Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Šonedēļ starts Baltijas līgai, Latvijas klubos daudz pārmaiņu

Šonedēļ starts Baltijas līgai, Latvijas klubos daudz pārmaiņu
"Jelgavas/Biolars" volejbolisti
Foto: Facebook.com

Ar septiņām spēlēm Latvijas un Igaunijas volejbola laukumos sestdien startēs jaunā Baltijas līgas (iepriekš “Schenker” volejbola līgas) volejbola sezona. Līgā šosezon dalību apstiprinājušas 14 komandas – pa sešām no Latvijas un Igaunijas, kā arī divas no Lietuvas.

Komandu skaits līgā kļuvis par vienu lielāks. Jau esošajām 13 pievienojusies vēl viena Lietuvas komanda. Šogad basketbola lielvalsti volejbola laukumos Baltijas volejbola līgā pārstāvēs divas vienības, klāt Šauļu volejbolisti. Līdzīgi kā iepriekšējā sezonā, arī šogad Latvijas čempionāta vērtējumā tiks skaitīti Baltijas līgas pamatturnīrā izcīnītie punkti, kas tālāk noteiks izspēles secību Latvijas čempionāta izslēgšanas spēlēs. Savukārt Latvijas kausa izcīņa plānota 11. decembrī. Baltijas līgā arī šosezon tiks aizvadīts divu apļu turnīrs, kuram sekos izslēgšanas spēles.

Lielākas vai mazākas pārmaiņas skārušas visas Latvijas komandas, kamēr Igaunijas klubos spēlējošo Latvijas volejbolistu skaits jūtami audzis. Pērnavas komandas krāsas šosezon pārstāvēs uzreiz trīs Latvijas izlases spēlētāji – Toms Švāns, Edvarts Buvids un Aleksandrs Kudrjašovs (pēdējais gan izlases 12 neiekļuva). No Somijas uz Igauniju pārcēlies Toms Vanags, kuru redzēsim “Tartu BigBank” komandas kreklā, bet vēl viens mūsu izlases dalībnieks Artis Caics turpinās pārstāvēt Rakveres vienību.

Runājot par Latvijas komandām, tad uz papīra vislabāk šobrīd izskatās Jelgavas “Biolars” sastāvs. Lai gan uz Austriju spēlēt devies viens no komandas līderiem Matīss Gabdulļins, kā arī komandu pametis jau pieminētais Aleksandrs Kudrjašovs, komandai ir arī papildinājumi. Tai pievienojušies līdz šim Libānas augstākajā līgā spēlējošais Viktors Koržeņevics, Dānijā iepriekšējo sezonu aizvadījušais Vitālijs Cinne un vēl vairāki spēlētāji no Latvijas Nacionālās līgas. Komandas galvenais treneris Jurijs Deveikus sarunā ar jelgavasvestnesis.lv atzīst, ka šāda aina komandas komplektācijas jautājumos jau ir bijusi. “Protams, žēl, ka komandu pametuši vairāki līderi, taču ar šādu situāciju saskaramies jau vairākus gadus. Arī šogad komanda praktiski tika veidota no jauna. Tas prasa vairāk laika. Arī pārbaudes spēlēs vairāk koncentrējāmies nevis uz rezultātu, bet gan uz mūsu spēli. Joprojām ir neskaidrības par mūsu pamatsastāva izvēli, jo vairāki jaunie spēlētāji ir progresējuši. Tas ir pozitīvi,” teic Deveikus. Jāatgādina, ka aizvadītajā sezonā tieši jelgavnieki Baltijas līgā tika visaugstāk no mūs klubiem – sudrabs. Kluba vadība arī šosezon neslēpj, ka tās mērķi ir visaugstākie.

Nopietnas pārmaiņas piedzīvojis arī Latvijas čempionvienības “RTU/Robežsardze” sastāvs. Slovākijā karjeru turpinās Ruslans Sorokins, kamēr spēlēšanai nopietnā līmenī punktu licis Aivars Siļutins. Klāt nācis Māris Lancmanis (iepriekš Kuldīga). Komandas treniņprocesu krietni patraucējusi Raimonda Vildes aizņemtība Latvijas izlases darbā, tāpēc teikt, ka komanda jau uz sezonas startu būs optimālajā formā, nozīmētu melot.

Dažādas izmaiņas sastāvos ir arī Kuldīgas (trenera konsultanta amatā darbosies Boriss Kolčins) un Daugavpils komandām. Domājams, ka šīs vienības gan cīnīsies par iekļūšanu “play-off”, un nebūs starp favorītēm. Par gadu pieredzējušāka un gudrāka būs gados jaunā “Jēkabpils Lūšu” vienība, kurai izdevies saglabāt komandas pamatkodolu. Bija cerības, ka komandas kreklu kādā no spēlēm piemērīs arī pēdējo gadu lielākā Latvijas volejbola zvaigzne Gundars Celitāns, kurš pēdējo sezonu laikā mocījies ar dažādiem savainojumiem. Pēc viena treniņa ar Jēkabpils komandu viņam nācies pieņemt smagu lēmumu – likt punktu volejbolista karjerai. Komanda nopietni trenējas jau no septembra sākuma, kad tai pievienojās divi ārzemnieki no Baltkrievijas, viens pirmā, viens otrā tempa uzbrucējs.

Pārmaiņu vēji skāruši arī Ozolnieku komandu. Lai gan komandas pieteikumā ir gan Ansis Medenis, gan Edgars Točs, kluba vadība uz viņu palīdzību cer vien galējas nepieciešamības gadījumos. Uz Kuldīgu pārcēlies Uģis Puķītis, kura vietu libero pozīcijā ieņems Uģis Dombrovskis (iepriekš spēlēja Nacionālajā līgā). Komandas sastāvs kopumā izskatās konkurētspējīgs, jācer vien, ka līkumu Ozolnieku Sporta namam metīs savainojumu sērga.

