Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Dainis Āzens

Piecu setu trilleros uzvar Jēkabpils un Daugavpils volejbolisti

Piecu setu trilleros uzvar Jēkabpils un Daugavpils volejbolisti
Visilgākais ceļš līdz uzvarai šovakar bija DU volejbolistiem
Foto: Latvijas Volejbola federācija

"Credit24" meistarlīgā šodien savā laukumā un "Jēkabpils lūši" apturēja līgas vicelīderi RTU/Robežsardzi, gūstot trešo uzvaru pēc kārtas. Arī Daugavpilī mājinieki pret Jelgavas klubu spēja atspēlēt divu setu deficītu.

Arī šodien savā starpā tikās četri Latvijas klubi, lielāko interesi izraisot cīņai Jēkabpilī, starp divām šī brīža spēcīgākajām Latvijas komandām – SK “Jēkabpils lūši” un RTU/Robežsardze. Pirmajos divos setos laukumā bija tikai viena komanda- viesi. Turklāt 2. seta rezultāts vēl īsti neatspoguļo notikumus laukumā, jo bija arī 21:7 rīdzinieku labā. Mājinieki vairāk kļūdījās servēs un uzbrukumā.

Jau 2. setā Jāni Medeni nomainīja Kristers Dardzāns, un jēkabpilieši sāk spēlēt! Nākamie divi seti jau tika aizvadīti mājinieku zīmē, kaut arī 4. seta sākumā ar 4:1 vadībā izvirzījās rīdzinieki.

Arī izšķirošo setu labāk sāka līgas vicelīderi, vairākkārt panākdami triju punktu pārsvaru, pēdējoreiz – 10:7. Tūlīt gan rezultāts kļuva – 10:10 (Vladislavam Blumbergam un Edvīnam Skrūderam punkts par sekmīgu uzbrukumu un Skrūdera bloks). Seta izskaņā aukstasinīgāki bija mājinieki, spēli beidzot ar Zigurda Adamoviča uzbrukumu un Blumberga bloku – 3:2 (-13, -16, 17, 15, 14).

Mājiniekiem rezultatīvākais ar 14 gūtajiem punktiem (6 – ar bloku) bija Blumbergs, pa 13 punktiem Adamovičam (5 bloki) un Rihardam Puķītim, 12 – Ērikam Voroņko un 9 – Kristeram Dardzānam, kurš divu dienu laikā aizvadīja trīs spēles, šodien NVL 1 ar 20 punktiem palīdzēdams uzvarēt līgas līdervienību Vecumniekus. Viesiem līdera nastu vilka Gatis Garklāvs, kurš sakrāja 27 punktus (6 “eisi”), Antonam Nazarovam 10 punkti (5 bloki).

“Pretinieki pirmajos divos setos ļoti labi servēja, mēs – nē. It kā mēs neslikti uzņemam servi, bijām gatavojušies, bet netikām galā. Paši ar servēm riskējām, bet risks neattaisnojās,” rezultāta svārstības spēlē komentēja jēkabpiliešu galvenais treneris Mārcis Obrumans. “Jā, otrajā setā nomainīju Medeni pret Dardzānu, kurš gan vakar labi nospēlēja pret Jelgavu, gan šodien Nacionālajā volejbola līgā 1. Jānim šodien nebija labākā diena, bet pret Tartu viņš nospēlēja teju izcili. Viņi abi ir jauni, spēlē vienā pozīcijā, un ir labi, ja ir tāda maiņa.”

Pēc diviem zaudētiem setiem Obrumans sapurināja puišus uz soliņa, skatītāji visu laiku mēģināja mainīt spēles gaitu, un tas izdevās!

Nākamās nedēļas nogalē tiks noskaidrots Latvijas kausa īpašnieks. Pašreizējie tā glabātāji mājo Jēkabpilī. “Tas bija labs ģenerālmēģinājums,” saka Obrumans. “pēc pirmajiem diviem setiem likās, ka mums tur nebūs ko darīt, taču spēle apliecināja, ka tā beidzas tikai tad, kad viena komanda ir uzvarējusi trīs setus. Cīnīsimies!”

