Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Bronzas medaļas Latvijas čempionātā izcīna VK "miLATss" volejbolistes

Bronzas medaļas Latvijas čempionātā izcīna VK "miLATss" volejbolistes
Bronzas meitenes
Foto: VK "miLATss"

Arī otro spēli Latvijas čempionāta mazajā finālā cīņā par 3. vietu uzvarēja VK "miLATss" spēlētājas, šoreiz savā laukumā četros setos uzvarot Mārupes SC un izcīnot bronzas medaļas.

Par spīti zaudējumam savā laukumā Mārupes SC volejbolistes šodien labāk sāka maču Daugavpilī, lielā mērā pateicoties mājinieču kļūdām, izvirzoties vadībā ar 3:0 un 6:2. Pēc Darjas Tarasenko netveramas serves mājinieces pievilka līdz 12:13, bet tūlīt ar trim Montas Urbānes gūtajiem punktiem pēc kārtas mārupietes panāca jau 17:12 savā labā. Setu mājiniecēm glābt neizdevās. Pēc Sanitas Kuprašovas uzbrukuma ar 25:18 uzvaru svinēja Mārupes SC.

2. seta sākumā labāk jau veicās mājiniecēm, pēc vēl viena Tarasenko “eisa” pirmajā tehniskajā pārtraukumā dodoties vadībā – 8:3. Pēc Kuprašovas bloka viešņas panāca 12:12 un vēlāk arī izvirzījās vadībā, taču mājinieces atbildēja ar septiņiem punktiem pēc kārtas (pa divām netveramām Marijas Čerņavskas servēm un diviem Ivetas Alehinas uzbrukumiem) un panāca izšķirošo 20:14 savā labā. Ar vēl vienu sēriju ,šoreiz piecu punktu vērtībā, un Ingas Macenko bloku status quo setos bija atjaunots – 25:15.

2. setā iesākto daugavpilietes turpināja arī nākamajā setā, to ar netveramu servi uzsākot Irinai Vesnai un drīz izvirzoties vadībā ar 7:3. Servējot Kristīnei Teivānei, pēc Macenko uzbrukuma 7:6 tika pārvērsts par 14:6. Bija vēl abpusējas punktu gūšanas sērijas un neizšķirts (21:21), taču VK “miLATss” uzvaru setā neatdeva – 25:22.

Tas noveda pie graujoša sākuma 4. setā, kad mājinieces pēc diviem Čerņavskas uzbrukumiem nokautēja pretinieces – 9:0, atklātu atstājot vien jautājumu par seta rezultātu. Sezonai punktu ar diviem “eisiem”, kam pa vidu iespraucās Martas Ozoliņas kļūda uzbrukumā, pielika Tarasenko – uzvara ar 3:1 (-18, 15, 22, 14) un izcīnītas bronzas medaļas VK “miLATss” klubam.

Uzvarētāju labā 18 punktus (pa 5 – ar servi un blokā) guva Tarasenko, 11 punktus sakrāja Macenko (3 bloki), 10 (3 bloki) – Čerņavska. Viešņām 15 punkti (4 “eisi”, 3 bloki) Urbānei, 14 – Agijai Sidorovai, 12 – Ozoliņai.

“Sākumā gāja grūti, jo vakar tikai vienos naktī atgriezāmies no pirmās spēles,” zaudējumu spēles pirmajā setā skaidro Daugavpils komandas treneris Andrejs Kalans. “Pēc tam savācās meitenes un viegli uzvarēja, it sevišķi 4. setā, kad paņēmām pirmos deviņus punktus pēc kārtas. Pabeidza spēli meitenes pārliecinoši, bez kādiem “zelta” setiem, kurā vēl nevar zināt, kā būtu bijis. Šodienas spēlē var atzīmēt pirmā tempa spēlētāju Darju Tarasenko, Ingu Macenko un cēlāju Irinu Vesnu, kura savā vecumā ar savām veselības kaitēm nospēlēja lieliski.”

Jau rīt Murjāņos pulksten 19:30 plānota pirmā spēle “zelta” sērijā starp MSĢ/”Zeltaleju” un Rīgas Volejbola skolu.

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija