Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Latvijas atklātajā čempionātā uzvar "Jelgava/LU" volejbolistes

Latvijas atklātajā čempionātā uzvar "Jelgava/LU" volejbolistes
Latvijas 2011. gada čempiones "Jelgava / LU" volejbolistes
Foto: Viesturs Lejiņš

Šajā nedēļas nogalē, no 15.-17.aprīlim Jelgavā norisinājās Latvijas atklātā čempionāta sieviešu komandām pēdējā sabraukuma spēles. Šajā kārtā tikās Latvijas un Lietuvas komandas. Par čempionēm kļuva Jelgavas volejbolistes.

Pēc visu sabraukumu rezultātiem pirmo vietu čempionātā izcīnījusi "Jelgava/LU", otrās "Ropaži/MSĢ", bet trešajā vietā Lietuvas pārstāves - "Heksa" volejbolistes.

Jelgava/LU treneris Jānis Leitis pēc pēdējā sabraukuma spēlēm ir gandarīts par izcīnīto pirmo vietu čempionātā: „Pirmajā sabraukuma dienā vēl bija nelielas bažas par gala rezultātu, bet Ropaži/MSĢ atviegloja situāciju, jo zaudēja SM Tauras volejbolistēm. Pēc šīs spēles varējām justies brīvāk. Neteikšu, ka parādījām savu labāko sniegumu šajās spēlēs, bet komanda labi nospēlēja situācijās, kurās vajadzēja. Pretiniekiem bija varianti mūs uzvarēt, bet mums izdevās rezultātu pagriezt sev vēlamajā virzienā.” Runājot par čempionātu kopumā, J.Leitis arī izsakās pozitīvi: „Šāds čempionāts bija un ir ļoti noderīgs. Ir interesantāk uzspēlēt ar kaimiņvalstu komandām, nevis tikai ar pašmāju, jau ierastajām. Vakar ar citu komandu treneriem runājām un visi vienbalsīgi atzina, ka čempionāts ir ļoti daudz devis abu valstu jauniešu izlasēm, tāpēc arī uz nākamo sezonu ceram piedalīties līdzīgā projektā.” Jautāts vai jau tiek domāt par komandas komplektēšanu uz nākamo sezonu: „Jā, uz doto brīdi jau ir domas par dažām jaunām spēlētājām, bet neko konkrētāku šobrīd pateikt nevaru.”

Apbalvošanas ceremonijā tika pasniegtas balvas arī čempionāta labākajām spēlētājām:

Jelgava/LU – Līga Upīte
Ropaži/MSĢ – Inese Jursone
Heksa – Vilte Makauskaite
SM Tauras – Diana Suopyte
Achema KKSC – Justina Lisinaite
Latvijas jauniešu izlase – Rūta Treija
Lietuvas jauniešu izlase – Raminta Petrauskaite
SVK Ezerzeme - Vita Školina

Sabraukuma pirmajā dienā norisinājās Baltijas valstu volejbola federāciju pārstāvju sanāksme, lai spriestu par nākamās sezonas čempionāta formātu. Sanāksmes laikā tika nolemts, ka Latvijas un Lietuvas komandām nākamajā sezonā varētu pievienoties arī Igaunijas sieviešu volejbola komandas. Galīgais lēmums federācijām jāsniedz līdz 31. maijam.

Rezultāti: Latvijas Volejbola Federācija | Latvijas...

Informāciju sagatavoja:
Lilita Mitrofanova
Latvijas Volejbola federācija


Jānis Medenis. Foto: volejbols.lv
7

Beidzot uzvar mājinieki – "Lūši" gāž daugavpiliešus no Latvijas troņa

Latvijas vīriešu volejbola čempionu godā atgriezušies Jēkabpils "Lūši", kuri savās mājās četros setos pārspēja "Ezerzemi"/DU (25:21, 22:25, 25:18, 25:14) un finālsērijā ar 3-1 uzveica pagājušā gada čempionus daugavpiliešus, titulu izcīnot piekto reizi septiņu sezonu laikā.
Latvijas U20 volejbola izlase. Foto: LVF

Noskaidrotas Latvijas U20 volejbola izlases pretinieces Eiropas čempionātā

Mārča Obrumana vadītā Latvijas U-20 puišu izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā vasaras beigās spēlēs ar Austrijas, Somijas, Francijas, Polijas, Serbijas, Turcijas un Ukrainas vienaudžiem, informē Latvijas Volejbola federācija.
Megija Dambrehte kopā ar ''Puijo Wolley'' komandu. Foto: LVF

Dambrehte kļūst par bronzas medaļnieci Somijas volejbola čempionātā

Latvijas Volejbola federācija (LVF) informē par volejbolistu gaitām ārzemēs. Somijā sieviešu volejbola čempionātā bronzas godalgu ''Puijo Wolley'' sastāvā izcīnīja Megija Dambrehte.