Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Sausnītis: "Izveidosim ļoti motivētu treneru komandu"

Sausnītis: "Izveidosim ļoti motivētu treneru komandu"
Atis Sausnītis
Foto: Vladislavs Proškins/f64

“Apzināmies, ka dalība Eiropas līgā ir ļoti nepieciešams, lai sasniegtu labus rezultātus Eiropas un pasaules čempionātu kvalifikācijas turnīros. Tas nav lēts prieks, taču mēs jau tagad strādājam ar potenciālajiem atbalstītājiem,” sarunā ar portālu Sportacentrs.com saka Latvijas Volejbola federācijas prezidents Atis Sausnītis.

Jau vēstīts, ka LVF sēdē vakar tika pieņemts lēmums par vakanto vīriešu izlases galvenā trenera posteni. Turpmāk valstsvienību vadīs Igaunijas speciālists Avo Kēls. “Valde uzdeva Borisam Kolčinam (LVF valdes loceklis) apzināt iespējamos kandidātus galvenā trenera amatam. Ņemot vērā mūsu finansiālās iespējas, tas arī tika izdarīts. Nonācām līdz Avo Kēla kandidatūrai, lai gan neslēpšu, ka bija arī citi galvenā trenera kandidāti, taču nosliecāmies par labu šim igauņu speciālistam. Šobrīd ir atklāts jautājums par viņa palīgiem. Es personīgi uzskatu, ka asistentiem ir jābūt vietējiem treneriem, tas būtu tikai godīgi. Kēls ļoti labi pārzina Latvijas spēlētāju resursus, ar dažiem ir pat strādājis, bet pret gandrīz visiem ir spēlējis (kā treneris),” LVF prezidents Atis Sausnītis sarunā ar portālu Sportacentrs.com iezīmē to, kā pie vīriešu volejbola izlases galvenā trenera amata igaunis nonācis.

Starp kandidātiem bijuši vēl divi igauņi Rainers Vasiļjevs un Urmas Talī, kā arī mūsu pašu volejbola treneris Guntis Atars, kurš tagad varētu kļūt arī par vienu no (tādi būs divi) Kēla palīgiem. No galvenā trenera amata sākotnēji atteicies pats Kolčins, taču nu kuluāros dzirdamas runas, ka viņš varētu kļūt par otru Kēla palīgu. “Lemsim! Kēls un Kolčins jau kopā ir strādājuši. Domāju, ka mēs izveidosim ļoti motivētu treneru komandu. Jau tas vien, ka Eiropas čempionāta kvalifikācijā esam vienā grupā ar igauņiem būs papildu motivācija Kēlam. Viņa attiecības ar Igaunijas Volejbola federāciju šobrīd nav tās labākās,” atklāj Sausnītis, piebilstot, ka vairāki ārzemju speciālisti arī paši izrādījuši interesi ieņemt izlases galvenā trenera krēslu, taču federācijas finansiālās iespējas šobrīd ir tādas, kādas tās ir.

Tāpat LVF prezidents neslēpj, ka darīs visu, lai Latvijas izlase turpmāk varētu spēlēt arī Eiropas līgā. “Apzināmies, ka tas ir ļoti nepieciešams, lai sasniegtu labus rezultātus Eiropas un pasaules čempionātu kvalifikācijas turnīros. Tas nav lēts prieks, taču mēs jau tagad strādājam ar potenciālajiem atbalstītājiem, lai tas būtu izdarāms,” apņēmīgs ir LVF prezidents. Vaicāts, vai Kēls būs dārgāks treneris par viņa priekšgājēju Raimondu Vildi, Sausnītis atbild kokrēti: “Atalgojums būs līdzīgs.”

Atlase EČ sāksies 2018. gada augustā, pēc divu apļu turnīra finālturnīram kvalificējoties visu grupu uzvarētājām, kā arī piecas labākās otro vietu ieguvējām.


, 2017-10-12 20:29, pirms 7 gadiem
Un kurš/kā uzņemas atbildību par zudušo desmitgadi?

Kad beidzot Latvijā sapratīs, ka pieaugušo izlases sniegums ir tikai atspulgs jaunatnes sistēmai???
, 2017-10-12 21:17, pirms 7 gadiem
A kur ņems meistarīgus, motivētus spēlētājus?
, 2017-10-13 00:11, pirms 7 gadiem
Kāda būs izspēles sistēma? Ar sabraukumiem , vai spēlēs, gan mājās gan viesos.
, 2017-10-13 08:02, pirms 7 gadiem
Jau 20 gadus veido! Pa šiem gadiem igauņi mums jau 10 gadus priekšā! Paņemot igauņu treneri mums jau neveidosies SISTĒMA, kas strādā...
, 2017-10-13 10:19, pirms 7 gadiem
Keimais Žurmis rakstīja: Kāda būs izspēles sistēma? Ar sabraukumiem , vai spēlēs, gan mājās gan viesos.
Vienā no citiem rakstiem bija minēts - ka spēles notikšot mājās un viesos - līdz ar to līdzjutējiem būs iespēja redzēt labu volejbolu
Foto: LVF

Vai "Jēkabpils Lūši" lauzīs mājinieku lāstu un kļūs par čempioniem?

Iespējams, jau šovakar Jēkabpilī uzzināsim uzvarētājus “Optibet” Latvijas čempionātā volejbolā. Sērijā līdz trim uzvarām SK “Jēkabpils Lūši” volejbolisti ir vadībā (2-1) pret “Ezerzeme”/DU un sērijas ceturto spēli aizvadīs savā laukumā. Cīņas sākums plkst. 19.45, tiešraide LTV7.
Latvijas U20 volejbola izlase. Foto: LVF

Noskaidrotas Latvijas U20 volejbola izlases pretinieces Eiropas čempionātā

Mārča Obrumana vadītā Latvijas U-20 puišu izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā vasaras beigās spēlēs ar Austrijas, Somijas, Francijas, Polijas, Serbijas, Turcijas un Ukrainas vienaudžiem, informē Latvijas Volejbola federācija.
Megija Dambrehte kopā ar ''Puijo Wolley'' komandu. Foto: LVF

Dambrehte kļūst par bronzas medaļnieci Somijas volejbola čempionātā

Latvijas Volejbola federācija (LVF) informē par volejbolistu gaitām ārzemēs. Somijā sieviešu volejbola čempionātā bronzas godalgu ''Puijo Wolley'' sastāvā izcīnīja Megija Dambrehte.