Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Volejbola "play-off" seko florbola piemēram - rupjība noved pie diskvalifikācijas

Andris Liepa
Andris Liepa

Pēc divām rupjām epizodēm Latvijas florbola pirmās līgas turnīrā savu vārdu teikusi arī volejbola Nacionālās līgas pirmā divīzija, kas ir otrs spēcīgākais turnīrs valstī - diskutabla epizode novedusi pie "Aizputes" komandas spēlētāja diskvalifikācijas.

Incidents noticis pagājušajā nedēļas nogalē, kad RTU ceturtdaļfināla sērijas pirmajā mačā savā laukumā ar rezultātu 3-0 (25:19, 29:27, 26:24) pārspēja "Aizputi". Kā noprotams no video, mača pēdējā punkta izspēlē "Aizputes" volejbolists Kristaps Bergs centies izglābt bumbu, tomēr viņam priekšā nokļuva RTU treneris Maksims Žuks, kurš vai nu sāka jau laicīgi priecāties par uzvaru, vai arī centās speciāli traucēt pretiniekam tikt pie bumbas. Bergs to uztvēris kā viennozīmīgu traucēšanu un pagrūdis Žuku, kas novedis pie rupjībām.

"Pateicoties spēles tiesnešu neprofesionālai rīcībai un Latvijas Volejbola federācijas Tehniskās komisijas neizprotamam lēmumam, Aizputes volejbola komanda divas dienas pirms Nacionālās līgas 1.divīzijas 1/4 fināla atbildes spēles pret RTU komandu paliek bez Kristapa Berga," sociālajā tīklā "Facebook" savu pārliecību pauduši aizputnieki, kuri uzskata, ka "video skaidri redzams, ka RTU treneris speciāli traucē Aizputes komandas spēlētajam spēles darbību, ko aizliedz volejbola noteikumi".

Bergs saņēmis vienas spēles diskvalifikāciju, līdz ar to nedrīkst piedalīties sestdien notiekošajā atbildes mačā.

Savus novadniekus no Aizputes atbalstījis kādreizējais Latvijas izlases volejbolists Ansis Medenis, uzskatot, ka nedrīkst aizliegt emociju izrādīšanu.

"Varbūt spēles rīkot baznīcā? :) Varbūt RTU komanda nākamo spēli lai aizvada savā starpā, jo emocijas izrādās Latvijas volejbolā ir aizliegtas :) Priekā!!!" raksta Medenis.

"Vai lēmums ir samērīgs? Vai sods sasniedz noteikto mērķi (ierobežot nesportisku rīcību spēles laikā)? Vai iespējamā pārsūdzība (LVF Valdē pēc vairākiem mēnešiem) ir adekvāta konkrētajai situācijai, kad spēle jāaizvada jau šodien?!" tīklā "Facebook" jautā volejbola eksperts Kaspars Timermanis, kurš ir galvenais pašreizējās federācijas opozicionārs.

Sērijas otrajā mačā sestdien "Aizpute" savā laukumā revanšējās ar 3-1 (25:21, 23:25, 25:17, 26:24), līdz ar to būs nepieciešams izšķirošais, trešais, mačs, kurā Bergs atkal drīkstēs piedalīties.

Kā zināms, nesen florbola pirmās līgas ceturtdaļfināla sērijās izcēlās pat divi incidenti - kādā no spēlēm Kuldīgā sākās kautiņi gan laukumā, gan tribīnēs, kamēr "Impar Limbaži" spēlētājs Marks Višņakovs meta ar nūju tiesnesim un saņēmis diskvalifikāciju līdz 2019.gada 31.decembrim.

Es uzskatu, ka:

  • 190

  • 50


  +1 [+] [-]

, 2018-03-17 18:32, pirms 6 gadiem
Bērnudārzs!

  +5 [+] [-]

, 2018-03-17 18:38, pirms 6 gadiem
Izskatījās, ka gan treneris neveikli izdarījās(manprāt, nebija apzināta traucēšana), gan spēlētājs emocijās ne tā reaģēja uz to.
Bet diezgan ātri visi nomierinājās un neko pārlieku sakāpinātajās emocijas neizdarīja un beigās vēl pieklājīgi atvadījās.

Es domāju, ka jebkurā gadījumā, treneri nedrīkstēja pagrūzt, par to arī viena spēle jāizlaiž.

Citādi, manuprāt, viss ok, nevar nemaz salīdzināt ar florbola čali.

     [+] [-]

, 2018-03-17 18:39, pirms 6 gadiem
Treneris stabili priecājās par uzvaru. Tomēr par ko piešķirt spēles diskvalifikāciju spēlētājam ... nudien neredzēju.

  +1 [+] [-]

, 2018-03-18 12:45, pirms 6 gadiem
Fiziski konflikti bezkontakta sporta veidā ir bezsakars

     [+] [-]

, 2018-03-18 19:05, pirms 6 gadiem
Tur jau vispār nekas nebija. Ne pa šnobeli ielika ,ne zilu aci uztaisīja. Zobi arī veseli.

  +1 [+] [-]

, 2018-03-19 10:39, pirms 6 gadiem
Spēlētājs acīm redzami vairs nevarēja paspēt izcelt bumbu, kā nekā jau mēģināja trāpīt, bet neveiksmīgi.. Pēc tam uz emocijām meklēja vainīgo, pa rokai bija pretinieku treneris.

     [+] [-]

, 2018-03-19 12:21, pirms 6 gadiem
Bieži negadās redzēt volejbolā šādu emociju izvirdumus. Kā nekā spēle bez tieša kontakta.