Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Kadetiem zaudējumi pret poļiem

Kadetiem zaudējumi pret poļiem
Kadeti darbībā
Foto: cev.lu

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē volejbolā piektdien Polijai zaudēja gan Latvijas kadetes, gan kadeti.

Pirmās laukumā devās kadetes. Spānijas pilsētā Palensijā Latvijas izlase Eiropas U-16 čempionāta kvalifikācijas turnīra 2. kārtas spēlā ar 1:3 (-17, 22, -20, -18) piekāpās Polijai. Latvijas komandā Alisei Kjasilei 16, Margaritai Mihailovai 11 un Kristīnei Kramēnai 10 punkti. Polijas labā Zuzanna Kuligovska guva 28, Martina Borovčaka – 19, bet Jūlija Pjasecka – 10 punktus.

Latvijas izlase, kas jau zaudējusi izredzes kvalificēties finālturnīram, sestdien tiksies ar Nīderlandi, kas piektdien izcīnīja jau otro uzvaru, ar 3:0 (11, 21, 18) pārspējot mājienieces spānietes. Annas Zijlas 11punktiem uzvarētāju rindās ar tikpat spāņu rindās atbildēja Kandela Alonso Korselesa.

Vilvordē (Beļģija) Latvijas kadetu izlase pirmajā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra 2. kārtas spēlē ar 1:3 (16, -15, -19, -22) piekāpās Polijas izlasei. Latvijas izlasē rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Kristers Dardzāns, 14 punkti Patrikam Pinkam, 10 – Renāram Paulam Jansonam. Pretinieku rindās ar 15 gūtajiem punktiem izcēlās Jakubs Červinskis izcēlās.

„Varējām vinnēt. Tiešām. Par to ir vislielākais kreņķis,” pēc spēles sarūgtināts bija Latvijas izlases galvenais treneris Guntis Atars. „Puikas bija sanervozējušies – 19 kļūdas servēs! Gandrīz setu zaudējām tikai ar savām servēm. Pat tie, kas treniņos servēja pāri, kļūdījās. Katrā setā bija pa 10-11 savām kļūdām, ko pat grūti izskaidrot. Labi, tie ir juniori, taču ar to zaudējām spēli. Pārējos komponentos bijām labāki – gan blokā, gan bijām izpētījuši viņu uzbrucējus. Zaudējām ar bērnišķīgām kļūdām. Pietrūkst starptautisku spēļu pieredzes. Puiši ir labi, varam cīnīties gandrīz ar jebkuru pretinieku, brīžiem spēlējam labi – pirmo setu skaisti nospēlējām. Pēc tam poļi nomainīja vienu spēlētāju, kas neko izcilu nepaveica, taču paši puiši kļūdījās par daudz.”

Teorētiski vēl nekas nav zaudēts, jo sestdien pēdējā spēle grupā ar mājiniekiem beļģiem, kas ceturtdien ar 3:1 (23, 20, -27, 20) pārspēja Poliju. Galvenais punktu guvējs beļģiem bija Josts Pēterss, kas guva 27 punktus, bet 13 punkti Simonam Plaskiem, kamēr poļiem, kuriem turnīrs jau beidzies, 27 punkti tika Filipam Rokam de Oliveiram un 21 – Mihalam Novakovskim.

„Ja spēlējam savu labāko spēli, varam cīnīties arī ar beļģiem,” pretinieku spēle Ataram nav noslēpums. „Tomēr beļģi, kaut arī nav īpaši gari, ir fiziski spēcīgi, apbrīnojami tehniski un maz kļūdījās. Treniņos fantastiski, kā viņiem bumba turējās gaisā. Viņi spēlē ļoti ātru velejbolu un novērš kļūdas jebkurā situācijā. Pat, ja piespēle nav ideāla, to labo uzbrucēji, kas nekļūdās. Kaut kur esam labāki. Ja nolasīsim pretiniekus blokā un paspēsim ar centrālajiem bloķētājiem uz malām un malējie ja nezaudēs vietu, spēlējot kā treniņos viss būs labi. Uzbrukuma virzienus zinām, bet ar tik daudzām kļūdām kā šodien nav variantu.”

Finālturnīrā puišiem iekļūs visu piecu grupu uzvarētāji un labākie otrās vietas ieguvēji.

Izmantotie resursi:
volejbols.lv

     [+] [-]

, 2017-04-15 07:46, pirms 7 gadiem
Bildē jau izskatās ka igauņi,vai nu mūsejie aizņēmās formas!

     [+] [-]

, 2017-04-16 10:00, pirms 7 gadiem
Vismaz kādu video, lai var redzēt ko prot.