Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Levinskai 37 punkti, RVS - Baltijas līgas bronza (papildināts)

Levinskai 37 punkti, RVS - Baltijas līgas bronza (papildināts)
Uzvaras prieks
Foto: volley.ee

Baltijas līgas mazajā finālā Rīgas Volejbola skola šodien piecu setu drāmā pieveica "TalTech/Tradehouse" un izcīnīja bronzas medaļas.

Līdz šim svarīgāko spēli RVS komandas vēsturē uzsāka: Elza Reknere, Kristīne Kramēna, Lāsma Ozola, Marta Kamēlija Levinska, Alise Kjasile, Irbe Andike Lazda un libero Elīna Zvaigzne.

RVS volejbolistes jau ar pirmajām izspēlēm apliecināja, ka vakardienas pirmie divi seti pret Alītas komandu ir bijis pārpratums. Uzbrukuma līdere Marta Kamēlija Levinska guva pirmo punktu spēlē. Lai arī tallinietēm izdevās izvirzīties vadībā ar 4:2, ar diviem pēc kārtas Levinskas “eisiem” šūpoles bija jau otrā pusē – 6:4 RVS labā. Pāris reizes igaunietēm vēl izdevās panākt neizšķirtu (8:8 un 16:16), taču iniciatīvu RVS volejbolistes neatdeva, trešdaļu uzvaras sasniedzot ar Elzas Rekneres netveramu servi pa Lauru Luiku, - 25:20.

2. seta sākumā jaunajām Rīgas volejbolistēm nepadevās nekas. Pirmo punktu Levinska guva, kad “TalTech/Tradehouse” bija jau trīs – 1:3. Nekādi neizdevās bumbu dabūt līdz grīdai, kas bija arī ne pārāk labas servju uzņemšanas galarezultāts – 1:6, 2:8, 5:14, 9:19...

Tad sāka servēt Kjasile, blokā saimniekoja Lazda, brāķis piespēlēs igaunietēm, un jau 17:19! Pēc 17:21 neizšķirtu palīdzēja panākt labas Ozolas serves (arī “eiss” no tīkla) un divreiz pēc kārtas Marta Kamēlija nobloķē Raili Kontu-Kontsoni) – 24:24!
Pirmoreiz vadībā RVS izvirzījās vien ar vēl vienu bloku, kad Kjasile apturēja Mari Lormani – 30:29, bet punktu neticamā pakaļdzīšanās pēc labas Kramēnas serves pieliek Levinska – 31:29!

Igaunietes nesalūza arī tad, kad 3. setā pēc Levinskas netveramas serves rīdzinieces panāca 7:3 savā labā, gūstot četrus punktus pēc kārtas un ar labu uzbrukumu, rīdzinieču bloķētājām nepaspējot izsekot ātrajām Tallinas kluba piespēlēm, izvirzoties vadībā ar 2-3 punktu pārsvaru un to palielinot līdz seta beigām – 25:21.

4. setu rīdzinieces sāka tā, lai tas būtu pēdējais šajā spēlē. Pēc Lazdas uzbrukuma rezultāts kļuva 7:2. Tomēr Tallinas komandas treneris piedurknē atrada jokeri Marcellu Raudu, kura nomainīja Merilinu Pālo un sāka terorizēt pretinieču bloku un aizsardzību. Pajuka servju uzņemšana RVS, un tieši Rauda pēc sliktas uzņemšanas izlīdzināja rezultātu – 13:13, un pēc Kjasiles atduršanās blokā tallinietes bija guvušas 5 punktus pēc kārtas. Līdzīgā seta galotnē stiprāki nervi bija igaunietēm, un tieši Rauda uzbrukumā panāca 25:22, atliekot uzvarētāja noskaidrošanu uz 5. setu.

Tas labāk sākās “TalTech/Tradehouse” komandai. Pēc Mari Lormanes serves pa Zvaigzni un neliela Kjasiles apjukuma, sagaidot tīklam pāri lidojošo bumbu, jau 4:1 talliniešu labā. Turpmākajā seta gaitā Reknere, liekas, pieņēma pareizāko lēmumu – ja var, jāceļ Martai Kamēlijai. Un trīskārtējā šīs sezonas Baltijas līgas mēneša labākā sportiste Levinska nepievīla, reizi pēc reizes liekot gavilēt rīdziniecēm. Arī pārējās Rīgas volejbolistes laukumā rāvās vaiga sviedros. Tieši pēc Martas darba aizsardzībā Kramēnai izdevās pārbakstīt bumbu tīklam, panākot 7:7.

Tūlīt gan igaunietes panāca 1-2 punktu pārsvaru, un izlīdzinājumu izdevās panākt vien, kad Levinska vēlreiz nospēlēja aizsardzībā un Rauda sita blokā – 13:13. Aizraujošā galotnē, kurā igaunietēm bija divas, bet rīdziniecēm piecas mačbumbas, spēli ar sitienu autā pabeidza Helēne Hollasa, un RVS volejbolistes sakrita līksmes kaudzē – 3:2 (20, 29, -21, -22, 19).

Levinska guva 37(!) punktus, no tiem pa trim – ar servi un bloku. Lazda pievienoja 18 (6(!) bloki), Kramēna – 11, Kjasile – 9 punktus. Tallinas klubam rezultatīvākā ar 20 punktiem bija Raili Konta-Kontsone, 16 punkti (4 bloki) Mari Lormanei, 11 – Marijai Sēstlai un 10 – Hollasai.

Uzvaru Baltijas līgas 2018./2019. gada sezonā par spīti mājinieču statusam neizdevās izcīnīt TU/”Bigbank”, kas vēl vienā 5 setu trillerī ar 2:3 (-25, 23, -20, 22, -13) atzina „Alytaus Prekyba – Parama” pārākumu. Triumfēt Alītas klubam ar 20 punktiem palīdzēja Jekaterina Kovaļska, 12 punkti (4 “eisi”, 5 bloki) Oksanai Rusnačenko, 11 – Katerinai Dudņikovai un 10 – Tautvilei Grikevičiūtei. Mājiniecēm nelīdzēja arī Jades Šadeiko 23 punkti. Ingridai Kīskai 20 (6 bloki), Mari Arakai 15 (3 bloki), Renātei Pikai 13 (4 bloki) punkti.

Arī šajā spēlē netrūka krasu pavērsienu. 1. seta sākumā mājinieces bija vadībā ar 5:1, vēlāk – ar 15:9, bet setu zaudēja. Turklāt visos piecos setos zaudēja tā komanda, kura guva pirmo punktu setā.

Par labākajām spēlētājām finālturnīrā tika atzītas: labākā 2. tempa spēlētāja – Ingrida Kīska (TU/”Bigbank”) un Jekaterina Kovaļska („Alytaus Prekyba – Parama”), labākā libero – Kristi Nilvaka (“TalTech/Tradehouse”), labākā 1. tempa spēlētāja – Irbe Andike Lazda (RVS) un Mari Araka (TU/”Bigbank”), labākā cēlāja – Oksana Rusnačenko („Alytaus Prekyba – Parama”), labākā diagonālā spēlētāja – Marta Kamēlija Levinska (RVS) un finālturnīra vērtīgākā spēlētāja – Jekaterina Kovaļska („Alytaus Prekyba – Parama”).

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija