uzaicinājums uz izlasi, par ko esmu gandarīta un ko esmu pieņēmusi. Tāpēc arī vasara sanāks iekštelpās.”

Martā izslēgšanas spēles aizvadīja Nacionālās līgas 1 klubi, un šeit nepārspēts gan komandu vērtējumā, kopā ar VK “Ventspils” kļūstot par čempionu, gan individuāli kļuva Kristaps Šepte. Viņš četrās spēlēs guva 78 punktus, no tiek 6 – blokā un 3 – ar servēm, kā arī uzbruka ar labu efektivitāti (50,74%). Tuvāko konkurentu Jāni Muižnieku no SK RTU viņš apsteidza par 10 punktiem.

Divās līgās labākie tradicionāli tiek noteikti ar treneru balsojuma palīdzību. Tā martā Nacionālajā līgā sievietēm labākā bija Latvijas Universitātes volejboliste Olga Kudrova, bet Nacionālajā līgā 2 – dundadznieks Krists Dambergs.

No 5 spēlēm, ar ko sākās “Credit24” meistarlīgas Latvijas čempionāts, četrās piedalījās Daugavpils Universitātes komanda, kuras spēlētājs Aleksandrs Nasonovs ar 62 punktiem arī kļuva par mēneša labāko spēlētāju. Viņš par 5 punktiem apsteidza OC “Limbaži”/MSĢ komandas volejbolistu Kristapu Šmitu.

Savukārt no 5 spēlēm, kas paralēli ar Baltijas līgas izslēgšanas mačiem notika Baltijas līgas Latvijas čempionātā, trijās piedalījās VK “Jelgava” komanda. Tāpēc labākā mēneša spēlētāja nāk no šīs komandas, un tā ir Līva Sola, kas trijās spēlēs sakrāja 54 punktus, par punktu apsteidzot komandasbiedreni Lindu Liniņu. 2 punktus Līva guvusi ar servi un 3 – blokā.

Izmantotie resursi:
volejbols.lv


RVS/LU volejbolistes. Foto: Artūrs Stiebriņš

RVS/LU volejbolistes panāka izšķirošo spēli pusfināla sērijā pret "Jelgavu"

LETA. "Rīgas Volejbola skolas"/"Latvijas Universitātes" (RVS/LU) komanda ceturtdien panāca izšķirošo spēli "Optibet" Latvijas sieviešu volejbola čempionāta pusfināla sērijā pret "Jelgavu".
Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Obrumans: "Padevās planējošās serves, bija laba kopējā spēle un jāuzteic arī skatītāji"

Vakar pēc uzvaras izšķirošajā pusfināla spēlē un iekļūšanas finālā “Optibet” Latvijas čempionātā volejbolā vīriešiem SK “Jēkabpils Lūši” galvenais treneris Mārcis Obrumans norādīja, ka jēkabpiliešiem labi padevušās planējošās serves, bijusi laba kopējā spēle, kā arī uzslavēja skatītājus.
Foto: Jēkabpils "Lūši".
2

Jēkabpils ''Lūši'' izšķirošajā spēlē sasniedz Latvijas čempionāta finālu

LETA. Jēkabpils "Lūši" trešdien ar uzvaru savā laukumā iekļuva "Optibet" Latvijas volejbola čempionāta finālā.