Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Guntis Atars: "Trenēties, trenēties un trenēties"

Guntis Atars: "Trenēties, trenēties un trenēties"
Darba nozīmi rezultātos akcentēja Guntis Atars
Foto: www.cev.lu

Latvijas kadetu izlases Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru volejbolā beigušas ar zaudējumu finālturnīrā iekļuvušiem favorītiem.

Vilvordē (Nīderlande) Latvijas kadetu izlase Eiropas U-17 čempionāta kvalifikācijas turnīra 2. kārtas pēdējā spēlē ar 0:3 (-17, -18, -15) piekāpās Beļģijai, kas ieņēma pirmo vietu un iekļuva finālturnīrā. Latvijas izlasē rezultatīvākais ar 8 punktiem bija Kristers Dardzāns, pa 6 punktiem Patrikam Pinkam un Denisam Pavlovam. Pretinieku līderis Josts Pēterss guva 21 punktu, bet 10 punkti Simonam Plaskiem. Otro vietu grupā ieņēma Polija, trešo – Latvija.

„Beļģi ar kopējo spēli bija grupas favorīti, kaut gan viņi paši par grupas favorītiem uzskatīja poļus,” par šodienas pretiniekiem teica Latvijas izlases vecākais treneris Guntis Atars. „Šodienas spēles iznākums ir likumsakarīgs. Raugoties statistikā, uzbrukumā turējām beļģiem līdzi, arī citos pamatrādītājos nebijām daudz sliktāki, taču beļģi izcēlās ar kopējo spēli, it sevišķi – aizsardzībā. Mums pa visu spēli labi ja trīs reizes izdevās iemānīt bumbu brīvā vietā beļģu laukuma pusē. Pārējās bumbas viņi uzlasīja. Mēs bieži skatījāmies, kā bumba nokrīt brīvā vietā mūsu laukuma pusē. Šodienas iznākums ir likumsakarīgs, taču es puišiem neko nepārmetu, jo tā ir atšķirība meistarībā. Beļģi spēlēja stabili.”

Kas jādara, lai mēs tuvotos beļģu spēlētprasmei? „Jātrenējas, jātrenējas un jātrenējas. Tāpat kā viņiem – no rīta līdz vakaram, pa piecām stundām. Mums šāds režīms ir tikai pusotru nedēļu pirms svarīgākajām sacensībām. Varbūt arī man jābūt prasīgākam, lai tādas bumbas, ko beļģi paceļ, aizsardzībā nekristu laukumā. Varam noskautot pretiniekus arī bez Data Volley programmas palīdzības, bet atpaliekam izpildījumā un spēles izpratnē, kā arī piedzīvojam apjukuma brīžus,” iespēju kļūt meistarīgākiem darbā saskata Atars.

Arī sieviešu U-16 izlase pēdējo maču zaudēja grupas uzvarētājām nīderlandietēm 0:3 (-16, -23, -22). Pa 14 punktiem guva Kristīne Kramēna un Alise Kjasile, kamēr nīderlandietēm pa 12 punktiem guva Jette Kuipersa un Anna Zijla.

Pirmā spēle bija emocionāli grūta,” aizvadīto turnīru vērtē U-16 izlases galvenais treneris Andrejs Odinokovs. „Nevarējām savākties, un servju uzņemšana varēja būt krietni labāka. Tas izraisīja problēmas uzbrukumā, pretinieces to izmantoja un bija pārākas par mums.

Vakar mums bija sapulce, kurā izrunājām visu, un spēle pret Poliju jau bija normāla. Otro setu uzvarējām, arī trešajā bijām priekšā ar 23:18, bet tad meitenes nevarēja gūt savus punktus uzbrukumā.

Šodien rezultāta nebija, taču meitenes nospēlēja labi. Pirmajā setā bijām vadībā, arī trešajā. Nīderlande ir ļoti laba komanda, Krievijas līmenī. Bija normāla servju uzņemšana, kas veicināja labu uzbrukumu. Arī bloks kombinācijā ar aizsardzību darbojās tīri labi. Meitenes laukumā realizēja treneru vīziju par to, kā jāspēlē.

Mums bija radīti ļoti labi gatavošanās apstākļi, par ko paldies federācijai. Pirmoreiz mums līdz bija menedžeris, kā arī fizioterapeits. Protams, mērķis, kas bija tikt finālā, nav izpildīts, taču katra volejboliste spēra soli uz priekšu savā meistarībā un pašapziņā, saprotot, kas un kā jādara. Pirmajā mačā bija stress, ko nākamajās divos pārvarējām. Ir izdarīts liels darbs, padomus meitenām devu gan es, gan Pāvels Seļivanovs, bet pagaidām meitenēm pietrūkst psiholoģiskās stabilitātes.”

Otro vietu grupā Palensijā izcīnīja Polija, kas ar 3:0 (24, 19, 16) vinnēja spānietes, mājinieces atstājot trešajā vietā grupā. Zuzanna Kuligovska guva 11 punktus, bet pa 10 pievienoja Julita Pjasecka, Gabriela Lendziošeka un Anna Korta, kamēr mājiniecēm 11 punkti Rakelas Montoro kontā.

Izmantotie resursi:
volejbols.lv

     [+] [-]

, 2017-04-15 23:16, pirms 7 gadiem
Nevis pliki trēnēties, bet mērķtiecīgi pareizi un runāt par uzturu, jo savādāk redzēt kā šitie jaunieši trēnējās pie pudelem, smēķiem un uzturs nav labākais. Jāsāk mainīt sportu no nulles, savādāk varam visu laiku trēnēties bez mērķa.

  +1 [+] [-]

, 2017-04-15 23:38, pirms 7 gadiem
Volejā ir vieglāk kā futenē, jo visu neizšķir kāju plastika, bet kāju jauda. Rociņu var satrenēt kā pārējie. Tapēc vasarā jāspēlē bīčš. Serves uzņemšana būs. Un laukumu ar sāk redzēt labāk. Pie tam bīčā uztrenē kvadru un kapiņu defā.

     [+] [-]

, 2017-04-16 09:46, pirms 7 gadiem
Bīč un klasika ir divi dažādi sporta veidi un nevajag izdomāt ka spēlējot pludmalē baigi uztrenēs servju uzņemšanu un fizisko. Tas psts Šmēdiņš klasikā nebija top spēlētājs.
Jāizstrādā vienoti standarti treneriem jaunākās grupās, jo servi uzņemt ir jāiemāca, tā pat kā kustība laukumā un citi elementi.

     [+] [-]

, 2017-04-17 22:03, pirms 7 gadiem
kasisk, nu nestāsti gan. Bija ļoti stabils, gan uzņemšanā, gan uzbrukumā. Un pusītei, visvairāk arī ir nepieciešama stabilitāte