Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Latvijas vīriešu izlasei lielākais kāpums CEV rangā

Latvijas vīriešu izlasei lielākais kāpums CEV rangā
Latvijas izlases galvenais treneris Avo Kēls. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) jaunākajā izlašu rangā Latvijas vīriešu izlase pakāpusies par piecām vietām un ieņem 23. vietu, bet sieviešu izlase uz augšu tikusi par vienu vietu, dalot 30. vietu rangā.

Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) no 2020. gada ir mainījusi izlašu ranga punktu uzskaitīšanas kritērijus, kas no šī gada paredz, ka vērā tiek ņemti divi pēdējie Eiropas čempionāti, sekmes 2018. gada pasaules meistarsacīkstēs, kā arī sekmes 2019. gada Eiropas Zelta un Sudraba līgā.

Jaunākajā CEV izlašu rangā Igaunijas speciālista Avo Kēla vadītā Latvijas vīriešu izlase ar 127 punktiem pakāpusies no 28. uz 23. vietu. Tās kontā ir 64 punkti par 2017. gada Eiropas čempionātu un 30 punkti par pagājušā gada Eiropas čempionātu, kā arī 15 punkti par otro vietu grupā Eiropas Zelta līgas sacensībās un 18 punkti par pasaules čempionātu.

Piecu vietu kāpums ir dalīts lielākais rangā. Tāds pats pa spēkam ir bijis Horvātijai, kas no 32. vietas pakāpusies uz 27. vietu. Savukārt vislielākais kritums bijis Skandināvijas pārstāvēm – Zviedrijai un Dānijai, kas, “pateicoties” arī Latvijai, tagad ieņem attiecīgi 26. un 29. vietu.

Ranga augšgalā ar 244 punktiem ir Eiropas čempione Serbija, kas saglabājusi savu vietu tāpat kā otrajā vietā ar 236 punktiem esošā Krievija. Ar 229 punktiem par trim vietām rangā pakāpusies Beļģija, apsteidzot Poliju (228 p.), Itāliju (228 p.) un Franciju (220 p.). Uģa Krastiņa vadītā Ukrainas izlase, kas Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā ieguva septīto vietu, ar 181 punktu kopā ar Spāniju dala 14. vietu. Igaunijas izlase ieņem 16. vietu ar 179 punktiem, bet Lietuvai ir 28 punkti un 40. vieta 47 valstu vidū.

Sieviešu rangā Ingunas Minusas trenētā Latvijas valstsvienība ar 88 punktiem ierindojas 30. vietā. Rangu veido 44 punkti par 2017. gada Eiropas čempionātu un 28 punkti par pagājušā gada Eiropas meistarsacīkstēm, kā arī 16 punkti par pasaules čempionātu.

Vadībā ar 250 punktiem ir pēdējo divu turnīru Eiropas čempiones serbietes. Turcija, Itālija un Nīderlande ar 236 punktiem dala otro vietu, turcietēm pakāpjoties par divām vietām un nīderlandietēm – par vienu vietu. Igaunija ar 130 punktiem ieņem 25. vietu, bet Lietuva ar 32 punktiem – 37. vietu 45 valstsvienību vidū.

Lielākais kāpums rangā bijis Azerbaidžānai, kas Eiropas čempionātā rudenī ieņēma 10. vietu. Pakāpjoties par sešām vietām, azerbaidžānietes ar 225 punktiem pakāpušās uz piekto vietu rangā. Lielākais kritums skāris Čehiju, kas ar 161 punktu nokritusi sešas vietas lejup un ieņem 19. pozīciju rangā.

Izmantotie resursi:
Latvijas vīriešu izlasei lielākais kāpums CEV...


RVS/LU volejbolistes. Foto: Artūrs Stiebriņš

RVS/LU volejbolistes panāka izšķirošo spēli pusfināla sērijā pret "Jelgavu"

LETA. "Rīgas Volejbola skolas"/"Latvijas Universitātes" (RVS/LU) komanda ceturtdien panāca izšķirošo spēli "Optibet" Latvijas sieviešu volejbola čempionāta pusfināla sērijā pret "Jelgavu".
Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Obrumans: "Padevās planējošās serves, bija laba kopējā spēle un jāuzteic arī skatītāji"

Vakar pēc uzvaras izšķirošajā pusfināla spēlē un iekļūšanas finālā “Optibet” Latvijas čempionātā volejbolā vīriešiem SK “Jēkabpils Lūši” galvenais treneris Mārcis Obrumans norādīja, ka jēkabpiliešiem labi padevušās planējošās serves, bijusi laba kopējā spēle, kā arī uzslavēja skatītājus.
Foto: Jēkabpils "Lūši".
2

Jēkabpils ''Lūši'' izšķirošajā spēlē sasniedz Latvijas čempionāta finālu

LETA. Jēkabpils "Lūši" trešdien ar uzvaru savā laukumā iekļuva "Optibet" Latvijas volejbola čempionāta finālā.