Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

LVF kausa izcīņā U-15 grupā uzvar Cēsu un Daugavpils komandas

LVF kausa izcīņā U-15 grupā uzvar Cēsu un Daugavpils komandas
Cēsu komanda
foto: Latvijas Volejbola federācija

Latvijas Volejbola federācijas (LVF) kausu U-15 grupā izcīnījuši Daugavpils BJSS puiši un Cēsu pilsētas sporta skolas meitenes.

Piecas U-15 grupas zēnu komandas pulcējās Kuldīgā. Tur pārāki par pretiniekiem izrādījās Franča Naidjonoka trenētie Daugavpils BJSS puiši, kas pārliecinoši uzvarēja 10 komandu finālsacensībās. Naidjonoka vadītā zēnu komanda uzvarēja arī nedēļu iepriekš notikušajā U-13 Rudens kausā. 2. vietu izcīnīja Minusas Volejbola skolas un Jūrmalas Sporta skolas zēni, bet trešo – Cēsu pilsētas Sporta skolas un Siguldas Valsts ģimnāzijas puiši (treneri – Māris Krams un Normunds Šulte).

“Šie puiši kopā ir jau četrus gadu. Viņiem tas ir jau ceturtais LVF kauss, un vēl ir trīs Latvijas čempionu tituli,” par komandu stāsta treneris Francis Naidjonoks. “Pa šiem gadiem neesam zaudējuši ne spēli pat turnīros, uz kuriem braucām ārpus Latvijas. Komandām ir talantīgi liela auguma puiši, kas pagaidām ir galvas tiesu pārāki par citiem. Varbūt turpmākajos gados kāda no komandām mums tuvosies, bet pagaidām puiši spēlē bez īpaša sasprindzinājuma. Ja pretinieki sīvi cīnās pretī, palielina apgriezienus. Laukumā izceļas Latvijas izlases dalībnieki Edvīns Viguls, Gunārs Užulis un Ojārs Jankovskis, un pārējie cenšas viņiem līdzināties.”

Turnīra tabula
Daugavpils BJSS 4-0 12:0
MVS/Jūrmalas SS 3-1 9:4
Cēsu pilsētas SS/Siguldas Valsts ģimn. 1-3 4:9
Tukuma SS 1-3 5:10
Kuldīgas novada SS/Skrunda 1-3 3:10

Meitenēm U-15 grupā Rīgas Volejbola skolā piecu finālsacensību dalībnieču vidū tikpat pārliecinoši uzvarēja Janīnas Kalniņas trenētās Cēsu pilsētas sporta skolas meitenes. 2. vietā ierindojās Natalijas Novikovas vadītā Daugavpils BJSS, 3. vietā – uzvarētāja nedēļu iepriekš meiteņu U-16 grupā Svetlana Cepurīte ar Rīgas Volejbola skolas otro komandu.

“Spēles beidzās ātri, visas – trijos setos, kaut arī pretinieces bija spēcīgas. Mēs rūpīgi trenējāmies 2,5 mēnešus vasarā, un šis darbs deva augļus,” panākumu skaidro Janīna Kalniņa. “Iepriekš varējām labi spēlēt līdz punktiem 19, būt vadībā, taču seta galotni zaudējām. Tagad piecu dienu treniņi nedēļā ir vainagojušies ar rezultātiem. Komanda nostrādāja kā komanda. Nevienu nevaru izcelt. Bija laba serve un serves uzņemšana, labs uzbrukums, un, ja nesanāca, “vilkām” bumbas aizsardzībā. Iepriekšējā nedēļā izcīnījām 5. vietu valstī gadu vecāku meiteņu konkurencē. Naga tiesa pietrūka līdz 3. vietai. Arī šīs spēles mums ļoti palīdzēja. Tas šim vecumam ir pirmais uzvarētāju kauss Latvijā, bet Latvijas čempionāts vēl tikai priekšā.”

Turnīra tabula
Cēsu pilsētas SS 4-0 12:0
Daugavpils BJSS 3-1 9:4
RVS II 2-2 7:7
Limbažu un Salacgrīvas NSS 1-3 4:9
Liepājas rajona SS 0-4 0:12

Tāpat tika noskaidrotas tās zēnu U-19 grupas komandas, kuras kausu izcīnīs 22. un 23. decembrī Sporta namā “Daugava”. Tās ir Rīgas Volejbola skolas 1. komanda (Jānis Bomiņš/Aivars Liniņš)”, Jēkabpils sporta skola (Mārcis Obrumans/Raivis Obrumans), Daugavpils BJSS 1. komanda ( Nikolajs Čemodanovs/Edgars Savickis) un Aizkraukles novada sporta skola (Ivars Māliņš). Meitenēm finālistes tika noskaidrotas jau 21. oktobrī. Finālčetriniekā iekļuva Rīgas Volejbola skolas II komanda (treneres – N. Deveikusa, S. Cepurīte), Rīgas Volejbola skolas III komanda (N. Lūsis), Limbažu un Salacgrīvas novadu sporta skolas (I. Mežgaile, M. Sakārne) un Ingunas Minusas Volejbola skola/Jūrmalas Sporta skola (E. Pūliņš, I. Minusa). Pusfināla pāru izloze gan jauniešiem, gan jaunietēm notiks Latvijas Volejbola federācijā 21. novembrī, pulksten 11:00.

Šajā nedēļas nogalē LVF kausa finālsacensības notiks U-16 grupas zēniem Daugavpilī (spēcīgāko grupa), Dundagā un Rīgā, bet meitenēm U-14 vecuma grupā – Limbažos (spēcīgāko grupa), Valgundē un Talsos.

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija