Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Labākie volejbola līgās pamatturnīrā: Garklāvs, Liniņa, Šepte, Pētersone un Pētersons

Labākie volejbola līgās pamatturnīrā: Garklāvs, Liniņa, Šepte, Pētersone un Pētersons
"Credit24" pamatturnīra labākais spēlētājs neierastā darbībā
Foto: Romāns Kokšarovs

Apkopoti dati par piecu līgu Latvijas klubu labākajiem spēlētājiem februārī un pamatturnīrā. Konkurence bija sīva, un tikai „Credit24” meistarlīgā viens un tas pats spēlētājs (diagonālais uzbrucējs Gatis Garklāvs) izpelnījies labākā titulu abās nominācijās.

Latvijas klubu vērtīgākie spēlētāji Baltijas mērogā šosezon Gatis Garklāvs (“RTU/Robežsardze”) un Linda Liniņa (VK “Jelgava”) ir vienīgie, kuri šosezon pie mēneša labākā volejbolista titula tikuši divreiz. Gatis mēneša spēlētāja balvu izpelnījās oktobrī un februārī, bet Linda līdzīgus laurus plūca oktobrī un janvārī.

Gatis Garklāvs februārī kļuva par līgas rezultatīvāko spēlētāju, sakrājot 115 punktus 5 spēlēs, uzbrūkot ar 47,09% efektivitāti un par 5 punktiem apsteidzot “BIGBANK Tartu” uzbrukuma līderi Kērtisu Stoktonu. Astoņi punkti Garklāvam gūti ar servi, bet divi – ar bloku. Aiz viņa februārī palika Kārlis Pauls Levinskis (VK “Biolars/Jelgava”) un Armands Āboliņš (SK “Jēkabpils lūši”) ar 72 punktiem. Arī sezonas kopvērtējumā Gatis kļuva par līgas rezultatīvāko spēlētāju, sakrājot 438 punktus, 19 no tiem ar servi un 34 – ar bloku, kā arī uzbrūkot ar 46 procentu efektivitāti.

“Protams, visa pamatā ir grūti treniņi,” panākumu pēc apsveikumu saņemšanas skaidroja Gatis. “Tomēr sezona pašam ir bijusi diezgan raiba. Ļoti gaidīju sezonas sākumu un pārāk gribēju izdarīt visu pēc iespējas labāk. Tad sāku uztvert notiekošo ar vēsu prātu, iegāju ritmā un arvien labāk saspēlējāmies ar komandas biedriem. Bija savainojumi, taču diezgan ātri sadziedēju traumas un izveseļojos. Biju pārsteigts, kad man ģimene pateica, ka par spīti traumām, kļuvu par rezultatīvāko. Kas pateica? Opis un ome ir mani vislielākie fani un visvairāk seko līdzi manām sportista gaitām. Šosezon komandā ir bijis daudz traumu. Aleksandrs Avdejevs ilgi nespēlēja, Rolands Ozoliņš, Raimonds Liniņš divreiz pagrieza potīti... Trenerim Raimondam Vildem nav bijis optimālā sastāva, ko viņš gribētu laist laukumā. Tāpēc pārējiem ir nācies darīt divkāršu darbu, aizstājot savainotos, un tā var izskaidrot arī manis kļūšanu par vērtīgāko spēlētāju. Svarīgākās cīņas vēl ir priekšā – pleiofs Baltijas līgā ar spēcīgu pretinieku un Latvijas čempionāts, kur parasti cīnāmies ar trīskāršu un četrkāršu atdevi. Tomēr arī uz Pērnavu nebrauksim zaudēt.”

Baltijas līgā sievietēm februārī par labāko spēlētāju tika atzīta RSU/MVS diagonālā uzbrucēja Anna Embrekte. Viņa 5 mačos sakrāja 77 punktus (no tiem 8 – ar servēm un 10 – ar bloku) un līgas mēneša rezultatīvāko sarakstā ieņēma 5. vietu. Otro un trešo vietu Latvijas klubu vērtējumā ieņēma Daugavpils VK “miLATss” spēlētājas Terēze Hrapāne (67 p.) un Elza Smilškalne (66 p.). Savukārt sezonas gaitā visstabilākā bija Linda Liniņa, kura līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ieņēma 3. vietu. Viņa sakrāja 256 punktus, par 14 punktiem apsteidzot Smilškalni (4. vieta) un par 38 punktiem – komandas biedreni Līvu Solu (6. vieta). Ar netveramām servēm Liniņa guva 39 punktus, kas ir labākais rādītājs līgā, un ar bloku – 13 punktus.

“Šosezon bija daudz zaudējumu,” ar komandas sniegumu atbildi sāk Linda. “Labi spēlējām, cīnījāmies, bet nevarējām spēli pabeigt ar uzvaru. Labi aizvadījām pēdējās spēles. Tās sanāca visspilgtākās un emocionālākās, kā arī tehniski labākās. Pārsteidzām pašas sevi.”

Šosezon Liniņa mainīja pozīciju laukumā, no libero kļūdama par uzbrucēju. “Vasarā labi pastrādāju treniņos un sapratu, ka varu būt arī uzbrucēja, kam iepriekš traucēja pleca trauma. Kopā ar treneri (Jāni Leiti. - LVF Preses dienests) nonācām pie pašreizējās pozīcijas, jo pati to gribēju, bet iepriekš nevarēju spēlēt traumas dēļ, un arī komandā šajā pozīcijā vajadzēja spēlētāju. Tagad ļoti gaidām cīņu pret Daugavpili Latvijas čempionāta pusfinālā. Ir neliels stresiņš un atbildības sajūta, jo bijām jau pieradušas sākt Latvijas čempionātu no pusfināla.”

Nacionālajā līgā 1, kurā arī labāko noteikšanā palīgā tiek ņemtas statistikas ailes, februārī labākais bija Mārtiņš Grundmanis no Aizputes. Viņš trijās spēlēs savāca 56 punktus, no kuriem 4 gūti ar servi un 7 – ar bloku. Tuvākajos sekotājos februārī pierakstījās cēsinieks Gints Stūrmanis ar 54 punktiem, bet trīs spēlētāji guva pa 50 punktiem – Kaspars Kaverskis (VK “Vecumnieki”), Edgars Igaunis (VK “Aizkraukle”) un Jānis Muižnieks (SK “RTU”).

Pamatturnīra kopvērtējumā par labāko atzīts ventspilnieks Kristaps Šepte, kas guvis 217 punktus, no tiem 23 – ar servi un 16 – ar bloku, kā arī uzbrucis ar 51,3% precizitāti. Tikpat punktus guva arī Kaverskis, bet Stūrmanim 184 punkti.

Nacionālajā līgā 2 vīriešiem un Nacionālajā līgā sievietēm labākos pēc katras spēles nosaka treneri. Februārī šādu godu izpelnījās Dāvis Andersons no Kuldīgas NSS un Rūta Linde no MSĢ. Sezonas kopvērtējumā labāk veicies Alisei Pētersonei (“OC Limbaži/Zeltaleja”) un Matīsam Pētersonam (Dundaga), kuri bija labākie arī novembrī.

Izmantotie resursi:
volejbols.lv