Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Egleskalnam Francijā fantastiska uzbrukumu efektivitāte

Egleskalnam Francijā fantastiska uzbrukumu efektivitāte
Hermans Egleskalns (Nr. 9) gatavs uzbrukt
Foto: toursvolleyball.com

Francijas čempionātā 2. vietu ieņem Tūras klubs, kura uzvarā pār Puatjē komandu Hermans Egleskalns bija rezultatīvākais vīrs laukumā. Ukrainā vadībā atrodas Uģa Krastiņa vadītā Ļvivas komanda, bet pārājiem Latvijas volejbolistiem veicies ar mainīgām sekmēm.

Ar dažādām sekmēm 4. kārtu Krievijas čempionātā aizvadījuši Latvijas volejbola pārstāvji. Ļeņingradas apgabala “Dinamo” cieta ceturto zaudējumu, savā laukumā ar 0:3 (-16, -20, -25) piekāpjoties Novosibirskas “Lokomotīvei”. Deniss Petrovs laukumā devās 2. setā un mačā guva 1 punktu. Tikmēr Borisa Kolčina trenētā Maskavas “Dinamo” arī savās sienās ar 3:0 (21, 15, 23) pieveica Ņižņevartovskas “Jugra-Samotlor”, izcīnot otro uzvaru. Maskavas “dinamieši” ieņem 8., bet Ļeņingradas apgabala volejbolisti – 12. vietu 14 komandu konkurencē.
Nākamā spēle abiem klubiem 17. novembrī, kad maskavieši Jaroslavļā tiksies ar “Jaroslaviču”, bet Petrovs uzņems Kemerovas “Kuzbasu”.

Francijā ar četrām uzvarām sešās spēlēs otro vietu ieņem Hermana Egleskalna pārstāvētā “Tours Volley-Ball”. Pēdējā spēlē Tūras volejbolisti viesos uzvarēja Puatjē klubu, sagādājot tam pirmo zaudējumu turnīrā, – 3:0 (20, 22, 25). Egleskalns ar 22 punktiem bija rezultatīvākais vīrs laukumā, uzbrūkot ar fantastisku 72 procentu precizitāti. Nākamā spēle Tūras komandai 16. novembrī savā laukumā ar „Arago de Sete”.

Teicami uzsākusi sezonu arī Martigas komanda Francijas otrajā divizionā jeb Pro-B līgā. Martigieši ar četrām uzvarām piecās spēlēs ieņem 4. vietu. Pēdējā mačā klubs viesos ar 3:0 (12, 23, 22) pārspēja Sankontānas vienību. Uzvarētājiem 21 punktu sakrāja un par spēles rezultatīvāko spēlētāju kļuva Reinis Pekmans. Nākamā spēle Martigas volejbolistiem 17. novembrī mājās ar “Plessis Robinson Volley Ball”.

Vācijas čempionātā 7. vietu ar divām uzvarām trijās spēlēs ieņem „SWD Powervolleys Dueren”. Pēdējā spēlē Bavārijā dīrenieši labi sāka, taču bija spiesti piekāpties “WWK Volleys Herrsching” volejbolistiem – 2:3 (18, 21, -21, -16, -13). Otrs rezultatīvākais viesiem ar 16 punktiem bija Romāns Saušs. 17. novembrī Dīrenes klubs uzņems Lineburgas komandu.

Čehijā “AERO Odolena Voda” turnīra tabulas kaimiņu tikšanos beidza ar uzvaru, ar 3:2 (20, 17, -22, -25, 12) savā laukumā pieveicot “VK Ostrava”. Toms Vanags ar 14 gūtajiem punktiem bija otrs rezultatīvākais savā komandā. 17. novembrī Odolena Vodas volejbolistiem Prāgā tikšanās ar citiem turnīra tabulas kaimiņiem “VK Lvi”, kuri sakrājuši par punktu vairāk. Odolena Vodas volejbolisti ar septiņās spēlēs sakrātajiem 7 punktiem ieņem 9. vietu.

Zaudējums Somijā savā laukumā “Kokkolan Tiikerit”, kuri ar 0:3 (-21, -22, -21) atzina čempionāta pastarīšu “Vantaa Ducks” pārākumu. “Tīģeriem” rezultatīvākais ar 13 gūtajiem punktiem bija Edvarts Buivids, bet Aleksandram Kudrjašovam 3 punkti. “Kokkolan Tiikerit” ar 10 spēlēs gūtajiem 11 punktiem ieņem 7. vietu 9 komandu konkurencē. Nākamais mačs latviešu pārstāvētajam klubam 17. novembrī savās mājās ar “Raision Loimu”, kuriem ir par punktu vairāk.

Savukārt Ukrainas čempionātā vadībā ar 10 spēlēs izcīnītajām 9 uzvarām atrodas Uģa Krastiņa trenētā Ļvivas “Barkom-Kažaņi”. Ļvivieši nedēļas nogalē nespēlēja un nākamās divas spēles aizvadīs savā laukumā 23. un 24. novembrī, tiekoties ar Čerņigivas “Burevisņik-ASMS” komandu.

Visbeidzot triju latviešu pārstāvētā “PSV Volleyballgemeinschaft Salzburg” Austrijas sieviešu čempionātā ar 7 spēlēs sakrātām 5 uzvarām ieņem 4. vietu turnīra tabulā. Pēdējā spēlē Volfganga Amadeja Mocarta dzimtenes Zalcburgas pārstāves viesos ar 0:3 (-17, -21, -16) piekāpās “SG Prinz Brunnenbau Volleys” komandai. Nākamais mačs Ingrīdas Zaueres, Annijas Āboliņas un Ineses Raciņas pārstāvētajam klubam 17. novembrī savā laukumā ar 3. vietas īpašniecēm “SG VB NO Sokol/Post”, kurām ir viena uzvara vairāk.

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija