Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

"RTU/Robežsardze" un "Poliurs" uzsāks izšķirošo cīņu par titulu

Jānis Celmiņš

"RTU/Robežsardze" un "Poliurs" uzsāks izšķirošo cīņu par titulu
"Poliurs/Ozolnieki" komanda
Foto: Facebook.com

Latvijas čempionātā volejbolā klāt finālsērija, kuras pirmā cīņa šovakar tiks aizvadīta SN Daugava. “RTU/Robežsardzes” un “Poliurs/Ozolnieki” komandu atkalredzēšanās arī Sportacentrs.com TV kanāla tiešraidē. Sērija ritēs līdz vienas komandas trim panākumiem, pirmā mača sākums plkst. 20.00.

Latvijas klubi šosezon piedzīvoja pamatīgu fiasko Baltijas līgā. Trīs kaimiņvalstu apvienotā turnīra “Final 4” sacensībās neiekļuva neviena mūsu komanda, trešo reizi līgas pastāvēšanas vēsturē ļaujot medaļas dalīt kaimiņiem. Šis fakts gan nemazināja intrigu cīņā par Latvijas čempionāta zelta godalgām. Jau pusfināli apliecināja, ka par titulu var cīnīties četras komandas, no kurām veiksmīgākās pusfinālā bija Rīgas un Ozolnieku.

Rīdzinieki četru spēļu pusfināla sērijā pieveica šīs sezonas lielāko neveiksminieci “Jelgavas/Biolars”, kura šosezon palika gan bez Latvijas kausa, gan bez Baltijas līgas “play-off” cīņām, gan arī bez Latvijas čempionāta fināla. Vai tas ietekmēs komandas turpmāko pastāvēšanu, rādīs laiks, taču šo droši var nosaukt par komandas pēdējo gadu neveiksmīgāko sezonu.

“Ozīši” tikmēr pusfinālu iesāka kā pāra otrais numurs, taču sēriju noslēdza četrās spēlēs, lai gan viss varēja beigties arī trijās. Cīņas aculiecinieki (arī komandu spēlētāji un treneri) zina stāstīt, ka trešās finālsērijas galotnē “Jēkabpils Lūšus” nedaudz pavilka tiesneši. Jēkabpilieši sezonu iesāka labi (ieguva arī Latvijas kausu), taču jau otro sezonu pēc kārtas spēka līdz pavasarim izrādījās par maz. Komandai noteikti patraucēja arī tās līdera Pāvela Jemeļjanova savainojums, taču, vai tas bija izšķirošs? Diez vai…

Fināls 50:50 (?)

Abu finālistu spēku samēri pirms izšķirošajām cīņām tiek vērtēti visai līdzīgi. Ozolnieku komanda var lepoties ar garāku rezervistu soliņu. Pēc Mārtiņa Pļaviņa un Haralda Regžas pievienošanās Gunta Atara vadītajai blicei tieši “ozīši” šobrīd var lepoties ar viengabalaināko sastāvu, un atšķirībā no Raimonda Vildes trenera Atara rīcībā ir arī līdzvērtīgas maiņas. Izskatās, ka “ozīši” šobrīd sasnieguši arī labu fizisko kondīciju, kas komandu nedaudz pievīla pirms gada, kad līdzvērtīgā finālsērijā tomēr nācās atzīt “robežsargu” pārsvaru (2-3). Vildes vadītajai komandai sezonas otrajā pusē pievienojās pēdējo gadu talantīgākais jaunais Latvijas volejbolists Aleksandrs Avdejevs, kura karjeras attīstību gan patraucējusi trauma, un šobrīd nācies spert solīti atpakaļ, atgriežoties Rīgas komandā. Tieši viņa apturēšana varētu būt Atara vadītās komandas galvenais uzdevums gaidāmajā finālā. Ozolnieku komandā līdera lomu tikmēr pavasarī uzņēmies Armands Aboliņš, kurš tik labi kā šobrīd nav (?) spēlējis.

Interesanti, ka īsi pirms fināla Ozolnieku komandas galvenais treneris Atars bija aizņemts ar kadetu izlasi. Viņa vadībā komanda cieta neveiksmes pret Beļģijas un Polijas jaunajiem volejbolistiem, bet nu trenerim būs iespēja reabilitēties.

Latvijas čempionāta finālsērija ritēs līdz kādas komandas trim uzvarām, un diezgan droši prognozējams, ka ar minimālo spēļu skaitu šajā divkaujā nepietiks. Pirmā cīņa jau šovakar plkst. 20.00 SN Daugava. Visas finālsērijas cīņas tiks demonstrētas Sportacentrs.com TV kanāla tiešraidēs. Šovakar pieslēgšanās, iespējams, leģendārākajai sporta zālei Rīgā notiks jau plkst. 19:45, kad uz nelielu pirmsspēles sarunu šo rindu autors būs aicinājis iepriekš gan Rīgā, gan Ozolniekos uzspēlējušo Ansi Medeni.

Sērijas nākamās spēles ieplānotas 22. un 26. aprīlī. Tikmēr sērijas par bronzas godalgām startēs rīt, kad mājinieku lomā iejutīsies “Biolars/Jelgava” volejbolisti.

Latvijas čempioni volejbolā

GadsČempionefināliste
2016.RTU/RobežsardzePoliurs/Ozolnieki
2015.RTU/RobežsardzeBiolars/Jelgava
2014.RTU/RobežsardzeBiolars/Jelgava
2013.Biolars/JelgavaPoliurs/Ozolnieki
2012.VK BiolarsPoliurs/Ozolnieki
2011.Lāse-R/RīgaPoliurs/Ozolnieki
2010.Biolars/Olaine-OzolniekiLāse-R/Rīga
2009.VK Rīga/Lāse-RElvi/Kuldīga

     [+] [-]

, 2017-04-18 12:37, pirms 7 gadiem
Latvijā volejs galīgā ūkstē, kaut gan citiem jau arī nav nekas spožs.

     [+] [-]

, 2017-04-18 22:57, pirms 7 gadiem
inokentijs371 rakstīja: Latvijā volejs galīgā ūkstē, kaut gan citiem jau arī nav nekas spožs.
Roķene, Basis un pat Florbols ir garām reputācijas un ziņā.
Lai gan tikai futene var sacensties ar voleju amatiersacensību un sportistu apmēros.