Arī otrā Latvijas volejbola austrumu citadelē Daugavpilī tika izpildīta maksimālā programma, un arī tur mājinieki pret VK “Biolars”/Jelgava atspēlējās pēc diviem zaudētiem setiem – 3:2 (-19, -25, 21, 24, 14), punktu mačam ar bloku pieliekot Deividam Žolnerovičam. Tomēr arī viesi bija tikai viena punkta attālumā no pirmās uzvaras čempionātā. Daugavpils Universitātei lielā diena bija Raimondam Vilmanim – 20 punkti (7(!) bloki), 18 punkti Dmitrijam Meinertam (4 bloki), 13 – Arvīdam Ribickim, 10 – Žolnerovičam (3 bloki). Jelgavniekiem 16 punkti Maksimam Morozovam, pa 15 – Aivm Āboliņam un Ralfam Ozoliņam (3 bloki), 13 – Gatim Slavēnam un 10 – Mārim Lancmanim.

Trešajā šodienas spēlē Avo Kēla vadītā “Parnu VK” savā laukumā ar 0:3 (-19, -21, -20) piekāpās čempionei “Saaremaa VK”. Pērnaviešu rindās Toms Švans guva 5 punktus, bet Atvars Ozoliņš nespēlēja. Čempionu rindās 3. setu laukumā aizvadīja Artis Caics, bet punktus neguva.

Nākamās nedēļas nogalē Rīgā, Sporta namā “Daugava” notiks Latvijas kausa finālturnīrs, bet līgas spēles atsāksies 11. janvārī ar “TalTech” un “Parnu VK” maču.

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija


, 2018-12-16 20:56, pirms 5 gadiem
Ar Tādu celāju RTU var nocelt tikai entuziastu līgu. Veselību čału mugurām pēc to kartupełu sišanas.
, 2018-12-16 22:22, pirms 5 gadiem
Taisniba, Visockis jau kuro gadu nekads, izlasei pat tuvumaa tadus nelaist, jekabpilii vinsh butu 6 celajs rindaa, bet riigaa 1 mais..... samainot celajus komandam lushiem vsp nekadu variantu. Ja pec nedelas VISOCKIS cels tad jekabpilij ir varianti uz 3sho kuboku pec kartas
, 2018-12-16 23:45, pirms 5 gadiem
Tajā pašā laikā volejbols.lv mājaslapā tas Visockis ielikts sapņu komandā Latvijas volejbola federācija
Latvijas U20 volejbola izlase. Foto: LVF

Noskaidrotas Latvijas U20 volejbola izlases pretinieces Eiropas čempionātā

Mārča Obrumana vadītā Latvijas U-20 puišu izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā vasaras beigās spēlēs ar Austrijas, Somijas, Francijas, Polijas, Serbijas, Turcijas un Ukrainas vienaudžiem, informē Latvijas Volejbola federācija.
Megija Dambrehte kopā ar ''Puijo Wolley'' komandu. Foto: LVF

Dambrehte kļūst par bronzas medaļnieci Somijas volejbola čempionātā

Latvijas Volejbola federācija (LVF) informē par volejbolistu gaitām ārzemēs. Somijā sieviešu volejbola čempionātā bronzas godalgu ''Puijo Wolley'' sastāvā izcīnīja Megija Dambrehte.
RTU/“Robežsardze/Jūrmala”. Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Formanickis: "Vienmēr prieks par medaļām, bet ir neliels rūgtums, ka medaļa nav zelta"

Pēc vakardienas uzvaras un izcīnītās bronzas medaļas “Optibet” Latvijas volejbola čempionātā vīriešiem RTU/"Robežsardze/Jūrmala" spēlētājs Aleksejs Formanickis atzina, ka ir prieks par medaļu, bet neslēpa rūgtumu, ka nav iegūtas zelta medaļas. Tikmēr Kaspars Kronbergs norādīja, ka šis nav bijis komandas labākais gads jo starpsezonā esot aizgājuši abi pirmā tempa spēlētāji un viens ceturtās zonas spēlētājs, kuru vietā nākuši jauni puiši.