Sezonas sākuma prieks: Latvijai Baltijas līgā joprojām ir sešas komandas.
Sezonas sākuma bēda: Ievērojami trūkst jauno spēlētāju, kuri varētu papildināt komandu sastāvus.

Baltijas līgas pirmo spēļu kalendārs:

DatumsVietaLaiksKomandas
15.10.16Ozolnieku SN18:00Poliurs/Ozolnieki - RTU/Robežsardze
15.10.16TTU SH17:00TTU - Parnu VK
15.10.16Audentes SH17:00Selver Tallinn - Jarvamaa VK
15.10.16Zemgales OC16:00VK Biolars/Jelgava - VK/Flamingo Volley
15.10.16Kuldīgas SS17:00ASK/Kuldīga - EMI SM Dubysa
15.10.16Daugavpils SS18:00DU - Rakvere VK
15.10.16Jēkabpils SC19:30SK Jēkabpils Lūši - Bigbank Tartu

, 2016-10-13 17:14, pirms 8 gadiem
Vai no 11.10.2016. Baltijas līga nav jānosauc par Credit24 meistarlīgu vai čempionlīgu?
Credit24 saab Baltimaade võrkpalliliiga...
Võistlused
- Maia
, 2016-10-13 17:29, pirms 8 gadiem
Kas liek domāt, ka Oži joprojām būs konkurētspējigi? Komandā nav diagonāles, plus ar cēlājiem tā pati situācija, kā iepriekšējā gadā- galīgi ne jaunais Baranovskis, kurš jau iepriekšējā sezonā bija plānojis nespēlēt, un Jansons, kuram atbildīgās spēlēs problēmas ar stabilitāti.

Bet runājot par jauno spēlētāju trūkumu - manuprāt, mūsu "meistarkomandas" pārāk maz seko izmanto Nacionālās līgas un arī EVL resursu. Protams, tur visi amatieri, bet kaut vai piesaistot treniņiem džekus no tām līgām, ik pa laikam varētu izrakt ko vērtīgu.
, 2016-10-13 17:51, pirms 8 gadiem
Cik bieži tiek plānots translēt Latvijā notiekošās spēles? Igauņi pagājušajā sezonā translēja visas spēles, kuras notika Igaunijā.
, 2016-10-13 20:01, pirms 8 gadiem
Paldies, ka beidzot SC ir kaut kādu informāciju par volejbola sezonu ievietojis.
Priecājos, kad spēlēja izlase, informācijas par volejbolu masu informācijas līdzekļos bija daudz, kā nekad.
Izlases spēles beidzās, "atkal jāraud". Negribu atkārtoties. Ļoti daudz kas pateikts par LVF darbu Sausnīša intervijas komentāros.
Lai kā mēs negribētu, "Sezonas sākuma bēda: Ievērojami trūkst jauno spēlētāju, kuri varētu papildināt komandu sastāvus.", ir tikai likumsakarība.
Joprojām gribās cerēt, ka kaut kas mainīsies uz labo.
, 2016-10-14 14:19, pirms 8 gadiem
Paskatoties šobrīd sc tv programmā ir vieta paukošanai un badmintonam, bet volejbolu pārraides nemanīju
, 2016-10-14 17:41, pirms 8 gadiem
kasisk rakstīja: Paskatoties šobrīd sc tv programmā ir vieta paukošanai un badmintonam, bet volejbolu pārraides nemanīju
Piekrītu, derētu kāda informācija par translācijām, šobrīd LVF smagi atpaliek no citām federācijām;
Absurda situācija, Entuziastu līgai gan mājaslapas noformējums un apskats ir daudz labāks, nemaz nerunājot par to, ka spēļu translācijas nodrošina LMT straumē.
Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Ap 5000 jauniešu cīnījušies par "top! kausu" volejbolā

Pagājušo svētdien, 21.aprīlī, Rīgā norisinājās 20. vispārizglītojošo skolu volejbola turnīra “top! kauss” 2024 finālsacensības. Kopumā tajās piedalījās 4772 skolēni no 602 komandām un 247 skolām, pārstāvot 34 novadus un 6 valstspilsētas. Septiņu stundu laikā tika izspēlētas 672 spēles uz 16 laukumiem, četrās grupās, ar 7 minūšu laika ierobežojumu un neierastu segumu - iekštelpu zālienā, kā arī uz diviem dažādiem grīdu segumiem.
Jānis Medenis. Foto: volejbols.lv
7

Beidzot uzvar mājinieki – "Lūši" gāž daugavpiliešus no Latvijas troņa

Latvijas vīriešu volejbola čempionu godā atgriezušies Jēkabpils "Lūši", kuri savās mājās četros setos pārspēja "Ezerzemi"/DU (25:21, 22:25, 25:18, 25:14) un finālsērijā ar 3-1 uzveica pagājušā gada čempionus daugavpiliešus, titulu izcīnot piekto reizi septiņu sezonu laikā.
Latvijas U20 volejbola izlase. Foto: LVF

Noskaidrotas Latvijas U20 volejbola izlases pretinieces Eiropas čempionātā

Mārča Obrumana vadītā Latvijas U-20 puišu izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā vasaras beigās spēlēs ar Austrijas, Somijas, Francijas, Polijas, Serbijas, Turcijas un Ukrainas vienaudžiem, informē Latvijas Volejbola federācija.