Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Dainis Āzens

RVS brauc uzvarēt Baltijas līgā

RVS brauc uzvarēt Baltijas līgā
Foto: RVS

Baltijas līgas pusfinālā iekļuvušas divas Igaunijas un pa vienai Latvijas un Lietuvas komandām. Latviju ārstāvēs Rīgas Volejbola skola, kas rīt pusfinālā tiksies ar "Alytaus Prekyba – Parama".

Brīdī, kad šīs rindas tika sāktas rakstīt, RVS komanda devās uz Tartu. Brīdī, kad šīs rindas būs uzrakstītas, komanda jau būs rītdienas spēļu vietā, kur Baltijas līgas volejbolā pusfinālā samēros spēkus ar Lietuvas „Alytaus Prekyba – Parama”.

Jaunajām rīdziniecēm Andreja Odinokova un Pāvela Seļivanova vadībā tikai punkts pietrūka līdz pamatturnīra uzvarētāju titulam. Tad uz Tartu jābrauc nebūtu, jo finālčetrinieka spēles notiktu Rīgā. Lietuvietes ierindojās uzreiz aiz RVS. Savstarpējās spēlēs šosezon uzvarēja mājinieces. Alītā ar 3:0 pārākas bija lietuvietes, Rīgā ar 3:1 – latvietes.

“Meitenēm bija brīvlaiks, un sporta skolā organizējām treniņnometni ar treniņiem dienā un ēdināšanu,” par gatavošanos sezonas svarīgākajām cīņām stāsta Andrejs Odinokovs. “Tikai otrdien trenējāmies citā zālē – Rīgas 86. vidusskolā –, jo mūsu zāle bija aizņemta. Vakar meitenēm bija iedota brīvdiena, bet šodien braucam uz Tartu. Paldies “Bigbank Tartu” vecākajam trenerim Andrejam Ojametsam, ka mūs šovakar ielaidīs patrenēties mazajā zālē, kurā rīt aizvadīsim pusfinālu. Treniņam atvēlētas divas stundas. Vai visu laiku izmantosim, skatīsimies uz vietas.

Grūti spriest, vai esam pašā labākajā formā. To redzēsim spēlēs. Problēmas ir, un mēģinām tās risināt. Vienai otrai spēlētājai bija pārslodze, jo mums atšķirībā no citām komandām ir spēles gan divās vecuma grupās Latvijas jaunatnes čempionātā, gan Baltijas līgā un Latvijas čempionātā pieaugušajiem. Meitenēm vēl ir grūti tikt galā ar tādu grafiku. Labi, ka bija brīvlaiks un meitenēm vismaz par mācībām nebija jādomā.”

Runājot par Alītas komandu, Odinokovs uzsver, ka “arī Pāvels Seļivanovs piekritīs, pašiem labi jāspēlē. Varam uzvarēt jebkuru pretinieku. Līdzi būs arī SK “Jēkabpils Lūši” statistiķis Aivis Kokins, kurš mums palīdzēja jau iepriekšējās spēlēs. Protams, organizēsim savu taktiku tā, lai pret mums spēlēt būtu pēc iespējas grūtāk. Pirmais mačs mums būs ļoti svarīgs.

Tas, ka kalendārs paredz pretiniecei cīņā par 1. vai 3. vietu papildu atpūtas stundas, mūs nesatrauc. Meitenēm ir pieredze, jo tā sestdienās un svētdienās spēlējam. Tāpēc šodien uz Tartu dodamies laicīgi. Atpūtisimies, un vakarā septiņos būs treniņš.”

Vaicāts par komandas mērķiem un uzdevumiem Tartu, Andrejs atkārto to pašu, ko pēc pirmā sezonas izbraukuma uz Igauniju teica Pāvels Seļivanovs, kurš toreiz it kā starp citu izmeta: ”Mēs varam uzvarēt.” Toreiz tas vairāk izklausījās pēc maksimālista programmas, tagad Odinokova teiktais “Protams, ka gribam uzvarēt!” skan kā reālista teiktais.

Spēles notiks Tartu Universitātes sporta centrā, Ujula 4A. Rīt pirmās savā starpā spēlēs igaunietes. Mājinieces TU/”Bigbank” volejbolistes pulksten 13:00 TU galvenajā arēnā eksaminēs Tallinas “TalTech/Tradehouse”, bet pulksten 16:00 RVS TU dzeltenajā hallē tiksies ar Alītas klubu. Ieejas biļeti 4 eiro vērtībā (studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību, - 2 eiro) varēs nopirkt tikai uz vietas. Tā derīga abām dienas spēlēm. Tāpat arī svētdien, kad abas spēles tiks aizvadītas galvenajā arēnā – par 3. vietu – pulksten 12:00 un par 1. vietu – pulksten 15:00.

Tiem, kuri netiks uz Tartu atbalstīt RVS meitenes klātienē, svētdien “sportacentrs.com TV” un “Delfi” piedāvās RVS komandas spēli (par 1. vai 3. vietu) tiešraidē.

Lai izdodas!

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija


, 2019-03-15 18:55, pirms 5 gadiem
Interesanti, kas notiks brīdi, kad Dainis rakstīs nākošo tekstu
Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Ap 5000 jauniešu cīnījušies par "top! kausu" volejbolā

Pagājušo svētdien, 21.aprīlī, Rīgā norisinājās 20. vispārizglītojošo skolu volejbola turnīra “top! kauss” 2024 finālsacensības. Kopumā tajās piedalījās 4772 skolēni no 602 komandām un 247 skolām, pārstāvot 34 novadus un 6 valstspilsētas. Septiņu stundu laikā tika izspēlētas 672 spēles uz 16 laukumiem, četrās grupās, ar 7 minūšu laika ierobežojumu un neierastu segumu - iekštelpu zālienā, kā arī uz diviem dažādiem grīdu segumiem.
Jānis Medenis. Foto: volejbols.lv
7

Beidzot uzvar mājinieki – "Lūši" gāž daugavpiliešus no Latvijas troņa

Latvijas vīriešu volejbola čempionu godā atgriezušies Jēkabpils "Lūši", kuri savās mājās četros setos pārspēja "Ezerzemi"/DU (25:21, 22:25, 25:18, 25:14) un finālsērijā ar 3-1 uzveica pagājušā gada čempionus daugavpiliešus, titulu izcīnot piekto reizi septiņu sezonu laikā.
Latvijas U20 volejbola izlase. Foto: LVF

Noskaidrotas Latvijas U20 volejbola izlases pretinieces Eiropas čempionātā

Mārča Obrumana vadītā Latvijas U-20 puišu izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā vasaras beigās spēlēs ar Austrijas, Somijas, Francijas, Polijas, Serbijas, Turcijas un Ukrainas vienaudžiem, informē Latvijas Volejbola federācija.