Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Dainis Āzens

Par otru Latvijas kausa finālisti kļūst VK "Jelgava"

Par otru Latvijas kausa finālisti kļūst VK "Jelgava"
Foto: Facebook/vkjelgava

Latvijas kausa izcīņā sievietēm šodien Jelgavā notika otrā pusfinālspēle starp VK "Jelgava" un RSU/MVS. Ar vienu uzvarētu setu jelgavniecēm pietika, lai iekļūtu finālā, kas 23. decembrī notiks Sporta namā "Daugava".

VK “Jelgava” pirmajā spēlē Rīgā bija svinējusi uzvaru trijos setos, kas nozīmēja, ka šodien pietiek ar vienu uzvarētu setu, lai iekļūtu finālā. To mājinieces nodrošināja jau pirmajā setā, kurā izvirzījās vadībā ar 16:8. Setu izdevās uzvarēt. Līdz ar to atlikusī spēles daļa uzvarētāju divu spēļu summā ietekmēt vairs nevarēja. Ar 3:1 (-22, 20, 23, 19) gan panākumu svinēja RSU/MVS, punktu spēlei ar rezultatīvu uzbrukumu pieliekot Alisei Pastarei, taču finālā iekļuva VK “Jelgava”.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākā ar 15 punktiem (4 netveramas serves) kļuva Pastare, pa 14 punktiem sakrāja Monta Strazdiņa (3 “eisi”) un Anna Embrekte (4 “eisi”). Mājinieču uzbrukuma līderei Līvai Solai 17 punkti.

“Ja neskaita šo spēli, pēdējos četrus – piecus mačus bijām spēlējuši kvalitatīvi,” pēc spēles pastāstīja VK “Jelgava” vecākais treneris Jānis Leitis. “Pirmajā pusfināla spēlē arī sākām grūti, bet meitenes saņēmās, un mēs bijām noteicēji laukumā gan ar servi, gan ar spēli kopumā. Pretiniecēm vienkārši nebija variantu. Sapratām, ka RSU/MVS divreiz tik slikti nespēlēs, un, kaut arī bijām maz trenējušies mācību dēļ, šodien pirmo setu vinnējām. Šodien mēs kopumā spēlējām slikti, bet pretiniecēm bija lielā diena.

Spēlēt būtībā beidzām 1. seta vidū, kad bijām iekrājuši lielu pārsvaru. Varējām zaudēt arī pirmo setu, taču to izvilka cēlāja Alise Švarca, kura nomainīja Janu Bērziņu. Švarca izglāba spēli, un tikai viņu varu uzteikt šodienas spēlē.”

Vaicāts par pretiniecēm finālā no Mārupes SC, Leitis vien atzīmē, ka “vienreiz esam spēlējuši, un mēs vinnējām, taču toreiz viņām nespēlēja Marta Ozoliņa. Vienkārši jāspēlē. Visu izšķirs, kura komanda spēs pareizi noskaņoties spēlei un kurai būs mazāka mandrāža.”

Fināls notiks 23. decembrī Sporta namā “Daugava”.

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija


Foto: LVF

Vai "Jēkabpils Lūši" lauzīs mājinieku lāstu un kļūs par čempioniem?

Iespējams, jau šovakar Jēkabpilī uzzināsim uzvarētājus “Optibet” Latvijas čempionātā volejbolā. Sērijā līdz trim uzvarām SK “Jēkabpils Lūši” volejbolisti ir vadībā (2-1) pret “Ezerzeme”/DU un sērijas ceturto spēli aizvadīs savā laukumā. Cīņas sākums plkst. 19.45, tiešraide LTV7.
Latvijas U20 volejbola izlase. Foto: LVF

Noskaidrotas Latvijas U20 volejbola izlases pretinieces Eiropas čempionātā

Mārča Obrumana vadītā Latvijas U-20 puišu izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā vasaras beigās spēlēs ar Austrijas, Somijas, Francijas, Polijas, Serbijas, Turcijas un Ukrainas vienaudžiem, informē Latvijas Volejbola federācija.
Megija Dambrehte kopā ar ''Puijo Wolley'' komandu. Foto: LVF

Dambrehte kļūst par bronzas medaļnieci Somijas volejbola čempionātā

Latvijas Volejbola federācija (LVF) informē par volejbolistu gaitām ārzemēs. Somijā sieviešu volejbola čempionātā bronzas godalgu ''Puijo Wolley'' sastāvā izcīnīja Megija Dambrehte.