Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

"Jēkabpils Lūšiem" vairs tikai viena uzvara līdz Latvijas čempionāta finālam

"Jēkabpils Lūšiem" vairs tikai viena uzvara līdz Latvijas čempionāta finālam
"Lūši" uzbrukumā
Foto: SK "Jēkabpils Lūši"

Arī Daugavpilī "Credit24" meistarlīgas Latvijas čempionāta pusfināla spēlē starp SK "Jēkabpils Lūši" un Daugavpils Universitāti četros setos panākumu svinēja "lūši", sērijā līdz trim uzvarām izvirzoties vadībā ar 2-0. Trešā spēle sērijā 23. martā.

„Credit24” meistarlīgas Latvijas čempionātā šodien Daugavpilī norisinājās otrā pusfināla spēle starp Daugavpils Universitāti un SK “Jēkabpils Lūši”. Līdz šim šosezon četrās spēlēs DU volejbolisti jēkabpiliešiem bija atņēmuši vien punktu.

Tomēr tāpat kā iepriekšējā spēlē Jēkabpilī tieši daugavpilieši savā zālē uzvarēja pirmo setu. Līdz seta beigām nevienā brīdī rezultāta starpība kādas no komandām labā nepārsniedza divu punktu pārsvaru. Seta beigās mājinieki, lielā mērā pateicoties Deivida Žolneroviča servēm (arī “eiss”), pēc 20:21 guva trīs punktus pēc kārtas, bet punktu setam pielika jēkabpilietis Ēriks Voroņko, bumbu uzbrukumā raidot autā – 25:22 daugavpiliešu labā.

Kaut arī trīs pirmos punktus 2. setā guva viesi, drīz vien viņi bija noķerti (4:4), turpinoties divu spēkos līdzīgu komandu cīņai. Puslaika vidū gan “lūšu” vecākais treneris Mārcis Obrumans bija spiests prasīt pusminūtes pārtraukumu, jo pēc četru punktu pēc kārtas zaudēšanas rezultāts bija 11:15. Mājiniekiem nekas daudz nebija jādara, jo viesi uzbrukumā trīsreiz izsita autā. Tomēr atkal jau drīz vien bija neizšķirts – 17:17.

Mājinieki pēc Mārča Jirgensona un Raimonda Vilmaņa uzbrukumiem panāca 20:18, taču pēc 22:20 punktus guva vien viesi, teicami servējot Vladislavam Blumbergam, kā arī pārsteidzoši uzbrūkot no 1. zonas. Sets beidzās ar Oļega Klopova uzbrukumu Zigurda Adamoviča blokā – 25:22 “lūšu” labā.

3. sets aizritēja viesu zīmē. Viņi izvirzījās vadībā ar 3:0 un 8:3 pēc Dmitrija Meinerta sitiena autā, bet pārāk lielas grūtības mājiniekiem sagādāja jēkabpiliešu bloka pārvarēšana. Dzīvību aizsardzībā ienesa Sergeja Nikolajeva vietā laukumā nākušais libero Artjoms Petrovs, taču libero punktus uzbrukumā negūst – 25:18 viesu labā.

Arī 4. setā SK “Jēkabpils Lūši” volejbolisti uzvarēja ar 25:18, taču sižets bija cits. Sākums gan tāds pats – 3:0 un 8:3 “lūšu” labā pēc Arvīda Ribicka sitiena autā. Tomēr DU prata gandrīz noķert pretiniekus – 14:15 pēc Jāņa Medeņa sitiena autā. Tad piecus punktus guva viesi, sēriju noslēdzot Žolnerovičam ar sitienu autā, un nelīdzēja pat trīs pēc kārtas gūtie mājinieku punkti, jo pēc pārtraukuma viesi atbildēja ar to pašu. Dmitrijs Lavrenovs iesita tīklā, un ar 3:1 (-22, 22, 18, 18) uzvarēja jēkabpilieši, šerijā līdz trim uzvarām izvirzoties vadībā ar 2:0.

16 punktus (3 bloki) uzvarā ieguldīja Rihards Puķītis, pa 15 – Medenis (3 bloki) un Adamovičs (6 bloki) un 14 – Voroņko. Mājiniekiem rezultatīvākais ar 18 gūtajiem punktiem bija Mārcis Jirgensons.

“Pamatā zaudējām serves uzņemšanā. Pirmā seta galotnē teicami breikbumbas atspēlēja Dmitrijs Meinerts, bet pārējos setos, kad pievilkām rezultātā, tas neizdevās,” spēles ritējumu “sportacentrs.com TV” komentēja spēles rezultatīvākais volejbolists Mārcis Jirgensons. “Spēles gaita bija līdzīga, bet visu sezonu nevaram vinnēt seta galotni. Nedaudz pietrūkst. Tomēr ticam, ka šo sēriju varam uzvarēt.”

Nākamās spēles pusfinālsērijās 23. martā, kad SK “Jēkabpils Lūši” uzņems DU, bet RTU/Robežsardze – OC “Limbaži”.

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija