Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Jēkabpilī šovakar otrā Latvijas volejbola klasika, tiešraide Sportacentrs.com TV

Jēkabpilī šovakar otrā Latvijas volejbola klasika, tiešraide Sportacentrs.com TV
Foto: LVF

Sestdien otro savstarpējo spēli šajā sezonā “Credit24” meistarlīgas ietvaros aizvadīs pēdējo sezonu spēcīgākie Latvijas volejbola klubi, Jēkabpilī tiekoties SK “Jēkabpils Lūši” un RTU/”Robežsardze”/”Jūrmala” komandām.

Covid-19 laikmetā sezonas pirmās spēles abās Baltijas valstu mēroga līgās Latvijā oktobrī tiek aizvadītas tikai vietējo komandu starpā. Tāpēc šonedēļ jau otro reizi sezonā savā starpā tiksies iepriekšējo sezonu spēcīgākās komandas gan vīriešu, gan sieviešu turnīrā.

Vīriešiem volejbola svētki sestdien būs Jēkabpilī, kur “lūši” tiksies ar Latvijas kausa ieguvējiem no RTU/”Robežsardze”/”Jūrmala”. Pirmajā šīs sezonas abu komandu duelī Jūrmalā Jēkabpils volejbolisti svinēja uzvaru ar 3:2 (20:25, 29:27, 14:25, 25:14, 15:10). “Neesmu apmierināts ar to, ko redzēju, taču saprotu esošos apstākļus. Lai gan uzvarējām, man nepatika tas, ko redzēju,” kritisks par savu padoto sniegumu ir “Jēkabpils Lūšu” galvenais treneris Mārcis Obrumans. “Izlasē spēlējušie izskatījās labi, taču kopā spēlējām pēc ļoti ilgas pauze,” iemeslus ne pārāk spilgtajam sniegumam meklē treneris, piebilstot, ka ir apmierināts ar starpsezonu ievērojamākā papildinājuma - Kristapa Šmita sniegumu sezonas sākumā.

Abām komandām būs jāpielāgojas jauniem apstākļiem, jo spēle pirmo reizi notiks jaunatklātajā Jēkabpils Sporta hallē (Brīvības iela 289). Lai gan mājinieki halli jau ir iemēģinājuši treniņu darbā, spēle būs pavisam cits stāsts. Halle ir gaiša un ļoti plaša, brīvās zonas ap volejbola laukumu ir krietni vairāk nekā tas bija “Jēkabpils Lūšu” tik ierastajā Jēkabpils Sporta namā, kur arī līdzjutēji bija krietni tuvāk.

Raimonds Vilde tikmēr atzīst, ka pirms divām nedēļām Jūrmalā nav nospēlējuši viņa vadītās komandas līderi. “Mums noteikti palika rezerve, izanalizēsim kļūdas un būsim gatavi,” saka “RTU/Robežsardze/Jūrmala” komandas galvenais treneris.

Jūrmalas komandā šogad ir arī divi ārzemnieki, no kuriem pie nopietnas teikšanas pirmajā spēlē tika tikai ukrainis Vitālijs Ščitkovs. Pirmā tempa uzbrucējs argentīnietis Nikolass Asiels Matcs spēlēja un arī spēlēs mazāk, jo šobrīd Vildes rīcībā ir veseli četri šīs pozīcijas spēlētāji. Neskaidrības joprojām ir arī Matīsa Gabdulļina spēlēšana Jūrmalas komandas sastāvā. Šobrīd viņš ir mācībās, taču ir cerības, ka laukumā viņu redzēsim tuvāk gada beigām.

Cīņa starp Jūrmalas un Jēkabpils komandām tiešraidē tiks translēta arī “Sportacentrs.com TV” kanālā, kā arī portālā Sportacentrs.com. Spēles sākums plkst. 18.00.

Nedēļas nogalē “lūšiem” būs cīņa arī svētdien, kad tiks uzņemta VK “Biolars”/”Jelgava” komanda. Divi mači savā laukumā bija ieplānoti arī DU/”Ezerzeme” komandai, taču tie nenotiks Covid-19 situācijas pasliktināšanās Daugavpilī dēļ.

Četras spēles notiks arī sieviešu BSVL turnīrā. Uz Rīgu dosies šā brīža līgas līderkomanda “Jelgava”/LLU, kas sestdien tiksies ar Latvijas izlases galvenās treneres Ingunas Minusas vienību RSU/MVS, bet dienu vēlāk par nedēļas nogales “naglu” grasās kļūt jelgavnieču tikšanās ar Minusas palīgu izlasē Andreja Odinokova un Pāvela Seļivanova vadītajām BSVL čempionēm RVS/LU.

Pirmajā pēdējā laika spēcīgāko Latvijas komandu duelī 4. oktobrī Jelgavā mājinieces bija pārākas ar 3-2 (25:19, 19:25, 15:25, 25:18, 19:17).

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija


RVS/LU volejbolistes. Foto: Artūrs Stiebriņš

RVS/LU volejbolistes panāka izšķirošo spēli pusfināla sērijā pret "Jelgavu"

LETA. "Rīgas Volejbola skolas"/"Latvijas Universitātes" (RVS/LU) komanda ceturtdien panāca izšķirošo spēli "Optibet" Latvijas sieviešu volejbola čempionāta pusfināla sērijā pret "Jelgavu".
Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Obrumans: "Padevās planējošās serves, bija laba kopējā spēle un jāuzteic arī skatītāji"

Vakar pēc uzvaras izšķirošajā pusfināla spēlē un iekļūšanas finālā “Optibet” Latvijas čempionātā volejbolā vīriešiem SK “Jēkabpils Lūši” galvenais treneris Mārcis Obrumans norādīja, ka jēkabpiliešiem labi padevušās planējošās serves, bijusi laba kopējā spēle, kā arī uzslavēja skatītājus.
Foto: Jēkabpils "Lūši".
2

Jēkabpils ''Lūši'' izšķirošajā spēlē sasniedz Latvijas čempionāta finālu

LETA. Jēkabpils "Lūši" trešdien ar uzvaru savā laukumā iekļuva "Optibet" Latvijas volejbola čempionāta finālā.