Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Andrejs Odinokovs: "Tie taču vēl ir tikai bērni"

Andrejs Odinokovs: "Tie taču vēl ir tikai bērni"
Foto: LVF

Pēc zaudējuma Baltijas līgas pusfinālā "Alytaus Prekyba – Parama" volejbolistēm Rīgas Volejbola skolas komandas vecākais treneris Andrejs Odinokovs par galveno zaudējuma cēloni pirmajos divos setos nosauca psiholoģisko sagatavotību.

Pirmajos divos setos jaunās rīdzinieces netika galā ar psiholoģisko slogu, un spēle būtībā sākās ar 0-2 setos. Pēc tam laukumā bija līdzvērtīgu pretinieku spēle, ko apliecina arī statistikas rādītāji. Nedaudz labākas servēšanā bija lietuvietes, kam 11 kļūdas un 10 “eisi” (rīdziniecēm – 18/8). Tāpat drusciņ labāk viņām veicās servju uzņemšanā – 27% ideāli uzņemtu servju un 37% - labi (RVS attiecīgi 21% un 38%). Krietni labāk uzbrukumā veicās Alītas volejbolistēm – 47 uzbrukumi no 103 jeb 46% sasniedza mērķi, kamēr RVS no 104 uzbrukumiem rezultatīvi bija 38 jeb 37%. Toties rīdzinieces bija labākas blokā – 12 pret 7 blokiem.

“Pirmajos divos setos nevarējām savaldīt savas emocijas,” spēles analīzi ar pirmajiem diviem neveiksmīgajiem setiem sāka Rīgas Volejbola skolas vecākais treneris Andrejs Odinokovs. “Tāpēc spēlēt pret Alītas komandu bija divreiz grūtāk nekā parasti. Trešajā setā jau sākām spēlēt tā, kā mēs to gribējām un varam. Varējām vinnēt arī ceturto setu. Galotnē bijām vadībā. Tiesnesis nosvilpa Irbei Andikei kļūdu otrajā piespēlē, kad bijām pretinieces nobloķējuši, un rezultāts kļuva 23:25.

Uzreiz pēc spēles negribu nevienu vainot, ka zaudējām, vai meklēt, kurš vainīgs. Svarīgos spēles brīžos nedaudz iekritām servju uzņemšanā. Tie tomēr ir bērni, kuru psiholoģija vēl nav īpaši spēcīga. Vajag trenēties un gatavoties tā, lai nākamreiz mēs šādu spēli nospēlētu labāk. Tagad jādomā, kā meitenes noskaņot rītdienai, jo nākamā spēle ir jau rīt.”

Spēle par 3. vietu rīt, pulksten 12:00, kad tiksies RVS un “TalTech”, bet pulksten 15:00 par 1. vietu spēlēs TU/”Bigbank” un „Alytaus Prekyba – Parama”. RVS komandas spēli varēs redzēt arī tiešraidē “sportacentrs.com TV” un “Delfi”.

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija