Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Tiesas sēde par Volejbola federācijas prezidenta vēlēšanu leģitimitāti pārcelta uz 30.maiju

Krišs Upenieks

Tiesas sēde par Volejbola federācijas prezidenta vēlēšanu leģitimitāti pārcelta uz 30.maiju
Latvijas Volejbola federācijas prezidents Atis Sausnītis
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Tiesas sēde par Latvijas Volejbola federācijas (LVF) prezidenta vēlēšanu leģitimitāti pārcelta uz 30.maiju, aģentūrai LETA atklāja biedrības "Es par Volejbolu!" valdes priekšsēdētājs Kaspars Timermanis.

Šodien Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā bija paredzēta tiesas sēde, kurā tiktu izvērtēta LVF prezidenta vēlēšanu leģitimitāte, jo Ata Sausnīša pārvēlēšanas brīdī pagājušā gada februārī tika konstatēta virkne būtisku pārkāpumu.

"Tiesas sēde ir pārcelta uz 30.maiju. No federācijas jurista puses tika iesniegti dokumenti, kurus prasījām jau vairāk nekā pirms gada. Pamatojums pārcelšanai bija

LVF vēlme pieaicināt bijušo ģenerālsekretāru Aināru Dakšu, kurš varēšot liecināt par kopsapulces sasaukšanas un norises procedūru. Mūsuprāt, Dakša bija federācijas algots darbinieks, kurš par to neatbild. Kopsapulces sasaukšanas gaitā un pārējā norisē Dakša nepiedalījās. Savukārt tiesa uzskatīja, ka lietderīgi būtu uzaicināt Dakšu," skaidroja Timermanis.

Tikmēr biedrība no savas puses nosūtījusi lūgumu tiesai, lai tiktu pieaicināts Sausnītis un LVF valdes loceklis Elmārs Rudovičs, kurš pagājušā gada februārī notikušajā kopsapulcē bija mandātu komisijas vadītājs.

"Uzskatam, ka ģenerālsekretārs nav atbildīgā persona, par volejbolu federācijā ir atbildīga valde. Sausnītm ir jābūt tai personai, kurai tiesā jāliecina par pārkāpumiem, kurus esam norādījuši savā pieteikumā. Šodien bijām gatavi lietas izskatīšanai, jo iesniegto dokumentu daudzums nav liels. Federācija ilgstoši vilcinājusies ar dažādu atbilžu sniegšanu, tikai sēdes laikā iesniedzot kaut kādus dokumentus," stāstīja Timermanis.

Biedrība "Es par Volejbolu!" jau labu laiku ir opozīcijā LVF pašreizējai vadībai.

Izmantotie resursi:
LETA