Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Pamatturnīrā gandrīz uzvarējušās RVS volejbolistes zaudē Baltijas līgas pusfinālā

Ints Megnis
Ints Megnis

Pamatturnīrā gandrīz uzvarējušās RVS volejbolistes zaudē Baltijas līgas pusfinālā
RVS komanda un treneris Pāvels Seļivanovs. Foto: Latvijas Volejbola federācija

Latvijas sieviešu volejbola vienība RVS sestdien Tartu nepārvarēja Baltijas līgas pusfinālu, ar rezultātu 1-3 (17:25, 14:25, 25:22, 23:25) piekāpjoties Lietuvas vienībai Alītas "Alytaus "Prekyba – Parama".

Pēc pārliecinoši zaudētiem pirmajiem diviem setiem trešo RVS sāka gluži pretēji un ātri ieguva pārsvaru. Rīdzinieces bija priekšā ar 12:5, 13:7, 14:8 un 15:10, bet pēc tam lietuvietes guva četrus punktus pēc kārtas, panākot pretinieces. Alītas komanda vēl panāca 16:16, bet pēc tam RVS guva trīs punktus pēc kārtas un noveda setu līdz panākumam.

Arī ceturtajā setā Latvijas sportistes ilgāku laiku bija vadībā, tomēr beigu daļā pretinieces pārņēma vadību un ar otro mačbumbu noslēdza dueli.

Rezultatīvākā latvietēm ar 19 punktiem bija pērnā gada Latvijas labākā volejboliste Marta Kamēlija Levinska, kamēr 15 punktus iekrāja Irbe Andike Lazda.

Otrajā pusfinālā sacentās divas Igaunijas komandas, vietējai TU/"Bigbank" ar 3-1 (16:25, 25:9, 25:23, 25:21) apspēlējot "TalTech"/"Tradehouse". Fināls un spēle par trešo vietu notiks svētdien, RVS spēli ar "TalTech"/"Tradehouse" būs iespējams vērot arī Sportacentrs.com tiešraidē.

Andreja Odinokova un Pāvela Seļivanova trenētajām rīdziniecēm pietrūka tikai viens punkts, lai triumfētu Baltijas līgas pamatturnīrā. Tādā gadījumā finālčetrinieka spēles notiktu Rīgā. Alītas komanda kopvērtējumā bija uzreiz aiz RVS, savstarpējos mačos uzvarot laukuma saimniecēm.