Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Sieviešu volejbola izlases galvenā trenere Minusa nosauc kandidātu sarakstu EČ kvalifikācijas spēlēm

Sieviešu volejbola izlases galvenā trenere Minusa nosauc kandidātu sarakstu EČ kvalifikācijas spēlēm
Tāda Latvijas izlase pret Bosniju un Hercegovinu izskatījās pirms gada. Kāda tā būs tagad?
Foto: www.cev.lu

Kamēr Latvijas vīriešu izlase volejbolā jeb Latvijas vilki briest Eiropas Sudraba līgas finālturnīram, klusi, bet ar lielu apņēmību gatavošanos Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram Ingunas Minusas vadībā uzsākušas arī Latvijas sieviešu volejbola izlases kandidātes.

Nedēļas beigās apritēs mēnesis, kopš Latvijas sieviešu izlase, jaunās galvenās treneres Ingunas Minusas vadībā individuāli gatavojas sezonas svarīgākajām spēlēm. Paplašinātajā kandidātu skaitā iekļautas 29 spēlētājas, no kurām treniņos pagaidām piedalījušās divdesmit divas. Ir sportistes, kurām šobrīd gatavošanās procesam traucē veselība. Ir tādas, kas atgūstas pēc savainojumiem, bet arī trenējas kopā ar pārējām izlases kandidātēm. Ir meitenes, kuru laiks pienāks vēlāk, bet iespēja dota jau tagad. Un ir volejbolistes, kuras šobrīd pārsvarā strādā smiltīs.

Šobrīd norit brīvprātīgi individuālais darbs,” par līdzšinējo darbu saka Inguna Minusa, jo oficiālā treniņnometne sāksies 2. jūlijā. “Visas meitenes saprot, ka jāsāk strādāt tagad, ja grib ko sasniegt. Viņas izrādīja iniciatīvu, un jau kopš paša sākuma maija vidū zālē ir vismaz 12-13 meitenes. Strādāsim tāpat, kā iepriekšējā gadā, gatavojoties universiādei, tikai pagājušogad bija ierobežojums – studenti. Tāpēc no sākuma uzrunāju meitenes no universiādes komandas, bet gribas domāt, ka dažādā saziņas veidā esmu sazinājusies ar visām šobrīd labākajām Latvijas spēlētājām. Ne visas piekrita dalībai izlasē, taču jāstrādā ar tiem, kas ir motivēti un deg par to.”

Gribam, lai 2. jūlijā, kad sāksies oficiālā treniņnometne, meitenes būtu tai gatavas. Meitenes strādā un mācās. Tāpēc plānojam pa diviem treniņiem dienā arī sestdienās un svētdienās, lai darbadienās brīvāki vakari. Visas meitenes tam piekrita. Apmeklētība ir, un tas norāda uz ieinteresētību.”

Maijā un jūnijā jāieliek fiziskās sagatavotības bāze,” par darāmo saka Minusa, kurai izlasē palīdz Aleksandra Tihovska un brīvajā laikā no darbošanās U-20 puišu izlasē – Agris Leitis. Savukārt fiziskās sagatavotības trenera lomā izlasē debitēs Andris Eikens, statistiķa – Aivis Kokins, bet fizioterapeite būs Zane Goldiņa.

“Maijā un jūnija sākumā  fiziskās sagatavotības treniņus palīdzēja vadīt arī Vladimirs Stepanovs, kurš lielāko daļu kandidātu jau zināja, jo bija strādājis ar viņām agrāk, un Evita Bole. Vēlētos viņiem teikt lielu paldies, jo bez viņiem nevarētu uzsākt izlases darbu jau maijā! Tā sanāca, ka apstākļu sakritības un veselības dēļ nācās meklēt citu cilvēku, kas parūpētos par izlases kandidātu fizisko sagatavotību! Uzrunāju Andri Eikenu.Treniņi nav bijuši tikai fiziskās sagatavotības jomā. Ir arī bumbas kontrolapstrāde, lai netiek aizmirstas sajūtas, kādas ir, rīkojoties ar bumbu.

Gatavošanās notiek Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Sporta kluba zālē, kā arī tās apkārtnē. Par to Minusa saka lielu paldies RSU. “Tā ir ļoti liela atbildība, kas man ir uzticēta,” saka trenere, kura ir maksimāliste, un bija iniciatore šādam gatavošanās režīmam vēl pirms oficiālās treniņnometnes. “Negribu, lai vēlāk būtu jāattaisnojas ar to, ka vēlu sākām trenēties. Gribu, lai varētu pateikt, ka es esmu izdarījusi visu, ko varēju, un lai tā var teikt meitenes, ka vasaras darbā ir izdarījušas maksimumu. Ticu, ka tas nesīs rezultātu.”

Izlasei plānotas arī pārbaudes spēles, taču par tām tiks paziņots tad, kad būs zināmi spēļu norises vietas un datumi.

Kandidātu saraksts

Pozīcija

Vārds

Uzvārds

Dz. gads

Klubs

Cēlājas

Elvita

Dolotova

1997.

LU

 

Krista

Mihelsone

1992.

VK “Jelgava”

 

Sanda

Ragozina

1992.

SK “Babīte”

 

Inese

Raciņa

1999.

VK “miLATss”

 

Rūta

Linde

2000.

MSĢ

 

Emīlija

Grinberga

2000.

RSU/MVS

1. tempi

Terēza

Hrapāne

1997.

VK “miLATss”

 

Kristīne

Dzierkale

1993.

VK “Jelgava”

 

Monta

Strazdiņa

1995.

RSU/MVS

 

Alise

Pētersone

1996.

OC “Limbaži”/

“Zeltaleja”

 

Ieva

Tetere

1993.

SK “Babīte”

 

Aleksandra

Kovaļenko

1996.

VK “miLATss”

 

Annija

Jurdža

1999.

MSĢ

 

Menarda

Brīvule

2001.

MSĢ

Diagonāles

Annija

Āboliņa

1995.

ASV

 

Anna

Embrekte

1994.

RSU/MVS

 

Elza

Smilškalne

1999.

VK “miLATss”/

MSĢ

 

Monta

Urbāne

1996.

Mārupes SC

 

Marta Kamēlija

Levinska

2001.

RVS

2. tempi

Alise

Pastare

1995.

RSU/MVS

 

Rūta

Treija

1995.

RSU/MVS

 

Jeļizaveta

Morozova

1995.

RSU/MVS

 

Anna

Kovala

2000.

MSĢ

 

Irbe Andike

Lazda

2001.

RVS

 

Nikola Amanda

Ērgle

2001.

RVS

Libero

Linda

Liniņa

1996.

VK “Jelgava”

 

Kristīne

Iskorastenko

1998.

RSU/MVS

 

Liene

Šimkuse

1992.

SK “Babīte”

 

Elīna

Zvaigzne

2000.

RVS

 

Izmantotie resursi:

www.volejbols.lv 

     [+] [-]

, 2018-06-12 20:00, pirms 6 gadiem
Kādi visām augumi?

     [+] [-]

, 2018-06-13 20:28, pirms 6 gadiem
o,būs interesanti redzēt, vai Minusa ir spējīga no šīm meitenēm kko vairāk izspiest, vai tāpat kā līdz šim laukuma malā punķus košļās