Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

EEVZA čempionāts pludmales volejbolā sāksies Koropovā

EEVZA čempionāts pludmales volejbolā sāksies Koropovā
Ar LVF prezidentu Ati Sausnīti
Foto: www.volejbols.lv

Kamēr vīrieši dalīs pirmā ERGO OPEN 2017 Latvijas čempionāta pludmales volejbolā 1. posma balvas Ventspilī, no 19. līdz 21. maijam Ukrainas pilsēta Koropova atklās šīs sezonas EEVZA pludmales volejbola seriālu, kurā šajā posmā piedalīsies tikai sieviešu dueti.

Koropova Harkovas reģionā ir uzņēmusi gan valsts čempionātu, gan kausa izcīņu, bet starptautiskas sacensības pludmales volejbolā te notiks pirmoreiz. Sacensībām ir pieteikušies 25 dueti no Lietuvas, Polijas, Skotijas un Ukrainas. Viņu vidū ir arī Latvijas pāris Tīna Laura Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, kurām garantēta vieta pamatturnīrā.

Ņemot vērā pāru reitinga punktus, Graudiņa un Kravčenoka ir ceturtais turnīra pāris. Vairāk reitinga punktu ir tikai diviem Lietuvas duetiem – Ievai Dumbauskaitei un Monikai Povilaititei, kā arī Urtei Andrjukaitei un Irinai Zobņinai – un mājiniecēm Innai un Irinai Mahno.

Šobrīd vietu pamatturnīrā ir garantējuši 12 pāri, bet kvalifikācijas sacensībās piektdien viena no 13 komandām izrādīsies lieka. Sestdien astoņās grupās pa trim komandām tiks noskaidrotas divas labākās, kas turpinās cīņu izslēgšanas spēlēs.

“Mums ar Nastju (Anastasiju Kravčenoku. - LVF Preses dienests) nepieciešami pasaules ranga punkti un pieredze. Tos sāksim krāt Ukrainā,” pirms braukšanas uz Koropovu teica Graudiņa.

Izmantotie resursi:
Eastern European Volleyball Zonal Association |...
volejbols.lv