Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Dainis Āzens

Toms Švans: "Gribu pierādīt, ka Igaunija nav spēcīgāka"

Toms Švans: "Gribu pierādīt, ka Igaunija nav spēcīgāka"
Šī brīža Latvijas labākais pirmā tempa spēlētājs maizi pelna Pērnavas klubā Avo Kēla vadībā
Foto: CEV/LVF

Pēc Avo Kēla iecelšanas par Latvijas volejbola izlases galveno treneri Igaunijā šim notikumam tiek piešķirta liela nozīme. Kā to uztver Pērnavā? Par to un Latvijas izlases izredzēm nākamajā Eiropas čempionātā stāsta Kēla trenētajā Pērnavas klubā otro sezonu aizvadošais Latvijas izlases spēlētājs Toms Švans.

Latvijas izlases 1. tempa spēlētājs Toms Švans ir to volejbolistu vidū, kuri vislabāk pazīst jauno izlases galveno treneri Avo Kēlu, jo jau otro sezonu viņa vadībā spēlē Pērnavas klubā.

„Esmu priecīgs, jo man patīk pašreizējais kluba treneris, patīk, kā viņš vada spēli,” sazvanīts pēc Latvijas izlases galvenā trenera iecelšanas amatā teica Toms. „Viņš ir mierīgs un ļoti nosvērts. Ļoti fokusēts uz savu darbu, lai viss būtu izdarīts akurāti un kārtīgi. Vajadzīgajos brīžos var izstāstīt kādu anekdoti vai joku. Tas gan vairāk attiecas uz treniņiem.”

Bijušā Igaunijas izlases galvenā trenera Kēla ievēlēšana par kaimiņvalsts izlases vadītāju ir sabangojusi arī Igaunijas volejbola ūdeņus. „Ažiotāža ir liela,” apstiprina Švans. „Ir intervijas, raksti, un arī paši spēlētāji mūsu klubā to apspriež. Tomēr mainījies klubā gan nekas pēc šī notikuma nav, un viss rit pēc Avo plāna. Avo vadībā treniņprocess būs ļoti atšķirīgs no iepriekšpierastā. Viņš lielu uzmanību pievērš pat sīkumiem. Viņš daudz runā ar spēlētājiem, vaicā, kā viņi jūtas, tača gala lēmumu pieņem pats.”

Latvijas spēlētājs ir apmierināts par ielozētajiem pretiniekiem grupā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā: „Esmu ļoti priecīgs par tādu grupu. Igaunija ir spēcīgs pretinieks, teikšu, ka nedaudz spēcīgāka par mums. Es vismaz gribētu pierādīt pretējo. Arī Avo. Pret Igauniju gribas spēlēt. Gribu vēlreiz izbaudīt kaimiņu derbiju. Avo labi pazīst Igaunijas izlasi. Igaunijas izlase ir gudra izlase. Ir vajadzīgs labi pastrādāt pašiem un izanalizēt viņus, visas stiprās un vājās puses. Tad varam cīnīties. Izraēlu vajadzētu uzvarēt, es domāju.”

Izmantotie resursi:
volejbols.lv


Foto: LVF

Vai "Jēkabpils Lūši" lauzīs mājinieku lāstu un kļūs par čempioniem?

Iespējams, jau šovakar Jēkabpilī uzzināsim uzvarētājus “Optibet” Latvijas čempionātā volejbolā. Sērijā līdz trim uzvarām SK “Jēkabpils Lūši” volejbolisti ir vadībā (2-1) pret “Ezerzeme”/DU un sērijas ceturto spēli aizvadīs savā laukumā. Cīņas sākums plkst. 19.45, tiešraide LTV7.
Latvijas U20 volejbola izlase. Foto: LVF

Noskaidrotas Latvijas U20 volejbola izlases pretinieces Eiropas čempionātā

Mārča Obrumana vadītā Latvijas U-20 puišu izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā vasaras beigās spēlēs ar Austrijas, Somijas, Francijas, Polijas, Serbijas, Turcijas un Ukrainas vienaudžiem, informē Latvijas Volejbola federācija.
Megija Dambrehte kopā ar ''Puijo Wolley'' komandu. Foto: LVF

Dambrehte kļūst par bronzas medaļnieci Somijas volejbola čempionātā

Latvijas Volejbola federācija (LVF) informē par volejbolistu gaitām ārzemēs. Somijā sieviešu volejbola čempionātā bronzas godalgu ''Puijo Wolley'' sastāvā izcīnīja Megija Dambrehte.