Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Limbažnieki apspēlē Pērnavu, RTU/Robežsardze bez spēles finišē trešā

Limbažnieki apspēlē Pērnavu, RTU/Robežsardze bez spēles finišē trešā
Durvis šā gada čempionātā Laura Iecelnieka vadītajai komandai izdevās aizcirst ar uzvaru
Foto: OC "Limbaži"/MSĢ

Priekšpēdējā "Credit24" meistarlīgas pamatturnīra spēļu dienā "Bigbank Tartu" nodrošināja 1. vietu, OC "Limbaži" pieveica Avo Kēla vadīto "Parnu VK", bet kaimiņu divcīņā DU piekāpās "Jēkabpils Lūšiem".

Šodien daudzām „Credit24” meistarlīgas komandām bija pēdējā iespēja uzlabot savas pozīcijas pirms izslēgšanas spēlēm. Otrā spēle divās dienās tā bija Avo Kēla vadītajai „Parnu VK” un „Selver Tallinn”, kuru vakardienas savstarpējā trillerī Pērnavā ar 3:2 (-20, 18, 23, -18, 15) pārāki izrādījās mājinieki. Uzvarētāju rindās starp rezultatīvākajiem bija abi Latvijas volejbolisti. Atvars Ozoliņš sakrāja 21 punktu ( pa 3 blokiem un netveramām servēm), bet Toms Švans pievienoja 10 (2 bloki) punktus.

Abām komandām piecu setu spēle vakar nenāca par labu šodien. Tallinieši viesos ar 0:3 (-21, -18, -23) atzina „Rakvere VK” pārākumu, bet pērnaviešiem viegli neklājās Limbažos. OC „Limbaži”/MSĢ svinēja negaidītu uzvaru ar 3:1 (-19, 20, 16, 23). Tiesa, arī ar uzvaru augstāk par 4. vietu Kēla vadītajai komandai būtu grūti pacelties.

„Būsim godīgi – viņiem nespēlēja trīs – četri pamatsastāva volejbolisti, taču mums par to maza bēda,” pēc mača teica limbažnieku vecākais treneris Lauris Iecelnieks. „Labi, ka beidzām čempionātu uz pozitīvas nots. Prieks, ka izmēģinājām dažu labu spēlētāju un kaut ko sagatavojām turpmākajām spēlēm.”

Vaicāts novērtēt visu čempionātu kopumā, Iecelnieks bilda, ka „rezultātus biju gaidījis labākus, jo spēļu ritējums pret vadošajām komandām neatspoguļo uzvaru un uzvarēto setu skaitu, kam vajadzēja būt lielākam. Daudz bija 0:3 zaudējumu, kaut gan komanda šogad ir spēcīgāka.”

„Bigbank Tartu” viesos ar 3:0 (21, 15, 22) uzvarēja „TalTech”, uzvarot pamatturnīrā un par 2 punktiem apsteidzot pašreizējos čempionus „Saaremaa VK”, kas čempionātu jau beigusi.

Intrigu solīja mačs Daugavpilī, kur DU uzņēma principiālos sāncenšus un kaimiņus VK „Jēkabpils Lūši”. Uzvarēja viesi, atspēlējot seta deficītu – 3:1 (-19, 12, 15, 21). Jēkabpiliešiem rezultatīvākais ar 20 punktiem (7(!) bloki) bija Zigurds Adamovičs, pa 14 punktiem guva Rihards Puķītis un Vladislavs Blumbergs (3 bloki), bet 13 punktus (5 „eisi”) pievienoja Ēriks Voroņko. Mājinieku rindās rezultatīvākais ar 11 gūtajiem punktiem bija Raimonds Vilmanis.

Jēkabpiliešiem panākums un 31 sakrātais punkts turnīra tabulā neļāva apsteigt „Rakvere VK”, kas sakrāja tikpat punktu, un „Selver”, kas savāca par punktu vairāk, bet DU arī ar zaudējumu ar 13 punktiem nosargāja 9. vietu (tikpat punkti arī limbažniekiem).

Pamatturnīrā vēl atlikusi tikai viena spēle. Tajā rīt VK „Biolars”/Jelgava uzņems RTU/Robežsardzi. Spēlei būs prestiža nozīme, jo rīdzinieki jau nodrošinājuši 3. vietu, bet jelgavnieki finišējuši pēdējā vietā.

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija