Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Dainis Āzens

Sieviešu volejbola izlasei – pārbaudes turnīrs Austrijā

Sieviešu volejbola izlasei – pārbaudes turnīrs Austrijā
Foto: Latvijas Volejbola federācija, Vadims Morozovs

Uz pirmsssezonas pārbaudes turnīru Zalcburgā rīt dosies Latvijas izlases volejbolistes. Krājot akūti nepieciešamo starptautisko spēļu pieredzi, triju dienu laikā tiks aizvadītas trīs spēles.

Zalcburgā nav tikai šokolādes konfektes “Mozarts”, bet arī universitāte, kuras komanda “PSVBG Salzburg” pārstāv pilsētu Austrijas augstākās līgas turnīrā. Jau iepriekšējā sezonā komandā spēlēja savulaik Latvijas izlases rindās bijusī Ingrīda Zauere, kura papildināja skatītāju rindas arī Latvijas vīriešu izlases mačā Klāgenfurtē ar Austriju Eiropas Sudraba līgas ietvaros maijā. Šogad viņai pievienojušās arī divas Latvijas izlases kandidātes – Annija Āboliņa un Inese Raciņa.

Uz Austriju izlases galvenās treneres Ingunas Minusas vadībā dosies 11 spēlētājas: Anna Embrekte, Kristīne Iskorastenko, Alise Elizabete Pastare, Elza Smilškalne, Monta Strazdiņa (visas – RSU/MVS), Kristīne Dzierkale, Linda Liniņa (VK “Jelgava”), Irbe Andike Lazda, Marta Kamēlija Levinska (abas – RVS), Elvita Dolotova (LU) un Sanda Ragozina (SK “Babīte”).

“Pavasarī Erasmus+ darbinieku apmaiņas programmas ietvaros no RSU biju Zalcburgas universitātē, un sieviešu komandas treneris teica, ka labprāt redzētu tradicionālajā pirmssezonas turnīrā arī mūs,” par brauciena tapšanu stāsta Inguna Minusa. “Tā kā šosezon Baltijas līgā RSU/MVS nespēlēs un finanses neļauj uz turnīru doties kā RSU komandai, tika nolemts, ka turnīrā piedalīsies tās Latvijas izlases spēlētājas, kas nav devušās uz spēlēšanu ārvalstīs, jo šādu spēļu pieredze mums ir ļoti vajadzīga. Finanses tika atrastas, iesaistoties spēlētāju klubiem un pašvaldībām.”

Pirms turnīra valstsvienība aizvadījusi trīs treniņus, kuros valdīja laba atmosfēra. Piektdienas vakarā pēc lidojuma uz Minheni un brauciena ar vilcienu jau pirmā spēle. Trijās dienās būs jātiekas ar trim komandām – divām Austrijas 1. bundeslīgas vienībām (“PSVBG Salzburg” un “UVC Graz”), kā arī Vācijas 2. bundeslīgas vienību “Allgäustrom Volleys Sonthofen”. Spēlēs tiks aizvadīti vismaz četri seti, un vajadzības gadījumā tiks spēlēts arī piektais, tā kā izspēlēties dabūs visas izlases dalībnieces.

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Jānis Medenis. Foto: volejbols.lv
7

Beidzot uzvar mājinieki – "Lūši" gāž daugavpiliešus no Latvijas troņa

Latvijas vīriešu volejbola čempionu godā atgriezušies Jēkabpils "Lūši", kuri savās mājās četros setos pārspēja "Ezerzemi"/DU (25:21, 22:25, 25:18, 25:14) un finālsērijā ar 3-1 uzveica pagājušā gada čempionus daugavpiliešus, titulu izcīnot piekto reizi septiņu sezonu laikā.
Latvijas U20 volejbola izlase. Foto: LVF

Noskaidrotas Latvijas U20 volejbola izlases pretinieces Eiropas čempionātā

Mārča Obrumana vadītā Latvijas U-20 puišu izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā vasaras beigās spēlēs ar Austrijas, Somijas, Francijas, Polijas, Serbijas, Turcijas un Ukrainas vienaudžiem, informē Latvijas Volejbola federācija.
Megija Dambrehte kopā ar ''Puijo Wolley'' komandu. Foto: LVF

Dambrehte kļūst par bronzas medaļnieci Somijas volejbola čempionātā

Latvijas Volejbola federācija (LVF) informē par volejbolistu gaitām ārzemēs. Somijā sieviešu volejbola čempionātā bronzas godalgu ''Puijo Wolley'' sastāvā izcīnīja Megija Dambrehte.