Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Dainis Āzens

SK "Jēkabpils Lūši" - Latvijas čempioni otro gadu pēc kārtas

SK "Jēkabpils Lūši" - Latvijas čempioni otro gadu pēc kārtas
''Lūšu'' bloks bija galvenā panākumu atslēga. Foto: facebook.com/Jēkabpils Lūši

Par "Credit24" meistarlīgas Latvijas čempioniem otro gadu pēc kārtas kļuva SK "Jēkabpils Lūši" volejbolisti, kuri savā laukumā spēja atspēlēties no divu setu deficīta un sērijā uzvarēja RTU/Robežsardzi ar 3-1.

Uz finālsērijas ceturto maču RTU/Robežsardzes volejbolisti maksimāli koncentrējušies izgāja kā uz pēdējo. Ja uzvarētu SK “Jēkabpils Lūši”, tā rīdziniekiem arī būtu pēdējā spēle šajā sezonā, otro gadu pēc kārtas sveicot mājiniekus ar čempionu titulu. Arī “lūši” spēlēja no sirds, it sevišķi aizsardzībā, taču pēc 15:14 savā labā RTU/Robežsardze, labi servējot iepriekšējās sezonas “lūsim” Armandam Āboliņam un teicami uzbrūkot Aleksandram Avdejevam, panāca 19:14. Pārsvars tika noturēts, punktu setam pieliekot Gatim Garklāvam uzbrukumā – 25:21.

Arī 2. setu labāk sāka viesi, spēlējot praktiski bez kļūdām un panākot 3:1 un 6:2 pēc Ērika Voroņko kļūdas uzbrukumā. “Lūšu” rindās jokers tika atrasts komandas kapteini Rihardu Puķīti nomainījušā Matīsa Petjukēviča personā. Vairāki uzbrukumi, bumbai pēc bloka lidojot autā, un netverama serve (11:9 viesu labā) lika pusminūtes pārtraukumu pieprasīt RTU/Robežsardzes vecākajam trenerim Raimondam Vildem.
Pēc 23:12 viesiem par labu intrigu vēl radīja laukumā uz maiņu nākušais un divus “eisus” ieservējušais Gustavs Freimanis, bet, Petjukēvičam uzbrūkot autā, 2:0 setos Jēkabpilī panāca rīdzinieki – 25:16.

3. setā pēc abpusēji kļūdaina sākuma atkal rīdzinieki bija tie, kas izvirzījās vadībā, pēc grūtā situācijā nokļuvušā Avdejeva rezultatīva uzbrukuma sitiena panākot 14:10 un liekot mājinieku vecākajam trenerim Mārcim Obrumanam pieprasīt pārtraukumu. Tas pats bija jādara arī Vildem, kad Vladislavs Blumbergs nobloķēja Antonu Nazarovu, gūstot “lūšiem” ceturto punktu pēc kārtas un izlīdzinot rezultātu – 16:16. Obrumans laukumā uz servi Zigurda Adamoviča vietā sūtīja Edgaru Kalnozolu, un no 21:23 mājinieki panāca 24:23, bet brīdi vēlāk Voroņko vienatnē nobloķēja Avdejevu – 26:24 SK “Jēkabpils Lūši” volejbolistu labā.

Panākums setā mājiniekus un viņu līdzjutējus spārnoja 4:0 vadības iegūšanai 4. setā pēc Voroņko uzbrukuma. Klibojot rīdzinieku servju uzņemšanai, “Jēkabpils Lūši” panāca graujošo 8:1. Emocionāls bija devītais punkts, mājinieku libero Dāvim Emīlam Melnim bumbu panākot aiz rezervistu soliņa un Puķītim vienatnē nobloķējot Garklāvu – 9:1. Pēc Puķīša uzbrukuma rezultāts kļuva pat 13:2, signalizējot par priekšlaicīgām seta beigām. Formāli tas beidzās, kad labu sērijas labākā servētāja Vladislava Blumberga servi neprecīzi uzņēma Vitālijs Cinne, bet kļūda otrajā piespēlē tika nosvilpta Garklāvam – 25:10 sagrāve mājinieku labā.

