Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Dainis Āzens

Pirmajā Latvijas čempionāta finālspēlē MSĢ/"Zeltaleja" volejbolistes sagrauj RVS

Pirmajā Latvijas čempionāta finālspēlē MSĢ/"Zeltaleja" volejbolistes sagrauj RVS
Murjāniešu bloks pusfinālā
Foto: LVF

Pirmo spēli Latvijas čempionāta finālā Murjāņos šodien aizvadīja MSĢ/"Zeltaleja" un Rīgas Volejbola skola, pārliecinoši trijos setos uzvarot mājiniecēm.

Šodien Murjāņos pirmo no divām spēlēm par Latvijas čempionāta zeltu krietni labāk iesāka viešņas – 8:3 pēc Alises Kjasiles uzbrukuma. Ar četrām kļūdām pēc kārtas rīdzinieces, kurām šoreiz ierastajā pamatsastāvā Kristīnes Kramēnas vietā spēlēja Adelīna Gerliņa, ļāva mājiniecēm izlīdzināt rezultātu – 8:8. Tikmēr murjānietes spēlēja tādā pašā sastāvā, kādā pusfinālā apspēlēja VK “miLATss” komandu, ar pieredzējušo Ingu Ikaunieci libero pozīcijā. Līdzīgā cīņā rīdzinieces krāja punktus uzbrukumā, bet dāvināja tos pretiniecēm ar kļūdām servēs. Beidzamos piecus punktus pēc kārtas setā guva mājinieces, 25:20 ar netveramu servi noformējot Kristīnei Reimanei.

2. setu labāk sāka Murjāņu volejbolistes, pēc divām netveramām Reimanes servēm panākot jau 7:1. RVS volejbolistēm panākt mājinieces traucēja kļūdas servēs (sešas setā pret pretinieču divām, kamēr “eisu” attiecība setā bija pretēja – 5:2 MSĢ/”Zeltalejas” labā.). Setu “vienos vārtos” ar sekmīgu uzbrukumu izbeidza Alise Pētersone.

3. setā murjānietes nedomāja apstāties, un pēc diviem Pētersones uzbrukumiem, kā arī divām netveramām servēm (Rūta Linde, Reimane) panāca 4:1 savā labā. Tad beidzot ierunājās arī RVS servju “artilērija”, ar Martas Kamēlijas Levinskas un Vladas Pridatko “eisiem” panākot jau 7:6 viešņām par labu. Tomēr šī nebija RVS volejbolistu diena. Kļūdām servēs mijoties ar “eisiem” (pa 6), viešņas nespēja pretoties saskanīgi spēlējošajai MSĢ/”Zeltalejas” komandai un pēc Annijas Jurdžas sekmīga uzbrukuma spēle nedaudz vairāk nekā stundā bija galā – 3:0 (20, 14, 22) Ilmāra Pūliņa vadītās komandas labā. Murjānietes nevienā no setiem servēs nepieļāva vairāk kļūdu nekā ieservēja “eisus”.

Uzvarētājām 16 punktus (4 bloki) guva Pētersone, 9 punkti Jurdžai, 8 – Reimanei (5 “eisi”) un 6 (4 – ar servi) – Lindei. Viešņām nelīdzēja arī Levinskas gūtie 20 punkti (4 – ar servi, uzbrukumu precizitāte 64%), jo īsi palīgi viņai punktu gūšanā neatradās. Laukuma saimnieces noservēja viešņas ar 12 pret astoņi, kļūdoties tikai 5 reizes pret viešņu 18. Labāk mājinieces darbojās arī blokā (6:2 punkti šajā rādītājā).

“Mums pašiem ir kauns,” uz jautājumu, kāpēc tik neviesmīlīgi ļaudis Murjāņos, atjokoja MSĢ/”Zeltalejas” vienības vecākais treneris Ilmārs Pūliņš. “Plāns bija – apturēt Martu Levinsku. Neizdevās pilnībā, tikai dažreiz, kad viņa pāris reizes kļūdījās, jo mūsu bloks pretī bija iespaidīgs. Otrkārt, gribējām labi servēt. Pretiniecēm ir jaunas un spēcīgas uzbrucējas, un vajadzēja pēc iespējas apgrūtināt viņu uzbrukumu. Viena meinete mums servēja no vietas, pārējās “planierus” lēcienā. Viņu servju uzņemšana šodien izrādījās viduvēja, un mēs jau varējām prognozēt, kur cēlāja, kurai līdz bumbai bija jāaizskrien, cels.

Meitenes spēlēja pašaizliedzīgi un drosmīgi savu skatītāju priekšā, un esam gandarīti par savu spēli. Izdevās serve, servju uzņemšana un daudzpusīgs uzbrukums.

Pretinieces meklēja labāko virknējumu un veica maiņas, bet mēs visu spēli aizvadījām bez maiņām, jo negribēju neko jaukt mehānismā, kas tik labi strādā.”

Uz jautājumu, kas tad ir svarīgākais līdz trešdienai, treneris atbild īsi: “Nesadomāties.” Un papildina: “Ja kāda sadomāsies, ka jau esam čempioni, zaudēsim. Galvenais ir spēlēt, lai pašām patiktu. Tad arī rezultāts nevar būt slikts.”

Atbildes spēle trešdien Rīgas Volejbola skolas sporta zālē pulksten 20:00.

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija


Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Ap 5000 jauniešu cīnījušies par "top! kausu" volejbolā

Pagājušo svētdien, 21.aprīlī, Rīgā norisinājās 20. vispārizglītojošo skolu volejbola turnīra “top! kauss” 2024 finālsacensības. Kopumā tajās piedalījās 4772 skolēni no 602 komandām un 247 skolām, pārstāvot 34 novadus un 6 valstspilsētas. Septiņu stundu laikā tika izspēlētas 672 spēles uz 16 laukumiem, četrās grupās, ar 7 minūšu laika ierobežojumu un neierastu segumu - iekštelpu zālienā, kā arī uz diviem dažādiem grīdu segumiem.
Jānis Medenis. Foto: volejbols.lv
7

Beidzot uzvar mājinieki – "Lūši" gāž daugavpiliešus no Latvijas troņa

Latvijas vīriešu volejbola čempionu godā atgriezušies Jēkabpils "Lūši", kuri savās mājās četros setos pārspēja "Ezerzemi"/DU (25:21, 22:25, 25:18, 25:14) un finālsērijā ar 3-1 uzveica pagājušā gada čempionus daugavpiliešus, titulu izcīnot piekto reizi septiņu sezonu laikā.
Latvijas U20 volejbola izlase. Foto: LVF

Noskaidrotas Latvijas U20 volejbola izlases pretinieces Eiropas čempionātā

Mārča Obrumana vadītā Latvijas U-20 puišu izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā vasaras beigās spēlēs ar Austrijas, Somijas, Francijas, Polijas, Serbijas, Turcijas un Ukrainas vienaudžiem, informē Latvijas Volejbola federācija.