Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas U18 meiteņu izlase uzsāks EČ atlasi, tiešraide Sportacentrs.com

Agris Suveizda

Latvijas U18 meiteņu izlase uzsāks EČ atlasi, tiešraide Sportacentrs.com
Foto: volejbols.lv

Šovakar 2017. gada Eiropas čempionāta kvalifikāciju uzsāks Latvijas U18 meiteņu un Latvijas U19 puišu volejbola izlases. Meitenes turnīru aizvadīs mājās, pirmajā spēlē "Daugavas" sporta namā Rīgā plkst. 19:00 tiekoties ar Ukrainu, bet puiši Polijā plkst. 16:30 spēlēs pret čehiem.

Atlases pirmajā posmā piedalījās tikai četras komandas – Zviedrija, Kosova, Gruzija un Islande, no kurām tālāk tika vienīgi zviedrietes -, bet pārējās vienības, izņemot gaidāmā finālturnīra saimnieci Nīderlandi, kvalifikāciju uzsāk otrajā kārtā. Tai skaitā arī Latvijas U18 meiteņu izlase, kas iepriekšējā Eiropas čempionāta kvalifikācijā savā laukumā zaudēja visās trijās spēlēs – trīs setos pret Beļģiju un Slovēniju, kā arī četros setos pret Igauniju.

Šajā kvalifikācijas turnīrā drīkstēs piedalīties ne agrāk kā 2000. gadā dzimušas volejbolistes, un latviešu pirmā pretiniece šovakar plkst. 19:00 būs Ukraina. Rīt plkst. 18:00 būs jātiekas ar Melnkalni, bet svētdien, arī plkst. 18:00, pretī stāsies serbietes. Iepriekšējā Eiropas čempionātā tā laika Serbijas U18 izlase iekļuva finālā, kur piecos setos piekāpās krievietēm.

"Spēlētgriba, entuziasms un pašaizliedzība,” komandas stiprās puses federācijas mājaslapā nosauca Latvijas izlases galvenais treneris Pāvels Seļivanovs. "Tas var būt izšķiroši, ja komandas ir spēkos līdzīgas. Šis tas par pretiniecēm ir. Papildu informāciju par pretiniecēm apsolīja draugi Polijā un Krievijā." Sastāvs: Rūta Linde, Dārta Lūse, Agija Ankevica, Marta Kamēlija Levinska, Kristīne Teivāne, Irbe Andiķe Lazda, Amanda Nikola Ērgle, Lāsma Ozola, Meinarda Brīvule, Ance Upeniece, Petra Nečiporuka, Elīna Zvaigzne.

Visu spēļu tiešās translācijas būs vērojamas portālā Sportacentrs.com, bet pirmās divas Latvijas spēles – arī Sportacentrs.com TV kanālā. Šā gada aprīlī paredzētajam finālturnīram kvalificēsies visu grupu uzvarētājas, kā arī trīs no astoņām otro vietu ieguvējām.

Aprīlī notiks arī Eiropas U19 čempionāts puišiem, kas norisināsies Ungārijā un Slovākijā. Latvijas komanda šodien plkst. 16:30 spēlēs pret čehiem, rīt plkst. 19:00 tiksies ar mājiniekiem poļiem, bet svētdien plkst. 16:30 cīnīsies ar zviedriem. Finālturnīram kvalificēsies grupu uzvarētājas un divas no astoņām otro vietu ieguvējām. Sastāvs: cēlāji Mārtiņš Liniņš un Jānis Jansons, pirmā tempa spēlētāji Kristaps Platačs, Vladislavs Blumbergs, Zigmārs Keišs un Mikus Podkalns, otrā tempa spēlētāji Rihards Lazdiņš, Niks Gauručs, Dmitrijs Meinarts un Kristers Vēzis, diagonālais spēlētājs Roberts Kļaviņš un libero Artūrs Alberts Krams.

Izmantotie resursi:
PĀVELS SEĻIVANOVS: "VISU KAUT KO!"
ČEHIJAS, POLIJAS UN ZVIEDRIJAS BARJERAS

  +1 [+] [-]

, 2017-01-13 13:04, pirms 7 gadiem
Latvia - Czech Republic | Livestream | LAOLA1.tv
U19 junioru izlases spēle laola1.tv