Sen nebijušas sajūtas rīdzinieki atguva 5. setā, pēc Avdejeva uzbrukuma un Voroņko sitiena autā izvirzoties vadībā ar 2:0. Uzreiz sekoja trīs neveiksmīgi uzbrukumi Āboliņa izpildījumā, un jau 3:2 mājinieku labā un pārtraukums RTU/Robežsardzei. Pēc Blumberga bloka pret Garklāvu izmantots tika arī otrs Rīgas komandas pārtraukums – 5:2. Tas nelīdzēja, un ne tajā vieglākajā situācijā uzbrukumā izšķirošo punktu guva Rihards Puķītis – 3:2 (-21, -16, 24, 10, 10), otro gadu pēc kārtas Latvijas čempionātā triumfējot SK “Jēkabpils Lūši”.

Uzvarētāju labā 15 punktus (3 bloki) sakrāja Voroņko, 14 (5 bloki) – Blumbergs, pa 9 – Jānis Medenis (3 bloki) un Puķītis (4 bloki). Viesu rindās Avdejevs kļuva par mača rezultatīvāko spēlētāju ar 16 punktiem, 14 punkti Garklāvam, 11 – Āboliņam.

Šobrīd Daugavpilī norit izšķirīgais mačs par bronzu starp OC “Limbaži”/MSĢ un Daugavpils Universitāti.

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija


, 2019-04-14 18:53, pirms 5 gadiem
Malač! Tā tam vajadzēja notikt. Bet nu servēs tik daudz kļūdu.
, 2019-04-14 19:12, pirms 5 gadiem
Jēkabpils labākie! Viss praktiski ar saviem audzēkņiem panākts. Rīgai būs no kā mācīties👌
, 2019-04-14 19:45, pirms 5 gadiem
fuelis , 18:53, pirms stundas , ignorēt , atbildēt
Malač! Tā tam vajadzēja notikt. Bet nu servēs tik daudz kļūdu.

Daudz kļūdu ne tikai servēs. Meistarība palikusi sporta skolu vecāko grupu līmenī.
, 2019-04-14 20:50, pirms 5 gadiem
Malači! Pelnīti! kamēr Vilde vadīs Rīgas komandu, tikmēr volejs tur grims!
, 2019-04-15 01:15, pirms 5 gadiem
Play-off komanda, savācās kad visvairāk vajag
Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Obrumans: "Padevās planējošās serves, bija laba kopējā spēle un jāuzteic arī skatītāji"

Vakar pēc uzvaras izšķirošajā pusfināla spēlē un iekļūšanas finālā “Optibet” Latvijas čempionātā volejbolā vīriešiem SK “Jēkabpils Lūši” galvenais treneris Mārcis Obrumans norādīja, ka jēkabpiliešiem labi padevušās planējošās serves, bijusi laba kopējā spēle, kā arī uzslavēja skatītājus.
Foto: Jēkabpils "Lūši".
2

Jēkabpils ''Lūši'' izšķirošajā spēlē sasniedz Latvijas čempionāta finālu

LETA. Jēkabpils "Lūši" trešdien ar uzvaru savā laukumā iekļuva "Optibet" Latvijas volejbola čempionāta finālā.
RSU/MSĢ komanda. Foto: RSU Sporta Klubs.

Rīgas Stradiņa universitātes komanda pirmoreiz kopš 2019. gada sasniedz LČ finālu

Šosezon Baltijas Volejbola līgā triumfējusī "Rīgas Stradiņa universitāte"/"Murjāņu Sporta ģimnāzija" arī Latvijas meistarsacīkšu pusfināla otrajā spēlē pārspēja "Spēka un fiziskās attīstības klubu"/"Daugavpils Universitāti".