Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas kausa izcīņas fināls: vai "Jēkabpils Lūši" spēs nosargāt kausu?

Jānis Celmiņš

Latvijas kausa izcīņas fināls: vai "Jēkabpils Lūši" spēs nosargāt kausu?
"Lūšu" treneris darbībā
Foto: Jēkabpils lūši/Facebook

Šovakar SN Daugava tiks aizvadīts Latvijas kausa izcīņas 2017 finālmačs, kurā tiksies aizvadītā gada kausa finālisti – “RTU/Robežsardze” un tā ieguvēji “Jēkabpils Lūši”. Mača sākums plkst. 18.00. Dāmu konkurencē tikmēr finālmačs jau plkst. 15.30, arī SN Daugava.

Aizvadītā gada kausa ieguvēju ceļš līdz finālam nebija nemaz tik vienkāršs. Turnīra ceturtdaļfinālā jēkabpilieši “saskrējās” ar ambiciozo “OC Limbaži/MSĢ” komandu, kuru pirmajā spēlē pieveica vien piecos setos (3:2), kas negarantēja komandai vieglu pastaigu atbildes spēlē. Mājas spēlē gan Mārča Obrumaņa vadītā komanda visu salika pa plauktiņiem (3:1), kas divu spēļu summā “Lūšiem” deva uzvaru ar 6:3. Pusfinālā Jēkabpils komandai nācās cīnīties ar “Jelgavas/Biolars”. Šajā pārī komandai gāja nedaudz vieglāk, divu spēļu summā – 6:1 (iekļūšanu finālā Jēkabpils komanda noformēja jau pirmajā setā Jelgavā).

“RTU/Robežardze” tikmēr Latvijas kausā šogad zaudējusi tikai vienu setu. 1/4 finālā Raimonda Vildes vadītā komanda pieveica VK “Ventspils” (divu spēļu summā 6:1), bet pusfinālā Daugavpils universitātei pusfinālā neatdeva ne setu, divu spēļu summā triumfējot ar 6:0. Tas gan nepadara rīdziniekus par finālmača favorītiem. Abās savstarpējās “Credit24 Meistarlīgas” spēlēs šogad uzvaras svinējusi Jēkabpils komanda, turklāt sausās uzvaras.

Rīdziniekiem jau kādu brīdi jāiztiek bez Aleksandra Avdejeva, kurš guvis nepatīkamu potītes savainojumu, un nevarēs komandai palīdzēt vismaz mēnesi. “Atpakaļ ierindā ir Rolands Ozoliņš, trenējas arī Andrejs Zavorotnijs, taču plecs vēl nav gatavs par simts procentiem, pietrūkst jaudas. Gatavojamies, pretinieks izpētīts, labi zināms. Kausa fināls ir kausa fināls, tā ir viena spēle, uz ko arī ceram. Jā, abas savstarpējās spēles šosezon esam zaudējuši, taču tas neko nenozīmē,” uzskata “robežsargu” galvenais treneris Raimonds Vilde. Jēkabpiliešu galvenais ierocis ir serve, un Vilde piekrīt viedoklim, ka visbīstamākie pretinieki ir brīdī, kad uz serves līnijas ir Armands Āboliņš. “Jā, tajā novietojumā viņi gūst daudz punktu. Nevar teikt, ka abās iepriekšējās spēlēs mums nebūtu bijušas iespējas. Sezonas sākumā nebijām gatavi, bet otrajā jau izskatījāmies krietni labāk, savas iespējas gan izmantot nespējām,” sarunā ar portālu Sportacentrs.com piebilst Vilde.

“Jēkabpils Lūši” svinējuši uzvaras pēdējos septiņos mačos, tāpēc treniņu plānā pirms kausa izcīņas fināla korekcijas nav nepieciešamas, jēkabpilieši gatavojas ierastajā ritmā. “Jūtu, ka čaļi finālu gaida kā svētkus. Pēdējās spēlēs daudz kļūdu pieļaujam servēs. Cenšamies servēt agresīvi, tāpēc kļūdu skaits ir liels, gribētos to samazināt. Zinu, ka RTU ierindā atgriezušies Ozoliņš un Zavorotnijs, tāpēc bīstamība noteikti nāks no vairākām pusēm. Pieteikumā parādījies arī Aivars Siļutins,” Mārcis Obrumans neslēpj, ka ir labi informēts, kas notiek Rīgas komandas nometnē. “Galvenais tikt galā ar Garklāvu un Lancmani, tad visam vajadzētu būt kārtībā,” piebilst Obrumans.

No Jēkabpils puses pienāk informācija, ka pašvaldība sākotnēji vēlējusies samazināt volejbola komandas finansiālā atbalsta apjomu, taču nu viss esot nostabilizējies un atbalsts būšot pietiekamā daudzumā (vienmēr gan var gribēt vairāk). Latvijas kausa izcīnīšana, visticamāk, noņemtu visus jautājumus, tāpēc “Lūšiem” noteikti ir vēl viens labs kairinātājs.

Vērts pievērst uzmanību:

Armandam Āboliņam – viens no bīstamākajiem volejbolistiem “Jēkabpils Lūšu” komandā;
Edvīnam Skrūderam – “Jēkabpils Lūšu” cēlājs, kurš šogad debitēja pieaugušo izlasē (20 gadi). Viens no pēdējo gadu talantīgākajiem cēlājiem Latvijas volejbolā;
Gatim Garklāvam – šobrīd rezultatīvākais spēlētājs Baltijas līgā;
Uģim Puķītim – iespējams, pašaizliedzīgākais aizsardzības spēlētājs Latvijas volejbolā.

Mača sākums plkst. 18.00, tiešraide kanālā LTV7.

Iepriekšējie Latvijas kausa ieguvēji (vīriešiem)

GadsUzvarētājs
2016. gadsJēkabpils Lūši
2015. gadsBiolars/Jelgava
2014.gadsRTU/Robežsardze
2013.gadsVK Biolars/Jelgava
2012.gadsVK Biolars/Jelgava
2011.gadsPoliurs/Ozolnieki
2010. gadsPoliurs/Ozolnieki
2009. gadsLāse-R/Rīga
2008. gadsVK Rīga/Lāse-R
2007. gadsVK Biolars/Ozolnieki
2006. gadsSK Rīga
2005. gadsSK Rīga/LU Inčukalns
2004. gadsLāse/R

Par kausu cīnīsies arī dāmas un jaunieši

Pirms vīriem SN Daugava grīdu ieņems dāmas. Latvijas kausa izcīņas finālā tiksies SK "Babīte" un MSĢ volejbolistes. Pirms gada atjaunotajā kausa izcīņā dāmām uzvaru svinēja Artūra Tintes vadītā "Babīte". Vai komandai izdosies kausu nosargāt, rādīs spēle, kuras sākums plkst. 15.30.

Jau kopš piektdienas rīta Rīgas Volejbola skolas (RVS) zālē norisinās Latvijas kausa izcīņa U-19 vecuma grupā. Fināli jaunietēm un jauniešiem šorīt notiks SN Daugava attiecīgi plkst. 10:00 un 12:00.

     [+] [-]

, 2017-12-16 10:46, pirms 6 gadiem
nu noteikti paskatīsimies, jo beidzot TV rādīs!

     [+] [-]

, 2017-12-16 11:34, pirms 6 gadiem
cik par ieeju????

     [+] [-]

, 2017-12-16 12:27, pirms 6 gadiem
vispar Latvijas volejbola ir liels kritums , nekadu , talantu , pat iesildoties pirmaja nevar iesaut, 90 g vidu , iesildoties bija grida -griesti , seit reti kadam , tas parada ta nolapita Sausnisa darba rezultatus , stipraka Rigas komanda nav spejiga neko dot preti Jekabpils komandai!

     [+] [-]

, 2017-12-16 13:14, pirms 6 gadiem
Kādreiz var arī pierakstīt, kur var redzēt spēles ierakstus vai arī tiešraides, piemēram facebook vai youtube kanālos.

https://www.youtube.com/user/baltic...