Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Svētdien sezonu uzsāks "Nacionālās līgas 2" volejbolisti

Svētdien sezonu uzsāks "Nacionālās līgas 2" volejbolisti
Foto: Latvijas Volejbola federācija

Hronoloģiski pēdējie no Latvijas Volejbola federācijas paspārnē organizētajiem turnīriem pieaugušajiem savu šīs sezonas turnīru uzsāks Nacionālās līgas 2 klubi. Svētdien norisināsies divas spēles, bet otrdien cīņā iesaistīsies pārējās divas komandas.

Šosezon Nacionālajā līgā 2 uz medaļām pretendēs seši klubi – Daugavpils novads, Jelgavas NSC, Kuldīgas NSS, MSĢ/Jaunsardze, RVS un Talsi. Katrs otrais no viņiem tiks pie godalgām, bet uzvarētāji – pie paaugstinājuma – iekļūšanas Nacionālajā līgā 1.

Šosezon goda pjedestāls ir brīvs, jo formāli neviena no iepriekšējā gada medaļniecēm šajā līgā vairs nestartē. Uzvarētāju RVS sastāvs pārcēlies līgu augstāk un jau sagādājis sensāciju, uzvarot līgas pagājušā gada čempionus VK “Ventspili”. Arī aizraujošā fināla otri dalībnieki Jēkabpils juniori spēlēs līgu augstāk. Savukārt bronzas medaļnieki no Dundagas šogad komandu pieteikuši. Tieši par trim komandām šogad, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, arī ir mazāk.

Tāpat kā iepriekšējā sezonā RVS vadīs Jānis Bomiņš. Tiesa, tā jau būs pavisam cita – jaunāka komanda. “No pagājušā gada uzvarētājiem nav praktiski neviena,” saka komandas galvenais treneris Jānis Bomiņš. “Medenis spēlē Jēkabpilī, Egleskalns – Francijā... Palikuši ne spēcīgākie 2000. gada puiši, kas spēlēs kopā ar Aivara Liniņa puišiem, plus – pāris bijušajiem skolas audzēkņiem. Tāpēc šoreiz mazāk domāsim par vietām, vairāk – par pieredzi un puišu sagatavošanu Latvijas čempionātam. Ir pareiza doma par piramīdu, kad spēcīgākie var pāriet spēlēt uz mūsu komandu Nacionālajā līgā 1, bet no turienes labākie jau trenējas kopā ar RTU/”Robežsardzi”. Par spēku samēriem gan šobrīd grūti spriest, jo pagājušogad knapi aizmukām no Dundagas kluba, bet Daugavpilī vienmēr ir bijusi spēcīga komanda.”

Nedaudz no Dundagas tradīcijām pārmantojusi Talsu komanda, kurā šogad spēlēs trīs dundadznieki, kas iepriekšējā sezonā kāra kaklā bronzas medaļas. “Puiši gribēja turpināt spēlēt un paši piezvanīja,” stāsta komandas galvenais treneris Aivars Pekmanis. “Trīs jaunieši devās prom, un trīs dundadznieki bija kā saukti. Mērķis ir – tikt atpakaļ Nacionālajā līgā 1, kur neesam nu jau, liekas trešo sezonu. Parasti pamatturnīrā ieņemam 1. vai 2. vietu, bet izslēgšanas spēlēs uzvar kāds cits. Tāpēc vairs neko nespriežam, kuriem jābūt. Jāspēlē un jāuzvar! Labi ir tas, ka šogad pamatturnīra pirmo divu vietu ieguvēji uzreiz nodrošinās vietas izslēgšanas spēļu pusfinālā. Savādāk visu sezonu brauc un cīnies, bet tam nav nekādas nozīmes, jo pavasarī zaudē pirmajā kārtā, un esi brīvs. Komandu spēki, domāju, arī šogad ir līdzīgi, un rezultāti var būt visādi.”

Talsinieki paralēli spēlēs arī “entuziastos”, taču “tajos visas spēles notiek Rīgā, un līdzjutējs grib redzēt savu komandu arī savā zālē. Talsu novada sporta skolā Talsos un Dundagā trenējas apmēram 100 bērni, un savās mājās viņi grib redzēt, kāpēc viņi trenējas.”

Svētdien tiek aizvadītas pirmās spēles, bet svītra zem sezonas rezultātiem tiks vilkta aprīļa beigās. Par lielu volejbolu!

14. oktobris
13:00 Lāču pamatsk. SZ Daugavpils novads – RVS
13:00 Jelgavas NSC Jelgavas NSC – Kuldīgas NSS
16. oktobris
19:00 SN “Talsi” Talsi – MSĢ/Jaunsardze

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija