Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvija vēlas atkal rīkot Eiropas čempionātu pludmales volejbolā

Ints Megnis
Ints Megnis

Latvija vēlas atkal rīkot Eiropas čempionātu pludmales volejbolā
LVF prezidents Jānis Buks (no kreisās), CEV prezidents Aleksandars Boričičs un LVF ģenerālsekretārs Kaspars Timermanis. Foto: Latvijas Volejbola federācija

Latvija ir viena no reālākajām pretendentēm uz 2021. gada Eiropas čempionāta pludmales volejbolā rīkošanā, vēsta Latvijas Volejbola federācija (LVF). Pagājušajā nedēļā šo jautājumu Luksemburgā LVF vadība, prezidenta Jāņa Buka un ģenerālsekretāra Kaspara Timermaņa personā, pārrunājusi ar Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) prezidentu Aleksandaru Boričiču un rīkotājdirektoru Torstenu Endresu.

Latvijā pirmoreiz Eiropas čempionātā pludmales volejbolā notika vien tikai 2017. gadā, sacensības uzņemot Jūrmalai. Jau pēc diviem gadiem čempionāts Jūrmalā varētu atgriezties. Tikšanās laikā LVF un CEV paudušas savstarpēju ieinteresētību 2021. gada Eiropas pludmales volejbola čempionāta rīkošanai Jūrmalā. Šobrīd norit process, lai izvēlētos organizatorus šim notikumam un Jūrmala tiek izskatīta kā viena no reālākajām kandidātēm čempionāta rīkošanai, pauž LVF.

Tāpat vizītes laikā pārrunāti arī daudzi citi jautājumi. Tā saistībā ar Eiropas Zelta līgas sacensībām CEV prezidents akcentējis, ka pēdējo sezonu laikā būtiski paaugstināta sacensību un spēļu kvalitāte, kā arī pieaudzis balvu fonds. Šobrīd pēc Pasaules Nāciju līgas (iepriekš Pasaules līgas) Eiropas Zelta līga ir nākamais lielais turnīrs un Latvijas izlasei, šovasar debitējot šajā turnīrā, būs iespēja tikties ar Eiropas čempionāta finālturnīra dalībniecēm.

Sarunas laikā LVF vadība izteica apņēmību nākamajā sezonā startēt ne vien Zelta līgā ar vīriešu izlasi, bet arī ar dāmu izlasi Sudraba līgā.

Kā zināms, šovasar Latvijas izlasē varētu debitēt Somijā augušais Markuss Cielavs. Tomēr LVF ziņo, ka, lai spēlētājs varētu startēt Eiropas Zelta līgā Latvijas izlases rindās, Starptautiskajai Volejbola Federācijai (FIVB) kopā ar CEV jāpieņem operatīvs lēmums par sportista “sportiskās pilsonības” nomaiņu līdz 22. maijam. Šobrīd volejbolists ir Latvijas pilsonis, bet sportiskā pilsonība ir Somijas, jo visu savu līdzšinējo karjeru viņš pavadījis šajā valstī.

Tāpat tikšanās laikā pārrunātas LVF iespējas pieteikties dažādām CEV jauniešu un skolu atbalsta programmām, kurām LVF līdz šim nav pieteikusies. Jau šajā gadā plānots aktīvi iesaistīties šajos projektos. Tā ietvaros būs pieejams volejbola inventārs skolām (bumbas, tīkli), kā arī iespējas apmācīt jaunos trenerus. Savukārt tā kā Latvijai šobrīd ir tikai viens starptautiskās kategorijas tiesnesis, CEV apņēmusies, ka vismaz vienam no Latvijas jaunajiem tiesnešiem nākamgad tiks rasta iespēja Itālijā piedalīties starptautiskās kategorijas tiesnešu kursos.

Izmantotie resursi:
LVF vizīte Luksemburgā pie CEV vadības |...