Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Rīgas Volejbola skola kļūst par Nacionālās līgas 2 čempioniem

Rīgas Volejbola skola kļūst par Nacionālās līgas 2 čempioniem
Čempioni pārtraukumā
Foto: http://www.rigasvolejbolaskola.lv

Arī otrajā Nacionālās līgas 2 finālspēlē pārāki izrādījās Rīgas Volejbola skolas jaunie volejbolisti, kas savā laukumā ar 3:1 (21, -14, 26, 16) uzvarēja Jēkabpils juniorus, sērijā svinot panākumu ar 2-0.

Nacionālajā līgā 2 šodien varēja noskaidroties līgas čempioni. Pēc samērā negaidītās Rīgas Volejbola skolas volejbolistu piecu setu uzvaras viesos šodien viņiem derēja panākums ar jebkādu rezultātu, lai piemērītu čempionu medaļas un virs galvas celtu uzvarētāju kausu. Turklāt tādā gadījumā jau rīt nebūtu jādodas uz Jēkabpili, kur neizšķirta gadījumā sērijā bija paredzēta trešā – izšķirošā spēle.

Uz Jēkabpili atceļā uz mājām devās vien Jēkabpils juniori, jo RVS sporta zālē viņi ar 1:3 (-21, 14, -26, -16) atzina mājinieku pārākumu, ļaujot RVS kļūt par 2017./2018. gada Nacionālās līgas 2 čempioniem.

“Tā nevar teikt, ka pirms turnīra nedomājām par 1. vietu,” pēc panākuma teica RVS komandas treneris Jānis Bomiņš. “Tāds uzdevums it kā bija, jo esam vecākā jauniešu grupa ar trim Latvijas jauniešu izlašu kandidātiem sastāvā – Jāni Medeni, Armandu Egleskalnu un Niku Gauruču sastāvā. Laukumā vienmēr jāiet ar domu par uzvaru! Šodien gan visiem trim bija katram savas problēmas, un Egleskalns ar pamežģītu potīti laukumā nemaz netika.”

Vaicāts, ka izšķīra šodienas cīņas likteni, Bomiņš, daudz nedomājot, minēja 3. setu: “Tas bija izšķirošais moments. Vienā no spēles epizodēm aizsardzībā izvilkām bumbu, un Jānis Medenis uzbrukumā to iesita kā ar kāju. Tiesa, tik tālu (līdz saspringtai galotnei) varējām nenonākt, jo seta vidū paši bijām daudz kļūdījušies, taču tāds tas jauniešu volejbols ir. Izcelt nevienu negribu, jo komanda ir kā dzīvs mehānisms. Uz jebkuru uzbrucēju, kas gūst punktu uzbrukumā, strādā visa komanda – serves uzņemšanā, blokā, aizsardzībā, piespēlēs. Protams, bez līderiem neiztikt.”

“Jā, tas ir liels prieks, ka rīt nebūs jābrauc uz Jēkabpili,” smejas treneris. “Tas bija papildu stimuls uzvarēt šodien. Ja būtu zaudējuši, mums tās būtu lielas problēmas. Tomēr nepiekrītu Raivja Obrumaņa apgalvojumiem “Facebook” lapā internetā paustajam, ka tiesneši izšķīra uzvarētāju, tas ir, tiesāja slikti. Egīls Tišanovs tomēr tiesāja labi. Man ir spēles videoieraksts. Ja vajag, varam kopā paskatīties.”

Lielais fināls ir noslēdzies, bet jau rīt, pulksten 14:00, Adamovas speciālās internātskolas sporta zālē Rēzeknes novads otrajā spēle cīņā par 3. vietu uzņems Dundagu. Sērijā līdz 2 uzvarām vadībā ar 1-0 ir Dundaga, kas pirmo spēli savā laukumā uzvarēja četros setos.

Izmantotie resursi:
volejbols.lv